دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۷۹۷
سایر ورزشها

ورزشکاران دورگه‌ ایرانی؛ قهرمان‌های غریب!

حضور الکساندر نوری در ایران و استقبال از او ما را یاد دیگر قهرمان ها و چهره های ایرانی الاصل رشته های مختلف ورزش حرفه ای جهان انداخت.

به گزارش روزنامه هفت صبح، الکساندر نوری سرمربی ایرانی تبار وردربرمن خوب موقعی به ایران آمد. استقبال گرامی از او شد و حسابی به او خوشامد گفتند. شاید چون همه حال خوبی داشتند و خودشان را برای جشن صعود به جام جهانی آماده می کردند.

 

این یک روی ماجراست. روی دیگر رفتار خود الکساندر نوری نسبت به ایران است. او با اینکه در ایران متولد نشده اما بارها نسبت به کشورش ابراز علاقه کرده و برای فرزندانش نام های فارسی انتخاب کرده. یا مثلا مهیار منشی پور پوکسوری که در فرانسه اسم و رسمی دارد اما چند بار مثل زمان زلزله بم به ایران سفر کرده و بارها از حس خوبش نسبت به ایران گفته.

 

با این حال ورزشکاران دورگه یا دوملیتی دیگری هستند که در سطوح عالی مسابقه می دهند اما نه نامی از ایران می آورند و نه اصلا ما آنها را می شناسیم. شناخت آنها و رشته ای که در آن فعالیت می کنند هم البته جالب توجه است. خیلی از ما اصلا خبر نداریم که چندین ایرانی تبار در رشته هایی مثل راگبی، بیسبال و هاکی روی یخ در سطح بین المللی در حال فعالیت هستند و افتخار کسب می کنند.

 

۱. مهیار منشی پور

به او لقب «تایسون کوچک» داده اند. بوکسور ریزنقشی که تا همین چند سال پیش وسط رینگ مبارزه می کرد و موفقیت های چشمگیری به دست می آورد. مهیار منشی پور متولد ۱۳۵۴ در بم کرمان است. شهری که سه دهه بعد، در زمان زلزله بم و برای کمک به همشهری هایش به آنجا بازگشت. حالا هم گاهی به ایران سر می زند. تابستان سال پیش دختر شش ساله اش را به ایران آورده بود تا با زادگاه پدرش آشنا کند و حتی چند جلسه تمرینی هم برای جوانان متقاضی برگزار کرد.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

مهیار در سن ۱۷ سالگی به فرانسه مهاجرت کرده بود. رفت که آنجا پزشکی بخواند اما به تریبت بدنی تغییر رشته داد و همزمان تبدیل به یک بوکسور حرفه ای شد. با ۵۵ کیلو وزن و ۱۶۴ سانتی متر قد.

 

او بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ قهرمان بلامنازع اتحادیه جهانی بوکس بود. در فرانسه و اروپا هم حرف اول را می زد. بعدها تبدیل به یک مدیر ورزشی در فرانسه شد. مسئولیت های کلیدی مدیریتی در ورزش این کشور بر عهده او گذاشته شده و حتی در مقطعی شایعه شده بود شاید او در کابینه سارکوزی وزیر ورزش شود. مهیار منشی پور سفیر صلح یونسکو هم هست.

 

۲. رضا مددی

در جهان و بین طرفداران رشته «ام ام ای» به «گرگ عصبانی» مشهور است اما در ایران او را با نام «رضا مددی» می شناسند. مبارزی که در «قفس» حریفانش را ناک اوت می کند. خرداد ماه سال ۱۳۵۷ در نارمک تهران متولد شد. بعدها مستندی از زندگی او ساختند با نام «از نارمک تا ریودوژانیرو».

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

رضا مددی تا دوران نوجوانی در ایران بود و بعد به سوئد مهاجرت کرد. در دوران نوجوانی به باشگاهی در محله باغ فیض می رفت و رشته کشتی را در آنجا شروع کرد. بعدها به سمت رشته هنر ورزشی ترکیبی و مسابقات ام.ام.ای کشیده شد. قهرمانی در اروپا و سوئد حاصل موفقیت های او در سال های اوجش است.  

 

مددی چند سال از این مسابقات کنار رفت اما ۱۰ سال بعد دوباره بازگشت که این بار نتوانست موفقیت های پیشینش را تکرار کند. او چند سال پیش جان یک پدر و دختر خردسال را که در حال غرض شدن در یک دریاچه بودند نجات داد. رسانه های سوئدی این ماجرا را با آب و تاب منعکس کردند و رضا مددی به یک قهرمان در افکار عمومی این کشور تبدیل شد.

 

۳. ارغوان رضایی

ارغوان رضایی در فرانسه متولد شده تا اواسط دهه ۸۰ شمسی در ایران چهره شناخته شده ای نبود. او در سال های اوج فعالیت حرفه ای خود به ایران سفر کرد و روی جلد خیلی از نشریات آن زمان رفت.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

رضایی بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ به پدیده تنیس زنان جهان تبدیل شد و حتی به رتبه ۲۱ فدراسیون جهانی تنیس هم رسید. محبوبیت روزافزون او در ایران چند سال پیش با یک چالش جدی مواجه شد. ارغوان رضایی در حاشیه یک مراسم رسمی که از نخبگان خارج از کشور دعوت شده بود راکت های خود را به محمود احمدی نژاد رییس جمهور وقت اهدا کرد. همین باعث به وجود آمدن حاشیه هایی برای او شد تا جایی که مجبور شد مصاحبه کند و بگوید راکت هایش را به نیت تقدیم کردن به مردم ایران اهدا کرده و نه شخص رییس جمهور وقت.

 

چند سالی هست از ارغوان رضایی نه در مسابقات حرفه ای خبری هست و نه در رسانه های ایران. آخرین خبری که از او داریم شکایتش از پدرش ارسلان رضایی به اتهام اخاذی و تهدید به مرگ است که البته ظاهرا مدرک قابل اعتنایی هم نتوانسته ارائه بدهد. قبل تر یک بار پدر او نامزد غیررسمی اش را تهدید به برخورد فیزیکی کرده بود و به همین دلیل از حضور در ورزشگاه ها منع شده بود.

 

۴. منصور بهرامی

یک تنیسور حرفه ای ایرانی الاصل باشگاه ایرانی های مشهور در فرانسه را کامل می کند. منصور بهرامی ۶۱ سال پیش در اراک به دنیا آمد. از سال های پیش از انقلاب در ایران تنیس بازی می کرد و چند مقام در سطح آسیا کسب کرده بود. او در سال ۱۳۵۹ اما به فرانسه مهاجرت کرد. اوج افتخارات او در سال های پایانی دهه شصت رقم خورد که به رتبه ۱۹۲ تنیسورهای جهان رسید. او در سال ۱۳۹۳ وقتی با دنیای حرفه ای تنیس خداحافظی کرد یک تور ویژه پیشکسوتان این رشته راه اندازی کرد که با استقبال بین المللی مواجه شد.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

بهرامی حالا به علت انجام حرکات نمایشی و ضربات هنرمندانه اش با راکت و توپ تنیس هنوز هم طرفدار دارد.کلیپ هایی از حرکات او در سرویس های اشتراک ویدئو مرتب منتشر می شود و هزاران بازدیدکننده دارد. در جریان اختلافات ارغوان رضایی و پدرش نام منصور بهرامی هم به میان آمده بود.

 

ارسلان رضایی می گفت دخالت های بهرامی باعث شده میان او و دخترش شکراب شود. منصور بهرامی البته این اتهام را رد کرد و گفت کلا سالی یک یا دو بار بیشتر ارغوان رضایی را نمی بیند. یک بار هم به درخواست خود پدر ارغوان قصد پادرمیانی داشته تا اختلافات آنها حل شود که نتیجه نداده است.

 

۵. الکساندر نوری

استقبال خوبی از او به عمل آمد شاید چون خوب زمانی به ایران آمد. الکساندر نوری سرمربی ایرانی تبار تیم فوتبال وردربرمن آلمان برای تماشای دیدار ایران و ازبکستان به ایران آمد. با کارلوس کی روش دیدار کرد و رسانه ها حسابی او را تحویل گرفتند.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

الکساندر نوری متولد ۱۳۵۸ در آلمان است. در دورانی که فوتبالیست بود خیلی موفقیت چشمگیری کسب نکرد. مهم ترین باشگاهی که در آن بازی کرد همین وردربرمن بود که الان سرمربی آن شده. در دوران مربیگری اما با سرعت خیره کننده ای پیشرفت کرد. از سال ۲۰۱۱ در یک باشگاه گمنام آلمانی کمک مربی شد و سه سال بعد همین مسئولیت را در وردربرمن به او سپردند.

 

در سال ۲۰۱۶ یک شکست سنگین باعث برکناری سرمربی قبل تیم شد و الکساندر نوری بر حسب یک اتفاق جایگزین او شد. نوری نتایجی فراتر از حد انتظار کسب کرد و در نهایت به عنوان تیم هشتم جدول بوندس لیگا فصل را به پایان رساند.

 

پدر او اصالتا اهل رشت و مادرش آلمانی است. خودش در آلمان به دنیا آمده و عجیب اینکه نام های فارسی مینو و آریان برای فرزندانش انتخاب کرده. نتایج وردربرمن در این فصل آنقدر قانع کننده بود که مدیران این باشگاه قرارداد او را تا سال ۲۰۱۹ تمدید کردند.

 

۶. تورج هوشمندزاده

اگر عکس تورج هوشمندزاده را به کسی نشان بدهید احتمالا باور نمی کند که او یک ایرانی است. اندام و رنگ پوست او شباهتی به ایرانی ها ندارد. هر چقدر تورج در ایران شناخته شده نیست اما امریکایی ها او را خوب می شناسند. البته با نام TJ. شاید به این دلیل که رشته ورزشی او در ایران طرفداری ندارد.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

تی.جی بازیکن حرفه ای لیگ فوتبال آمریکای ان.اف.ال بود. او از یک پدری ایرانی و یک مادر سیاهپوست آمریکایی به دنیا آمده است. او حالا یک مجری و کارشناس تلویزیونی است اما در دوران فعالیت حرفه ای افتخارات زیادی کسب کرده بود. او در سال ۲۰۰۷ به عنوان بهترین دریافت کننده  لیگ حرفه ای فوتبال آمریکایی انتخاب شد و سابقه حضور در تیم ستارگان آمریکا هم دارد.

 

تی.جی در سال ۲۰۰۹ با یک قرارداد ۴۰ میلیون دلاری به تیم سیاتل سی هاکس پیوست. آخرین تیم هوشمندزاده که الان ۳۹ سال سن دارد هم اوکلند رایدرز بود. اگرچه راگبی در ایران طرفدار ندارد اما تعداد ورزشکاران ایرانی تبار که در آمریکا در سطح اول فعالیت کرده اند جالب توجه است. نام هایی مثل شهریار پوردانش، اریک بختیاری، آندره حیدری و حمید محمودی همگی متولد ایران هستند و الان در آمریکا و کانادا فوتبال آمریکایی بازی می کنند.

 

۷. فرید پوردرویش، میکا زیبانژاد و دیگران

عجیب تر از موفقیت ایرانی ها در فوتبال آمریکایی، حضورشان در رشته های مثل هاکی روی یخ و بیسبال است. رشته هایی که همیشه در ایران مهجور و ناشناخته است. میکا زیبانژاد الان ۲۴ سال سن دارد و اصلیت ایرانی- فنلاندی دارد. او در سوئد بزرگ شده و الان در تیم هاکی روی یخ نیویورک رنجرز در لیگ ملی آمریکا NHK بازی می کند و با لباس تیم ملی سوئد به میدان می رود.

 

اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش,ورزشکاران دورگه‌ ایرانی

در بیسبال هم فرید پوردرویش را داریم که از پدری ایرانی و مادری ژاپنی متولد شده. او در تیم بیسبال تگزاس رنجرز بازی می کند و با تیم ملی ژاپن به المپیک پکن و جام جهانی بیسبال هم رفته است. او با نام «یو درویش» در رسانه های بین المللی شناخته می شود.

 

در فوتبال بهرنگ صفری مدافع تیم بازل سوییس و آریا جسور هاسه گاوا دورگه ایرانی ژاپنی را داریم. در شنای زنان لیلا وزیری هست که با پرچم آمریکا مسابقه می دهد و چند مقام جهانی دست یافته. یک دونده سرعت ایرانی- مراکشی به نام آدام جمیلی را داریم که برای انگلستان مسابقه می دهد و در مسابقات ۲۰۱۴ اروپا مقام قهرمانی کسب کرده بود و چندین نام دیگر که اسم و عکس آن ها همیشه برای ما غریبه است.

 

علی رستگار

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    آلومینیوم اراک - پیکان سبزوار
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    شهید شاملی کازرون - فراز بام دهدشت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید اندونزی - امید ازبکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید عراق
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۳:۱۰
  • بسکتبال NB
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۱۰
  • پلی آف بسکتبال NBA
    دنور ناگتس - لس آنجلس لیکرز
    ۰۵:۴۰
  • لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • فوتبال
    الوصل - اتحاد کلبا
    ۱۸:۵۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال
    المپیاکوس - بارسلونا
    ۲۲:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میلواکی باکس - ایندیانا پیسرز
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    هوادار - صنعت نفت آبادان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - استقلال
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - گل گهرسیرجان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - نساجی مازندران
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - ملوان
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - فولاد
    ۱۸:۱۵
ویژه سرپوش