سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲
۱۱:۱۸ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۶۱۸
اشتغال و تعاون

دردسرهای تغییر ندادن ساعت رسمی کشور

اثر ساعت رسمی بر روی مشاغل,دردسرهای تغییر ندادن ساعت رسمی کشور
 تغییر ساعت کاری ادارات از روز ۱۶ خردادماه کلید خورد. دردسرهای این تصمیم اما پشت سر هم نمایان می‌شود؛ از مشکلات کارکنان دارای فرزند تا هزینه‌ای که روی دست دستگاه‌ها و سازمان‌‌‌های دیگر می‌گذارد.

به گزارش تجارت نیوز، سال گذشته قانون نسخ قانون تغییر رسمی کشور تصویب شد. قانونی که آغازگر چالش‌های سازمان‌ها و ادارات دولتی و رسمی شد. راهکار مجلس برای رفع چالش‌های پیش روی ادارات، اختیار تغییر ساعت کاری را به هیئت وزیران داد. اردیبهشت سال جاری هم علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو خبر داد که ساعت کار ادارات برای صرفه‌جویی انرژی خبر داد.

اما این تصمیم نیز چالش‌هایی پیش روی سازمان‌های اداری گذاشته است. بیراه نیست اگر بگوییم دستگاه‌های اجرایی دچار سرگیجه شده‌اند. فارغ از ایراداتی که تاکنون به تغییر ندادن ساعت رسمی کشور وارد شده، حدود یک سال است که این قانون تصویب شده است. به عبارتی یک سال است که دولت وقت داشته تا برای اجرای تغییر ساعت اداری آماده باشد.

اما به نظر می‌رسد دولت سیزدهم در این یک سال برای هماهنگ شدن با قانون مصوب مجلس انقلابی چاره‌اندیشی نکرده بود و حالا غافلگیر شده است. در واقع دولت رئیسی پس از یک سال، تازه به فکر کارکنانی که دارای فرزند خردسال هستند، افتاده است.

تغییر ساعت کاری برای مادران دارای کودک

برخی از کارکنان می‌گویند ساعت کار مهدکودک‌ها با شروع کار ادارات همخوانی ندارد. تعدادی دیگر هم می‌گویند فرزندان خود را مهدکودک نمی‌‌بردند، بلکه به خانه دوست و آشنایان می‌بردند، حالا با شروع کار ساعت ۶ باید ساعت چهار صبح بیدار شویم. زمانی که برایشان سخت است افراد دیگر را بیدار کنند تا کودکان خود را به آنها بسپارند.

مشکلی که به ظاهر کوچک است، اما تعداد زیادی از کارکنان را با چالش مواجه کرده است. با این حال قرار است دولت با بخشنامه‌ای این مشکل را حل کند.در روزهای اخیر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت از دولت تقاضا کرده‌ایم که ساعت شروع به کار مادرانی که فرزند زیر هفت سال تا ساعت ۸:۳۰ شناور باشد. آن‌طور که خزعلی گفته قرار است در روزهای آینده شناور شدن ساعت کاری مادران بخشنامه شود. این در حالی‌ست که هفته گذشته اعلام شده بود که ساعت کاری برای واحدهای ستادی مستقر در تهران دیگر شناور نیست. اما حالا قرار است مادران داری فرزند خردسال از این قاعده مستثنی شوند.

گروه دومی که ساعت کاری آنها تغییر می‌کند

اما تنها مادران دارای کودک خردسال نیستند که ساعت کاری آنها تغییر می‌کند. روز گذشته محمد روح‌الامینی، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی گفت: «ساعت کاری کارکنان ستادی دستگاه‌های دولتی به ۶ صبح تا ۱۴:۴۵ دقیقه تغییر می‌کند تا سقف ساعت مشخص‌شده قانون مدیریت خدمات کشوری رعایت شود.»

با این حساب کارکنان ستادی دومین گروهی هستند که ساعت کاری آنها مطابق ساعت اولیه اعلام شده از سوی دولت پیش نمی‌رود.روح‌‌الامینی گفت: «دستگاه‌هایی مانند بیمارستان‌ها و دستگاه‌هایی که خدمات شبانه‌روزی به مردم ارائه می‌کنند، ساعت کاری آنها مانند قبل است.»

هزینه‌های تحمیلی تغییر ندادن ساعت رسمی کشور

اما ماجرا به اینجا ختم نمی‌شود. به نظر می‌رسد دولت و دستگاه‌های اجرایی باید برای ماه‌های پیش رو به فکر مسائل دیگر هم باشند؛ از جمله هزینه‌هایی که تغییر ساعت اداری روی دست آنها می‌گذارد. برای مثال هزینه‌ای که ساعت کاری بیشتر در خطوط حمل‌ونقل از جمله مترو برای آنها ایجاد می‌شود.

پیش از این دنیای اقتصاد در گزارشی به هزینه‌های تحمیلی که تغییر ندادن ساعت رسمی برای شرکت بهره‌برداری مترو ایجاد می‌کند، پرداخت. بر اساس این گزارش تنها در بخش نیروی انسانی هر یک ساعت افزایش کار مترو، حدود ۵۰۰ میلیون تومان مبتنی بر حقوق و دستمزد به این شرکت تحمیل می‌کند.

قانون نسخ تغییر ساعت رسمی کشور اردیبهشت سال گذشته تصویب و فروردین امسال کلید خورد. این اولین باری نیست که ساعت رسمی کشور تغییر نمی‌کند. پیش از این نیز سال ۸۵ محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور وقت، قانون تغییر ساعت رسمی کشور را اجرا نکرد؛ قانونی که مصوب دولت هاشمی رفسنجانی در سال ۷۰ بود. به عبارتی نمایندگان مجلس قانون مصوب سال ۷۰ را به طور کامل نسخ کردند.

مرکز پژوهش‌های مجلس، سال ۸۵ در گزارشی به تبعات تغییر ندادن ساعت رسمی کشور پرداخت. در این گزارش آمده که اگر ساعت رسمی کشور در سال ۸۶ تغییر نکند، اهالی شرق ایران، کار روزانه خود را در بهار و تابستان ۳.۵ تا چهار ساعت بعد از اذان صبح شروع می‌کنند کهه ساعات تلف شده زیادی دارد.

ضمن اینکه این مرکز در گزارشی دیگر نوشت که میزان انرژی صرفه‌جویی شده با تغییر ساعت رسمی کشور حدود ۲.۶ درصد برآورد می‌شود. با این وجود، مجلس و دولت انقلابی همچنان اصرار به رفتن راهی دارند که حدود ۱۷ سال پیش دولت احمدی‌نژاد رفت و نتیجه‌ای جز هزینه‌های اضافی برای کشور نداشت.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش