جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۱:۲۱ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۸۴۴
مشاوره پزشکی

دلیل آفت زدن در دهان چیست؟ + راه‌های درمان

آفت دهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
رییس واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان خاطرنشان کرد: تقریباً ۸۰ درصد افراد، نخستین زخم های دهان خود را پیش از ۲۰ سالگی گزارش ميکنند.

مریم حسن زاده در گفتگو با ايسنا، در مورد علائم و علامت های آفت دهان، خاطرنشان کرد :تقریباً ۸۰ درصد اشخاص، نخستین زخم های دهان خود را پیش از ۲۰ سالگی گزارش ميکنند . آفت اول یکسری علائم نخست مانند سوزش و خارش یا گزگز حدود ۲ تا ۴۸ ساعت پیش از ظاهر شدن زخم موجود است . بعد یک ناحیه قرمزی که طی چند ساعت به یک زخم سفید، خاکستری یا زرد گرد یا بیضی شکل تبدیل و ظاهر شده و طی ۷۲ ساعت بزرگتر ميشود.

او در مورد عوامل بوجود آورنده افت دهان، ادامه داد: در ۳۰ درصد موردهای زمينه ارثی و سابقه خانوادگي، کمبودهای تغذیه ای مثل آهن، ویتامین B12، روی و اسید فولیک بوده و اختلال های ایمونولوژیک و نقایص خونی، وجود فشارهای عصبی، استرس و اضطراب های عاطفی یا جسمانی (به عنوان نمونه در دانشجویان و دانش آموزان به موقع امتحانات و کنکور) از دلایل بوجود آورنده آفت دهان است.

این مسوول با اشاره به دیگر عوامل ایجاد آفت دهان، اعلام کرد :استفاده سیگار، تغييرات هورمونی (دوره حاملگی یا دوره قاعدگی)، آسیب به مخاط دهان بر اثر جا اندازی نادرست دهان های مصنوعي، مسواک کردن خشن و باشدت ، گاز گرفتن بخشی از گونه و زبان، استفاده غذاهای داغ به دنبال درمانهای دندانپزشکی امکان دارد سبب ایجاد آفت دهان شود.

حسن متولد خاطرنشان کرد:برخی از بیماران پس از مراجعه به دندانپزشک آفت ميزنند که ارتباطی به استفاده از وسایل غیراستریل ندارد؛ برای این که همان طورکه گفته شد عامل ایجادکننده آفت میکروب یا ویروس نیست. عوامل مستعدکننده ای براي ایجاد آفت وجود دارند که در رابطه به دندانپزشکی میتوان به اضطراب و تروما (فشار مختصر ناشی از کنار کشیدن گونه، لب و یا زبان به وسیله آیینه و رول پنبه و حتی تماس با ابزارهای دندانپزشکی) و یا حساسیت به ماده های دندانپزشکی مورد استفاده اشاره نمود.

رییس واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان با اشاره این که آفت دهان میتواند از علایم بیماري های عمومی بدن باشد، گفت :آفات میتوانند از علایم بیماري های عوام بدن هم باشند و در پیدایش آفت های مکرر دهانی بهمراه زخم های ناحیه تناسلی یا هرگونه علائم درگیری چشمی مراجعه تند به پزشک بسیار مهم است زیر مجموع این علایم میتواند سندرم بهجت را بعنوان یک مورد تشخیصی مطرح کند.

او افزود :آلرژی به بعضی ماده های غذایی مثل مرکبات، فندق، گردو، گوجه فرنگی و غیره و بعضی داروها در بیمارانی که شیمی درمانی میشوند ، پس از دوره ‍ های درمان، آفت های دهانی مشاهده می شود؛ همچنين استراحت ناکافی و استفاده آنتی بیوتیک های قدرتمند و غیره از ديگر علل پیدایش آفت دهان است.

این مسوول در مورد راه‌های تشخیص آفت دهان، خاطرنشان کرد:درصورتی که افت از نوع مینور باشد و هر از چند گاهی بزند، نیازی به بررسی نیست؛ ولی درصورتی که شخص دچار زخم های شدید و چندتایی در دهان باشد، تاریخچه پزشکی مریض از نظر وجود علائم و علامت های اختلال های سیستمیکی که امکان دارد با زخم های آفتی همراه باشد، باید بررسی شود. در بعضی موارد، درخواست تست CBC و بررسی وجود آنمی و کمبود ذخایر آهن و هم تست بررسی ویتامین B12 و اسید فولیک الزامی است.

رییس واحد تندرستی دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان در مورد درمان آفت دهان، اعلام کرد :آفت به خودی خود خوب ميشود و معمولاً احتیاج به درمان خاصی ندارد و درصورتی که درمانی هم صورت گیرد، معمولاً به خاطر کاستن از شدت درد، التهاب، اضطراب و جلوگيري از اضافه شدن غفونت ثانویه است.

او در مورد رایج ترین شیوه های درمان آفت دهان، گفت :رعایت بهداشت دهان براي جلوگيري از آسیب دیدن زخم آفتی با استفاده از مسواک نرم، نخ دندان مومدار و دهان شویه های غیرالکلی، رفع عوامل اسیب زننده مانند دندان های شکسته، جرم زیاد دندان ها، پرکردگی های تیز و جلوگیری از استفاده غذاهای تحریک کننده ، کنترل درد( ترکیبات بی احساس کننده موضعی مانند لیدوکائین، محصولاتی مانند Orabase که یک لایه محافظ روی زخم ایجاد و مانع وسوسه آن ميشود )، از رایج ترین درمان افت دهان است.

حسن زاده ذکر کرد :استفاده از کورتیکواستروئیدهای موضعی در زخم های آفتی ساده و کورتیکواستروئیدهای موضعی و سیستمیک خوراکي در زخم های دهانی بزرگ و استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی (Topical antimicrobial therapy) جهت کنترل عفونت ثانویه( کاندیدیایی یا باکتریایی) به خصوص در زخم های دهانی بزرگ و مواقعی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده ميشود.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش