سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۲۲ - ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۱۸۱
بازنشستگان و مستمری بگیران

ابهامات پرداخت معوقات بازنشستگان:به نام بازنشستگان به کام دولت

میرهاشم موسوی,مدیرعامل تامین اجتماعی

اواخر هفته گذشته میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با حضور در شبکه یک سیما در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان و نیز زمان پرداخت معوقات آنها صحبت کرد. موسوی در بخشی از صحبت‌های خود ضمن تشکر از رویکرد حمایتی دولت در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران، این میزان افزایش حقوق را بی‌سابقه توصیف کرده و گفت: از رییس‌جمهوری بابت اینکه شخصا به موضوع ورود کردند تشکر می‌کنم. خوشبختانه با اختیاراتی که به وزرای عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی داده شد، اتفاق مثبتی افتاد و برای سایر سطوح ۳۸ درصد به اضافه ۵۱۵ هزار تومان تصویب شد و در نهایت مطالبات بازنشستگان پاسخ داده شد.

صحبت‌های مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی در خصوص حمایت و پیگیری دولت جهت افزایش حقوق‌ها در حالی مطرح می‌شود که هر چند شورایعالی کار اسفند ماه سال گذشته ۵۷ درصد برای حداقل‌بگیران و ۳۸ درصد افزایش حقوق برای سایر سطوح را تصویب کرده بود، اما پس از ماه‌ها اعتراض و کشمکش، سرانجام با ورود هیات تطبیق مجلس و نامه محمدباقر قالیباف، دولت مصوبه افزایش ۳۸ درصدی سایر سطوح را مورد تایید قرار داد. یعنی رویه قبل به این صورت رقم خورد که دولت برای سایر سطوح به جای ۳۸ درصد، ۱۰ درصد افزایش حقوق درنظر گرفته بود که با اعتراضات فراوانی از سوی بازنشستگان، کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس مواجه و در نهایت نیز دولت ناچار به تمکین از مصوبه شورایعالی کار شد.

از این امر که بگذریم در صحبت‌های مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یک موضوع مبهم و در عین حال بسیار مهم نیز مطرح شد. وی در بخشی از صحبت‌های خود با بیان اینکه کارهای فنی صدور حکم انجام شده و بازنشستگان در چند روز آینده می‌توانند احکام جدید را در سامانه ببینند، در مورد ما‌به‌التفاوت حقوق‌ها توضیح داد: این ما‌به‌التفاوت از فروردین ۱۴۰۱ پرداخت می‌شود و در مورد زمان و شرایط پرداخت با کانون بازنشستگان صحبت می‌کنیم. در این راستا قرار است از طریق سهامی که از دولت می‌گیریم بابت ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی، پرداخت مطالبات بازنشستگان را انجام دهیم؛ این سهام غیرنقدی‌ است و باید به نقدینگی تبدیل شود تا بتوانیم پرداخت‌ها را صورت دهیم؛ در این زمینه مدل‌هایی هم پیش‌بینی شده، عزیزان نگران نباشند؛ در اسرع وقت پرداخت معوقات آغاز می‌شود. در واقع همین بخش از صحبت‌های میرهاشم موسوی است که به ابهامات دامن زده است، زیرا از آنجا که رقم ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقات بازنشستگان با رقمی که دولت برای همسان‌سازی حقوق‌ها در سال جاری در نظر گرفته یکی است، این شائبه مطرح می‌شود که گویا قرار است سازمان تامین اجتماعی، بودجه مربوط به همسان‌سازی‌ها را صرف پرداخت اضافه حقوق بازنشستگان، مستمری‌بگیران و ازکارافتادگان سایر سطوح کند.

آدرس غلط

در این رابطه فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور و نماینده کارگران در مذاکرات مزدی در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» توضیح می‌دهد: واقعیت این است که عدد ۹۰ هزار میلیارد تومان از آنجا که با رقم همسان‌سازی برابر شده، این شک و شبهه را ایجاد کرده که شاید قصد بر این است که پول همسان‌سازی را قرار است برای پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان هزینه کنند؛ در حالی که چنین مساله‌ای وجود ندارد. در واقع سازمان به دنبال این است که منابع غیرنقدی خود را به منابع نقدی تبدیل کند.

در این راستا معتقدم که سوء‌برداشت، سوء‌مدیریت و جهل به قانون در اینجا برای مسوولان هزینه‌زا شده و آنها را ناچار به پرداخت تاوان کرده است. اگر مسوولان مربوطه به قانون، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و رویه شورایعالی کار آگاه بودند، دست به چنین اقداماتی نزده و اینگونه نیز آدرس غلط نمی‌دادند. معتقدم که این فرآیند تماما از سوی برخی نهادها دیکته شده که نه متعلق به صنعت‌گران و تولیدکنندگان، بلکه متعلق به سوداگرانی است که اساسا دغدغه تولید و صنعت را ندارند. یعنی دولت سیزدهم که دائما تاکید بر حمایت از تولید می‌کند، باید تا به حال متوجه شده باشد که آدرس را از سوی برخی نهادها و انجمن‌ها غلط گرفته است.

دست دراز دولت‌ها در مواجهه با سازمان تامین اجتماعی

توفیقی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه به هیچ عنوان بودجه همسان‌سازی نباید خرج پرداخت ماده ۹۶ قانون کار شود، می‌افزاید: بودجه ماده ۹۶ قانون کار سالیان سال از محل جمع‌آوری بیمه‌های کارگران سایر سطوح جمع‌آوری شده است. یعنی حدود ۳۵ سال است بر اساس فقه ابدان، این مبلغ توسط بیمه‌شدگان سایر سطوح پرداخت و ذخیره شده و حالا زمان آن است که سهم خودشان را دریافت کنند. معتقدم دولت می‌تواند بسیار راحت با مراجعه به فرمول بانک مرکزی و مرکز آمار، عدد و رقم مربوط به یک مستمری‌بگیر را در ۳۵ سال قبل در نظر گرفته و با نرخ امروز محاسبه کند؛ تازه در اینجاست که درمی‌یابد از منظر ماده ۹۶ قانون کار، بسیار هم از سازمان تامین اجتماعی طلبکار هستیم. در واقع این پول را بازنشستگان از قبل پس‌انداز کرده‌اند و اکنون زمان برداشت آن است و نیازی هم به تعریف ردیف بودجه ندارد.

حالا سوال این است که چرا دولت در این زمینه تعلل می‌کند؟ به این دلیل که پول را گرفته و حالا به قول معروف زورش می‌آید این پول را پرداخت کند. البته در اینجا منظور از دولت یک دولت خاص نیست، بلکه منظور تمامی دولت‌های گذشته است. لذا امروز ما با دولت‌ها روبه‌رو هستیم نه با یک شخص به عنوان رییس جمهوری. دولت‌ها از سال‌های پس از انقلاب تامین اجتماعی را تبدیل به حیاط خلوت خود کرده و حتی شاهد بودیم که آقای احمدی‌نژاد در اقدامی بی‌سابقه، یک سازمان بین‌النسلی و غیرانتفاعی را تحت پوشش وزارت کار قرار داد. در آن زمان نه از سوی مجلس و نه از سوی سایر نهادها هیچ اعتراضی به این اقدام خلاف قانون نشد.

بنابراین باید تاکید کنم که سازمان تامین اجتماعی متعلق به ما، پدران و فرزندان ماست و سوال این است که چرا دولت باید این سازمان را در اختیار خود بگیرد حال که این کار را انجام داده، حداقل بدهی خود به سازمان را باید پرداخت کند و در امور آن نیز دخالت نکند.

به گفته توفیقی، موضوع و نکته قابل تامل این است که دولت‌ها بدهی خود را به تامین اجتماعی پس نمی‌دهند و بعد می‌گویند که می‌خواهیم برای بازنشستگان ردیف بودجه تعیین کنیم! به همین دلیل خطاب به مدیرعامل تامین اجتماعی می‌گویم، تریبونی که در اختیار دارید جهت دفاع از دولت نیست، بلکه وظیفه شما دفاع از حق کارگران و بازنشستگان است؛ زیرا شما از ما حقوق می‌گیرید و باید از منافع بازنشستگان و کارگران دفاع کنید.

  • 18
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش