شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۳۸ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۲۱۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

زندگی در زمان فعلی بسیار پر استرس‌تر از دهه ۱۹۹۰ است

استرس مردم در زندگی فعلی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
محققان دانشگاه پنسیلوانیا اعتقاد دارند که زندگی نسبت به دهه ۱۹۹۰ پر استرس‌تر شده است.

مطالعه اخیر دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania) ایالت متحده آمریکا نشان داده است زندگی در دوران کنونی نسبت به زندگی در دهه ۱۹۹۰ امکان دارد پر استرس تر شده باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، مطالعه جدید دانشمندان آمریکایی نشان داده که امکان دارد استرس اشخاص میان سال اکنون نسبت به اشخاص میان سال دهه ۹۰ بسیار بیشتر باشد. در تمام سنین، در دهه ۲۰۱۰ نسبت به دهه ۱۹۹۰، استرس روزانه کمی افزایش یافته است. ولی زمانی که پژوهشگران اشخاص سنین خاصی یعنی ۴۵ تا ۶۴ سال را مورد بررسی قرار دادند متوجه افزایش شدید استرس روزانه این اشخاص طی این سالها شدند.

"دیوید ام. آلمیدا" (David M. Almeida) استاد توسعه انسانی و مطالعات خانوادگی این دانشگاه اظهار کرد: بطور متوسط، مردم حدود دو درصد عوامل استرس زای بیشتری را در دهه ۲۰۱۰ نسبت به اشخاص دهه ۱۹۹۰ تجربه کرده اند. این میزان استرس معادل یک هفته استرس اضافی در یک سال است. ولی آنچه ما را شگفت‌زده کرد این است که اشخاص در دوره میان سالی عوامل استرس زای بیشتری را تجربه می کنند که استرس آن ها در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۹ درصد نسبت به سال ۱۹۹۰ بیشتر بود و این میزان استرس معادل ۶۴ روز استرس اضافی در یک سال است.

این یافته ها بخشی از یک پروژه بزرگ با هدف کشف این که آیا سلامت افراد میان سال آمریکایی در طول این سالها تغییر کرده است یا خیر انجام شد.

او ادامه داد:مطمئناً، هنگامی که با مردم صحبت می کنید متوجه می شوید این ایام زندگی پرمشغله تر و ملال آورتر شده است. بدین ترتیب ما می خواستیم آن داده ها را جمع آوری کرده و تجزیه و تحلیل هایی بر این اساس انجام دهیم.

برای این مطالعه دانشمندان از داده های جمع آوری شده از ۱۴۹۹ بزرگ سال در سال ۱۹۹۵ و ۷۸۲ شخص بزرگسال در سال ۲۰۱۲ استفاده کردند. هدف از این مطالعه تعیین دو گروه از افرادی بود که در زمان جمع آوری داده ها هم سن و سال بودند ولی در دهه های مختلف متولد شده بودند. با همه شرکت کنندگان مطالعه به مدت هشت روز متوالی مصاحبه شد. طی مصاحبه روزانه، دانشمندان طی ۲۴ ساعت گذشته اطلاعاتی در خصوص تجربیات استرس زای آن ها دریافت می کردند. به طورمثال از آن ها در مورد بحث و گفت و گو با خانواده یا دوستان یا احساس ناراحتی در منزل یا محل کار می پرسیدند. به همین ترتیب از اعضا سوال شد که استرس آن ها چقدر شدید بوده و آیا این عوامل استرس زا احتمالاً در قسمت های مختلف زندگی آن ها تأثیر خواهد گذاشت یا خیر.

آلمیدا اظهار‌کرد: ما طی این مطالعه نه تنها توانستیم دریابیم هر شخص چندبار اضطراب را تجربه می کند بلکه دریافتیم این عوامل استرس زا چه معنایی برای شان دارند. به طورمثال آیا این استرس در امور مالی آن ها یا برنامه های آنها برای آینده تأثیر گذاشته است و با در اختیار داشتن این دو گروه، ما توانستیم روند استرس روزانه را در سال ۱۹۹۰ با فرآیندهای استرس روزانه در ۲۰۱۰ مقایسه کنیم.

دانشمندان متوجه شدند که میزان استرس شرکت کنندگان در طول دهه ۲۰۱۰ نسبت به دهه ۱۹۹۰ بیشتر و شاخص سلامتی آن ها نیز در میان این سالها پائین تر آمده بود.

علاوه بر این ۲۷ درصد از آن ها اعتقاد داشتند که استرس بر امور مالی آن ها تأثیر خواهد گذاشت و ۱۷ درصد اعتقاد داشتند که استرس بر برنامه های آن ها تأثیر خواهد گذاشت.

آلمیدا اظهار کرد: من از اینکه اشخاص اکنون استرس بیشتری نسبت به دهه ۹۰ دارند، تعجب نکردم، بلکه از گروه سنی که عمدتا اینک تحت تأثیر استرس بیشتری قرار دارند، تعجب کردم. ما فکر می کردیم که با عدم اطمینان اقتصادی، زندگی امکان دارد برای بزرگسالان جوان استرس زا باشد. ولی این موضوع را مشاهده نکردیم ما شاهد استرس بیشتر در اشخاص میان سال بودیم. شاید این موضوع به این علت است که افراد این گروه سنی دارای یک یا چند فرزند هستند که فرزندانشان با یک بازار کار نامعلوم روبرو هستند و در عین حال مسوولیت والدین خود را نیز برعهده دارند. بدین ترتیب این فشار سبب افزایش استرس در اشخاص میان سال می شود.

هرچند پیشتر تفکر قالب این بود که اشخاص میان سال به علت ترس از مرگ و پیر شدن، دچار بحران میان سالی میشوند، این مطالعه نشان می دهد که اندوه میان سالی امکان دارد به دلایل مختلف باشد.

او در انتها اظهار‌کرد:امکان دارد این مسئله در ارتباط با اشخاص میان سالی باشد که مسوولیت بسياري از اشخاص را بر عهده دارند. آن ها مسوولیت فرزندان و غالباً والدین شان را برعهده دارند و همینطور ممکن است مسوولیت کارمندان در محل کار را نیز برعهده داشته باشند و با این مسئولیت استرس روزانه بیشتر می شود. علاوه‌براین ، استرس اضافه شده تا حدی میتواند ناشی از سرعت بخشیدن به زندگی به دلیل پیشرفت های تکنولوژیکی باشد. این امر میتواند به ویژه در مواقع استرس زا مانند همه گیری ویروس کرونا (corona) که نمی توان در این وضعیت دست از شنیدن اخبار برداشت، صدق کند.

استرس مردم در زندگی فعلی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش