جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۱۰۵

بیوگرافی ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران (+ تصاویر)

ابراهیم رئیسی,سید ابراهیم رئیسی ساداتی,فرزندان سید ابراهیم رئیسیسید ابراهیم رئیسی
ابراهیم رئیسی که به سید ابراهیم رئیسی ملقب است، فقیه مسلمان، نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری، سیاستمدار اصول گرا، رییس جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران و رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است.

چکیده ای از بیوگرافی ابراهیم رئیسی

نام:سید ابراهیم رئیس الساداتی

زاده:۲۳ آذر ۱۳۳۹

زادگاه:مشهد، ایران

دین:اسلام

ملیت:ایرانی

رشتهٔ تحصیلی:فقه و حقوق خصوصی

بیوگرافی ابراهیم رئیسی

سید ابراهیم رئیسی در خانواده ای روحانی در آذر ۱۳۳۹ هجری شمسی در شهر مشهد و در محله نوغان متولد شد. حجة الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی نام پدر ابراهیم رئیسی میباشد و همچنین نام مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله سادات حسینی میباشد که اصل و نسب پدر و مادر او به زید بن علی بن الحسین( نوه امام حسین) می رسد. وقتی که ابراهیم رئیسی به ۵ سالگی رسید، پدرش فوت کرد.

بیوگرافی سید ابراهیم رئیسی,ابراهیم رئیسی,سید ابراهیم رئیسیعکسهای ابراهیم رئیسی

تحصیلات ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در مدرسه جوادیه، تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند و در مدرسه نواب و مدرسه آیت‌الله موسوی نژاد در علوم حوزوی به تحصیل پرداخت. وی به منظور ادامه تحصیل در سال ۱۳۵۴ به حوزة علمیة قم و مدرسه آيت الله بروجردی رفت و مدتی به تحصیل در مدرسه ای که تحت نظر امام خمینی با مدیریت آیت‌الله پسندیده اداره می شد، پرداخت.

 ابراهیم رئیسی اصول فقه را در حوزه علمیة قم، نزد آیت‌الله مروی، لمعتین را در محضر آيت الله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیت‌الله موسوی تهرانی، کتاب البیع مکاسب را نزد آیت‌الله خزعلی، مکاسب محرمه را در پیش آيت الله دوزدوزانی، خیارات مکاسب را در خدمت آیت‌الله ستوده و آیت‌الله طاهری خرم آبادی و کفایه را خدمت آيت الله سید علی محقق داماد، شرح منظومه و فلسفه را پیش آيت الله احمد بهشتی، تفسیر قرآن کریم را نزد آیت‌الله مشکینی و آيت الله خزعلی و دوره شناخت را در محضر آیت‌الله مطهری و نهج البلاغه را پیش آيت الله نوری همدانی فراگرفت.

ابراهیم رئیسی توانست برای ورود به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی با اتمام دوره سطح حوزه اقدام کند و در سال ۱۳۸۰ بعد از دفاع از پایان نامه خویش با عنوان« ارث بلا وارث» در رشته فقه و حقوق خصوصی با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری ادامه تحصیل داد.

بیوگرافی ابراهیم رئیسی,حجت‌ الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی,ابراهیم رئیسیتصاویر ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در رشته فقه و حقوق با تکمیل تحقیقاتش، توانست مدرک عالی ترین سطح حوزه( سطح چهار) را دریافت کند و سرانجام رساله دکترای خود را با عنوان« تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد و توانست با کسب نمره ممتاز، مدرک دکترای فقه و حقوق خود را دریافت کند.

ازدواج با دختر آیت‌الله علم الهدی

در سال ۱۳۶۲ ابراهیم رئیسی وقتی که ۲۳ سال سن داشت، با دختر ارشد آیت الله سید احمد علم الهدی که دکتر جمیله السادات علم الهدی نام داشت،  ازدواج کرد. از سمت های خانم دکتر علم الهدی می توان به رئیس سابق پژوهشگاه علوم انسانی، دانشیار رشته فلسفه علوم تربیت دانشگاه شهید بهشتی تهران و رئیس کمیسیون تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد. ثمره ی ازدواج این زوج دو فرزند دختر می باشد. ابراهیم رئیسی به تحصیل خود و اعضای خانواده اش اهمیت بسیاری می دهد.

 دختر اول ابراهیم رئیسی متاهل شده و دو مدرک کارشناسی ارشد نظیر رشته علوم اجتماعی از دانشگاه الزهرا  (س)   و رشته علوم قرآن و حدیث از دانشگاه علوم حدیث شهر ری دریافت کرده است. دختر دوم او نیز متاهل است و مدرک کارشناسی رشته فیزیک از دانشگاه شریف دارد.

ابراهیم رئیسی,حجت‌ الاسلام ابراهیم رئیسی,معاون اول قوه قضاییه حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسیابراهیم رئیسی و همسرش جمیله السادات علم الهدی

مناصب بلند پایه ابراهیم رئیسی

- کاندید انتخابات ریاست جمهوری:

ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ ایران با کسب ۳۸٫۳۰٪ آرا نفر دوم شد.

ابراهیم رئیسی در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برنده انتخابات ریاست جمهوری شد.

رئیس قوه قضائیه:

رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ابراهیم رئیسی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند. در این حکم، رهبر انقلاب اسلامی از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با تمامی زوایای آن، با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدید گام دوم انقلاب یاد کردند.

- عضو مجلس خبرگان:

در سال ۱۳۸۵، ابراهیم رئیسی برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیه نابغه های استان خراسان جنوبی، خود را در معرض انتخاب مردم شریف آن استان قرار داد و توانست برای ورود به مجلس خبرگان، نظر مثبت بیش از ۸۰ درصد مردم این استان را جلب کند. بعد از این که ابراهیم رئیسی بمدت ۲ سال در این مجلس حضور داشت و با رای نمایندگان محترم مجلس خبرگان ملت توانست بعنوان عضو هیئت رئیسه انتخاب شود و تا اتمام دور چهارم، عضویت ابراهیم رئیسی در این جایگاه تمدید شد.

مسئولیت بخش اجرایی دبیرخانه در هیئت رئیسه مجلس، بر عهده ی ابراهیم رئیسی میباشد و همچنین وی وظیفه دارد دفتر تهران که مسئول ارتباط خبرگان با نهاد ها و سازمان های مختلف است را نظارت کند. از سایر وظایف ومسئولیت های او در این دوره می توان به عضویت در کمیسیون آییننامه مجلس خبرگان و عضو منتخب کمیته تنظیم بیانیه پایانی تمامی اجلاسیه ها در دوره چهارم اشاره کرد. او در طول دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، عضو و دبیر کمیسیون تحقیق بود.

آیت الله ابراهیم رئیسی,ابراهیم رئیسی,حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیهابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه

حضور ابراهیم رئیسی در محافل سیاسی و سوابق مبارزاتی:

همرمان با سال های پایانی حاکمیت شاهنشاهی بر کشور، ابراهیم رئیسی در قم حضور یافت. در این دوره و خصوصاً از سال ۵۶ که با هتاکی روزنامه اطلاعات وقت به حضرت امام خمینی( ره)، اعتراض های بسیاری از مردم قم شروع شد و در کل کشور به انتشار رسید، او در اجتماعات اعتراضی که مبدأ بیشترشان در قم بود حاضر میشد و در مدرسه آیت الله بروجردی( مدرسه خان) و مقصد آنها بیوت علمای عظام شرکت میکرد، که تجمع ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ از معروف ترین این تظاهرات، دربرابر منزل آیت‌الله نوری همدانی به شمار می رفت که با شلیک، تبعات منفی بسیاری بهمراه داشت.

سمت های سابق ابراهیم رئیسی

> عضو شورای عالی فضای مجازی

> عضو شورای عالی استاندارد

> عضو شورای عالی نفت

> عضو شورای توسعه شرق و غرب کشور

> عضو شورای عالی پول و اعتبار

> عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی

> عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر

> عضو هیئت عالی گزینش کشور

> موسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا( س)

> دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر

> رئیس قوه قضایی

> عضویت شورای عالی حوزه علمیه خراسان

> دادستان کل ویژه روحانیت

> عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان

> عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز

و …

دکتر سید ابراهیم رئیسی,همسر سید ابراهیم رئیسی,ابراهیم رئیسیعکس از ابراهیم رئیسی

آثار ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در موضوعاتی نظیر تعداد اسباب مسئولیت، مفهوم رهن، بیع فاسد و اقسام آن، تاریخ بازرسی در ایران، مدیریت کارامد، نظارت اثر بخش، تأثیر متقابل تصمیمات قضائی و اقتصادی و جایگاه نظارت و بازرسی در اسلام است. از آثار به انتشار رسیده ی او می توان به کتاب های تقریرات درس قواعد فقه ( ۳ جلدی، در بخش های قضایی، اقتصادی و عبادی)،  ارث بی وارث،  تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون سخنرانی ها و مقالات علمی ٔ اشاره کرد.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 12
  • 12
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش