سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۴۱

بیوگرافی دیوید ریکاردو از تأثیرگذارترین اقتصاددانان سنتی(+ تصاویر)

دیوید ریکاردو,تفاوت نظریه های پارسون مالتوس و دیوید ریکاردو,نظریه رشد اقتصادی دیوید ریکاردوپدر دیوید ریکاردو، از همان اوایل جوانی دیوید ریکاردو را به رموز تجارت و گردآوری پول آشنا کرد
دیوید ریکاردو از اندیشمندان نامدار تاریخ اقتصاد است که دیدگاه خویش را در شرایط و دشواری های کسب و کار انگلیس طرح و با اقبال روبرو شد. دیوید ریکاردو اهمیت بسیاری از پدیده های اساسی اقتصاد را بیان داشته و از این بابت، شایسته تقدیر است. 

چکیده ای از بیوگرافی دیوید ریکاردو

نام: دیوید ریکاردو

زاده: ۱۸ آوریل ۱۷۷۲

محل تولد: لندن، انگلستان

حزب سیاسی: ویگ

تخصص: اهالی کسب و کار، اقتصاددان

مکتب فکری: اقتصاد کلاسیک

بیوگرافی دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو، در ۱۸ ماه آوریل ۱۷۷۲ در شهر لندن بدنیا آمد. او سومین فرزند از هفده فرزند بود. خانواده اش از یهودیان ایبریایی که در ابتدای قرن ۱۸ میلادی به هلند به علت رهایی از تعقیب دادگاه های تفتیش عقاید فرار کرده بودند، به انگلستان مهاجرت کرده بودند. دیوید ریکاردو در دوران جوانی به رموز بازرگانی آشنایی پیدا کرد. پس از آدام اسمیت ، دیوید ریکاردو را میتوان بزرگ ترين عالم اقتصاد و به جهت برخوردهای عقیدتی که مکتب او به وجود آورد، نامدارتر از پدر علم اقتصاد قلمداد کرد.

پدر دیوید ریکاردو که دلال بورس کالا بود، از همان اوایل جوانی او را به رموز تجارت، صرافی و گردآوری پول آشنا کرد. دیوید ریکاردو در سال ۱۷۸۶ میلادی یعنی در سن ۱۴ سالگی به پدرش در بورس لندن پیوست و در آن جا با اصول اقتصاد آشنا شد. او همچنین در سنین جوانی بطور نامنظم به تحصیل فیزیک و ریاضی می پرداخت. دیوید ریکاردو به مناسبت ازدواج خود، مذهب اجدادی را ترک کرد. او از پدر خود جدا شد و مستقلا به شغل دلالی بورس سهام اشتغال یافت و در اندک زمان، ثروتی سرشار بدست آورد.

بیوگرافی دیوید ریکاردو,دیوید ریکاردو,زندگینامه دیوید ریکاردودیوید ریکاردو در ارائه دلایل نظری و منتزع از واقعیّات، سرآمد و پیش قدم گروهی از اقتصادانان است

فعالیت های دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو در شروع کار، از طریق مسائل بانکی به علوم اقتصادی دلبستگی پیدا کرد؛ چون در آن هنگام، تنزّل پول انگلیس (بخاطر جنگ فرانسه و انگلیس) نه تنها توجه متخصصان، بلکه توجه عامّه مردم را بخود جلب کرده بود. به این مناسبت بود، که اوّلین کتاب خویش را به سال  ۱۸۱۰ که در آن وقت ۳۸ سال داشت، تقریباً با این مضمون که "ترقّی شمش، نشانه تنزل اسکناس است"، انتشار داد.

اندکی بعد، رسالات دیگری در موضوع اعتبار و بانک ها منتشر کرد. تا پیش از انتشار کتاب "اصول علم اقتصاد" به سال ۱۸۱۷ هیچ کدام از رسالات او نمی تواند، عظمت فکری دیوید ریکاردو را در علم اقتصاد معلوم کند. دیوید ریکاردو شاگرد آدام اسمیت، اصطلاح رانت را در کتاب‏ "اصول اقتصاد سیاسی‏" بعنوان مفهوم تازه اقتصادی مطرح کرد. محققاً در وقت انتشار کتاب مذکور، دیوید ریکاردو، این سرمایه دار تاجرپیشه ی شهر لندن، نمی توانست فکر کند که به وسیله ی آن ارکان بنای سرمایه داری را متزلزل می سازد. بنابر تعریف او رانت، عبارت بود از "عایدی حاصل از اختلاف زمین‏ها از نظر باروری‏". طبق نظریه دیوید ریکاردو "رانت زمین‏ متناسب است با اختلاف ارزشی که ناشی می‏شود از محصول حاصل در بدترین زمین که در کشور وجود دارد و محصول حاصل شده در زمین‏ مورد نظر؛ البته با فرض این که مقدار کار و سرمایه‏ بکار رفته در هر دو زمین برابر باشد."

دیوید ریکاردو علاوه بر ارائۀ تئوری های متنوع اقتصادی، در سال ۱۸۱۹ نمایندۀ مجلس لنگلستان شد. ظاهراً همانطور که نویسنده ی زبردستی نبود در سخنرانی هم نتوانست مهارتی حاصل کند. هرچند مجلس پیوسته با احترام به سخنان او گوش می داد. خود او می گوید:« دو بار کوشیده ام سخنرانی نمایم ولی آنرا با پریشان ترین احوال انجام داده ام. دیگر امیدی ندارم هیچوقت بر وحشتی که از شنیدن صدای خود برایم حاصل می شود غالب گردم.

دیوید ریکاردو در سال ۱۸۲۱ باشگاه دانش اقتصادی را تأسیس کرد؛ که محتملا در نوع خود، نخستین مؤسسه مطالعات اقتصادی بود. در سال ۱۸۲۳ رساله دیگری در مورد حمایت کشاورزی منتشر ساخت. آدام اسمیت بر این اعتقاد بود که اقتصاد پویا خارج از محدودیت های دولت باید فعالیت کند و هیچ کشوری نمی تواند همۀ کالاها و خدمات خویش را تأمین کند. ظهور اندیشه های آدام اسمیت با دو واقعۀ بزرگ همراه بود؛ انقلاب صنعتی در دهۀ ۱۸۸۰ و انقلاب فرانسه ۱۷۸۹. بلکه یک کشور باید در تولید یک محصول فعالیت داشته باشد که در آخر این نظریۀ آدام اسمیت به مزیت مطلق مشهور شد. 

 دیوید ریکاردو انتقادی را بر آراء استاد خود وارد آورد. وی معتقد بود مزیت مطلق نمی تواند گویای واقعیات اقتصادی و تأمین کنندۀ منافع کشورها باشد، بنابراین مزیت نسبی و تبادل آزاد در عرصۀ اقتصاد را عنوان کرد. دیوید ریکاردو در کنار آدام اسمیت، توماس مالتوس و جان استوارت میل یکی از تأثیرگذارترین اقتصاددانان نظریه پردازان مکتب کلاسیک است.

عکس های دیوید ریکاردو,زندگی نامه دیوید ریکاردو,دیوید ریکاردودیوید ریکاردو از کتابهایی که تالیف می کرد شهرت بدست آورد

پس از مرگ دیوید ریکاردو نوشته های وی را با عشق و احترام تمام جمع آوری کردند و به ویژه مکاتبات او را با مشهورترین علمای اقتصاد زمان مثل مالتوس و ماک کولو و ژان باتیست سی منتشر نمودند. این نامه و جواب های آنها برای توضیح باورها و افکار وی بسیار قابل استفاده است. چاپ جدید و کاملی از مکاتبات دیوید ریکاردو پیش از آغاز جنگ بین المللی دوم در سال ۱۹۳۹ در شرف طبع بود که اقتصادشناس جوان ایتالیایی ساکن انگلستان به نام سرافا (Sraffa) بکار آن اشتغال داشت.

تفاوت نظر پارسون مالتوس و دیوید ریکاردو

مالتوس اعتقاد دارد که دیوید ریکاردو و نظرات او بسیار انتزاعی و روند علّی و معلولی برای بررسی علمی، مشکل آفرین است. او در واقع با نوعی ترکیب قیاس و استقراء در نظریه پردازی موفق بود. دیوید ریکاردو قیمت را معلول هزینه تولید و مکانیسم عرضه و تقاضا را پرخطا می داند؛ درحالی که مالتوس، کارکرد عرضه و تقاضا را در تعیین قیمت مؤثر می داند. در مقوله ارزش هم، دیوید ریکاردو آنرا در نوعی مقیاس انتزاعی، ولی مالتوس در قالب نسبتا عملیاتی مورد تأکید قرار داده اند. مالتوس در کنار اقتصاد، از اطلاعات وسیع فلسفی، اخلاقی و دیگر معارف اجتماعی بهره مند بود؛ ولی دیوید ریکاردو از اندیشه و مطالعات فرااقتصادی و به خصوص فلسفه، برخوردار نبود.

سنجش عقاید دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو اهمیت بسیاری از پدیده های اساسی اقتصاد را بیان داشته و از این بابت، شایسته تقدیر است. افکار او، دارای دو جنبه نظری و تجربی است؛ ولی متأسفانه در استدلال خویش، بیشتر به روش قیاس مطلق متوسل شده است و آثار وی دارای جنبه ای غیر انسانی و غیر قابل انعطاف بنظر می رسد. او در ارائه دلیل های کاملاً نظری و منتزع از واقعیّات، سرآمد و پیش قدم گروهی از اقتصادانان مثل مارکس و ... است. مطالعه آثار او سخت است؛ به دلیل آن که نوشته های او فاقد لطافت و ظرافتی است که باید خواننده را جذب خود گرداند. بر اثر مطالعه های دیوید ریکاردو، علم اقتصاد پیشرفتی شایان نمود، ولی در راهی دشوار و پرخطر گرفتار آمد.

دیوید ریکاردو,مرگ دیوید ریکاردو,تفاوت نظریه های پارسون مالتوس و دیوید ریکاردودیوید ریکاردو در شروع کارش، از طریق مسائل بانکی به علوم اقتصادی دلبستگی پیدا کرد

نقش دیوید ریکاردو در اقتصاد

دیوید ریکاردو اساساً یکی از نخستین اقتصاددانانی است که کاربرد الگوی اقتصادی را بطور جدّی مطرح ساخت. همچنین در طراحی نظریه ارزش کار و در ترسیم سیاست آزادی تجاری و مزیت نسبی، نقش پیشتاز را داشت. احتمالا او نخستین اقتصاددانی است که قانون بازدهی نزولی را مطرح کرد. او در مبحث توزیع درآمد و رشد اقتصادی، از پیشاهنگان محسوب می شود. او نحوه تقسیم منافع کل را بین اجاره، دستمزد و سود ترسیم کرد. او به کارگیری ماشین را عامل بی کاری می دانست. عاقبت، دیوید ریکاردو نظامی را طراحی کرد، که عناصری مثل تقاضا و مطلوبیت، نقش بسیار اندکی در تعیین قیمت نسبی داشتند و برعکس هزینه تولید، اصلی ترین نقش را در این رابطه داراست.

ازدواج دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو در سال ۱۷۹۳ میلادی یعنی در سن بیست و یک سالگی با دختری غیر یهود ازدواج کرد و مذهب یهود را ترک کرد. به علت این ازدواج دیوید ریکاردو و همسرش از هر دو خانواده طرد شدند. پدر ریکاردو به علت ترک کردن دین یهود از او آزرده خاطر شد ولی در اواخر عمر او را بخشید.

مرگ دیوید ریکاردو

دیوید ریکاردو عاقبت در سال ۱۸۲۴ در سن ۵۱ سالگی در حالیکه ثروتی فراوان اندوخته بود بر اثر یک بیماری عفونی درگذشت.

بیوگرافی دیوید ریکاردو,دیوید ریکاردو,زندگی نامه دیوید ریکاردودیوید ریکاردو در استدلال خود، بیشتر به روش قیاس مطلق متوسل شده است

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش