جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۵۰۰۵۲

بیوگرافی نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه و زندان سیاسی

نیلوفر حامدینیلوفر حامدی
نیلوفر حامدی یکی از روزنامه نگاران ایرانی و زندانیان سیاسی می باشد که بعد از ماجرای مهسا امینی توسط سازمان اطلاعات ایران دستگیر شد. مجله تایم در سال ۲۰۲۳ او را یکی از ۱۰۰ شخص تأثیرگذار در جهان نامید. در ادامه به بیوگرافی ایشان بیشتر پرداخته می شود.

چکیده بیوگرافی نیلوفر حامدی:

نام کامل: نیلوفر حامدی

تاریخ تولد: ۱۳۶۹

ملیت: ایرانی

محل تولد: بابل

حرفه: روزنامه نگار

افتخارت: کسب جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳

عکس های نیلوفر حامدیبیوگرافی نیلوفر حامدی

بیوگرافی نیلوفر حامدی:

نیلوفر حامدی اصالتا اهل بابل می باشد و یکی از روزنامه نگاران موفق ایرانی می باشد که در گروه اجتماعی روزنامه شرق مشغول به کار بوده است. وی بعد از پوشش خبری درباره فوت مشکوک مهسا امینی و طریقه برخورد نیروهای امنیتی با معترضان بازداشت شد، یکی از دلایل اصلی شناخته شدن ایشان نیز به همین موضوع برمی گردد. در سال ۲۰۲۳ مجله تایم وی را به عنوان یکی از ۱۰۰ شخص تاثیرگذار در جهان معرفی می کند. نیلوفر حامدی در سال ۲۰۲۳ نیز توانست جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل متحد را از آن خود کند. 

نیلوفر حامدی در زندان سیاسیدرباره زندگی نیلوفر حامدی

بازداشت نیلوفر حامدی:

نیلوفر حامدی در سال ۱۴۰۱ به دنبال مرگ مشکوک مهسا امینی و جریان بستری شدن وی در بیمارستان کسری تهران، به عنوان یکی از اولین خبرنگاران ایرانی معرفی شد که درخصوص شیوه ناصحیح برخورد نیروهای امنیتی با معترضان اطلاع رسانی کرد. 

نیلوفر حامدی در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در جریان بازداشت روزنامه نگاران و دانشجویان حاضر در اعتراضات به ماجرای مهسا امینی به دست نیروهای امنیتی بازداشت. تمامی وسایل شخصی ایشان شامل لپ تاپ و موبایل ایشان توقیف شدند، براساس گفته محمدعلی کامفیروزی وکیل وی او درحال حاضر زندانی اوین می باشد و تحت بازرسی است البته هنوز تفهیم اتهام نشده است. 

در بیانیه مشترکی که وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در ۷ آبان ۱۴۰۱ منتشر کرد از نام دو خبرنگار محمدی و نیلوفر حامدی اطلاع داد و آنها را به عنوان جاسوس های سرویس های غربی معرفی کرد که سعی دارند در برخی از کشورها دوره های برانداری و جنگ های ترکیبی شکل دهند. این خبر موجب ایجاد موج عظیمی از اعتراضات کاربران توییتر را به دنبال داشت. 

بیشتر از ۵۰۰ فعال رسانه ای هم بیانیه ای درخصوص حمایت از نیلوفر حامدی و الهه محمدی امضا کردند، 

خبرنگاری نیلوفر حامدیماجرای دستگیری نیلوفر حامدی

دادگاه نیلوفر حامدی:

جلسه اول:

بعد از گذشت ۹ ماه از حبس این فعال خبری، اولین جلسه محاکمه وی در ۹ خرداد ۱۴۰۲ به صورت غیرعلنی و با حضور وکلای انتخابی ایشان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار شد. وکیل انتخاب نیلوفر حامدی برای اولین بار توانست در یکشنبه ۷ خرداد با ایشان ملاقات حضوری داشته باشد. 

قبل از این موضوع وکیل خانواده مهسا امینی؛ صالح نیکبخت محاکمه الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به عنوان یکی از عجیب ترین دادگاه های ایران بعد از دادگاه های صادق خلخالی می داند. در این جلسه تمام اتهامات وارد شده به نیلوفر حامدی توسط ایشان رد شد و او اعلام کرد که تنها وظایف خود را در چارچوب قانون عملی می کرده است، در این جلسه وکلای وی فرصت دفاع نداشتند. 

جوایز نیلوفر حامدیروزنامه نگار ایرانی؛ نیلوفر حامدی

جلسه دوم:

دومین و آخرین جلسه دادگاه نیلوفر حامدی در ۳ مرداد ۱۴۰۲ برگزار شد. رئیس دادگاه اجازه حضور خانواده و نمایندگان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران را نداد، در این جلسه نیلوفر حامدی و وکلای او نیز توانستند دفاعیات خود را ارائه دهند. 

حامدی در این جلسه اظهار داشت که به عملکردش به عنوان یک روزنامه‌نگار افتخار می‌کند.

اخراج همسر نیلوفر حامدی از محل کار:

براساس گزارشات به دست آمده همسر نیلوفر حامدی محمدحسین آجورلو خبرنگار از محل کار خود اخراج شده است. 

نیلوفر حامدی و الهه محمدینیلوفر حامدی و الهه محمدی

۱۳ سال حبس برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی (+جزئیات حکم دو روزنامه نگار بازداشتی)

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، پس از برگزاری جلسات دادگاه و تحقیقات به عمل آمده، اخذ آخرین دفاع از متهمان و ملاحظه لوایح دفاعیه وکلای مدافع، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران رای پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی را صادر کرد.

براساس رای صادره، خانم الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا، به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد.

خانم نیلوفر حامدی نیز به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم گردید.

همچنین، هر ۲ متهم خانم‌ها محمدی و حامدی با توجه به اقدامات ضد امنیتی به استناد بندهای پ، ح و ذ ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، به عنوان مجازات تکمیلی به مدت ۲ سال از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات محروم شدند.

در رای دادگاه آمده است، ایام بازداشت به استناد ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی کسر و محاسبه خواهد شد.

احکام صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجدید نظر تهران قابل اعتراض هستند.

گفتنی است، درصورت تایید حکم از سوی دادگاه تجدید نظر، متهمان مجازات اشد (۶ سال حبس برای خانم الهه محمدی و ۷ سال حبس برای نیلوفر حامدی) را تحمل خواهند کرد.

در پرونده هر دو فرد مذکور، مستندات اثبات شده ای از ارتباط با برخی نهادها و افراد مرتبط با دولت آمریکا وجود دارد که به صورت آگاهانه انجام می‌شده و اهداف ضد امنیتی را دنبال می‌کرده است.

دادگاه تجدیدنظر استان تهران با تبدیل قرار الهه محمدی و نیلوفر حامدی به مبلغ هر کدام ۱۰ میلیارد تومان موافقت کرد و در پی این اتفاق هر دو پس از ۱۷ ماه از زندان آزاد شدند.هر دو متهم ممنوع الخروج هستند.

جوایز و افتخارات نیلوفر حامدی:

برای گزارش «به وقت ارشاد» که درباره درگیری مأمور ارشاد با یک ورزشکار و همسرش در پارک پردیسان بود، جایزه انصاف به نیلوفر حامدی تعلق گرفت. 

مشترکاً با الهه محمدی جایزه آزادی مطبوعات روزنامه‌نگاران کانادایی به این دو خبرنگار تعلق گرفت.

بنیاد نیمن در دانشگاه هاروارد نهم فروردین ۱۴۰۲ اعلام کرد جایزه لوئیس لیون در سال ۲۰۲۳ برای «وجدان و صداقت در روزنامه‌نگاری» را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اهدا کرده‌است.

مجله تایم در سال ۲۰۲۳ نیلوفر حامدی و الهه محمدی را جز ۱۰۰ شخص تاثیرگذار در جهان معرفی کرد. 

پدیدآورنده عکس سال ۱۴۰۱ به انتخاب جمعی از عکاسان سرشناس ایرانی نیلوفر حامدی انتخاب شد. 

جایزه آزادی قلم روزنامه‌نگاران ایالت هسن آلمان به این خبرنگار تقدیم شد. 

جایزه آزادی مطبوعات سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ نیز به نیلوفر حامدی اختصاص یافت. 

جایزه «فانوس دریایی» از شبکه پژوهش آلمان برای نیلوفر حامدی تقدیم شد.

جایزه قلم طلایی آزادی به نیلوفر حامدی تقدیم شد. 

نشان افتخار انجمن ملی مطبوعات آمریکا در آزادی مطبوعات (ابوشن). 

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش