پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۹۶

بیوگرافی الساندرو جوزپه مخترع باتریهای امروزی (+ تصاویر)

الساندرو جوزپه,فوت الساندرو جوزپه,بیوگرافی الساندرو جوزپهنخستین اختراع الکتریکی الساندرو جوزپه تولید الکتروفور بود
الساندرو جوزپه دانشمند معروف ایتالیایی مخترع باتریهای نسل امروز است که باتوجه به مشارکت علمی و تأثیری که در زندگی مردم عادی داشت در زمان خود، دانشمندی بسیار شناخته شده محسوب میشد.

چکیده ای از بیوگرافی الساندرو جوزپه

نام:الساندرو جوزپه آنتونیوآناستاسیو ولتا

زاده:۱۸ فوریهٔ ۱۷۴۵

زادگاه:کومو٬دوک نشین میلان

ملیت:ایتالیایی 

شناخته شده برای: اختراع باتری ، الکتروفور، متان، ولت، ولتاژ، ولت سنج

رشته( های) فعالیت:فیزیک و شیمی

درگذشت:۵ مارس ۱۸۲۷

بیوگرافی الساندرو جوزپه

الساندرو جوزپه در ۱۸ فوریه سال ۱۷۴۵ در خانواده فقیری در شهر کومو در نزدیکی میلان ایتالیا متولد شد. او مخترع باتری و فیزیكدان بزرگ ایتالیایی، همینطور نخستین مخترع مولد جریان الكتریسیته بود. زمانیکه پدر الساندرو جوزپه درگذشت، وی هفت سال داشت، که بعد از درگذشت پدرش تحت نظر دایی هایش با اعتقادات یسوعی تربیت شد.

تحصیلات الساندرو جوزپه

الساندرو جوزپه تا سن ۱۲ سالگی در خانه و نزد عموی خود به تحصیل و دانش می پرداخت و سپس به مدرسه ای مذهبی از انجمن عیسی( Jesuit) رفت و با کتاب لوکریتوس در آن جا اشنا شد و به شدت متاثر شد. او در این مدرسه برای اموزش، هزینه ای دریافت نمی كرد ولی تحت فشار زیادی بود كه وی را به سمت كشیش شدن سوق می داد ولی خانواده ی الساندرو جوزپه با این رویكرد مخالفت می کردند و او را بعد از چهار سال، از مدرسه خارج كردند.

مقصد بعدی الساندرو جوزپه، مدرسه ای موسوم به Benzi Seminary بود كه تا ۱۸ سالگی در آن جا درس خواند. خانواده ی او دوست داشتند که فرزندشان در رشته حقوق درس بخواند و وكیل شود، ولی خودش به دنیای پیرامون و به خصوص فیزیک علاقه ی شدیدی نشان می داد و برای آينده دانشمند شدن را در نظر گرفته بود.

عکس های الساندرو جوزپه,الساندرو جوزپه,ازدواج الساندرو جوزپهالساندرو جوزپه در سال ۱۷۷۷ برای توسعه ی تحقیقات علمی خود، به سوئیس و فرانسه سفر کرد

الساندرو جوزپه برخلاف اینکه در دوران كودكی، زبان ایتالیایی را نسبت به هم سن و سالانش دیرتر آموخت، در دوران نوجوانی از خود استعداد بالایی در زبان نشان داد. وی زبان های لاتین، فرانسه، انگلیسی و آلمانی را قبل از پایان دوران مدرسه یاد گرفت.

ازدواج الساندرو جوزپه

الساندرو جوزپه با دختری به نام ماریا ترزا ازدواج کرد و حاصل این ازدواج، سه پسر به نام های زانینو، فامینیو و لویجی بود. وی همه ی زمان خود را در سال های بازنشستگی، با خانواده سپری می کرد.

فعالیت های الساندرو جوزپه

الساندرو جوزپه طبق سوابق تاریخی، از دوران جوانی نسبت به علاقه ای که به پدیده های الکتریکی داشته، پاسخ داد و او از سن ۱۸ سالگی از طریق پست با الکترولوژیست های مختلف ساکن اروپا ارتباط برقرار کرد. او از همان سال ۱۷۶۷ تصورات خویش را در مورد برق به اشتراک گذاشت.  وی این کار را با Giovan Battista Beccaria، که یک استاد در شهر تورین بود، انجام داد.

در سال ۱۷۷۴ به الساندرو جوزپه در مدرسه سلطنتی کومو تدریس فیزیک پیشنهاد شد. وی فعالیت تدریس خود را در آن جا آغاز کرد. در سال ۱۷۷۵، تقریبا به موازات این انتصاب، الساندرو جوزپه نخستین اختراع الکتریکی اش که الکتروفور بود را تولید کرد، دستگاهی که امکان تولید انرژی ساکن از طریق آن وجود داشت. علاوه بر تولید انرژی ساکن، مزیت بزرگ این اختراع دوام آن بود یعنی اگر شارژ میشد، انرژی را به اجسام گوناگون منتقل میکرد.

بعد از آن الساندرو جوزپه به کشف مهم دیگری دست یافت. وی در سال ۱۷۷۶، زمانیکه ۳۱ سال داشت، توانست گاز متان را تعیین و تفکیک کند. وی کشف کرده بود که ترکیب هوا با متان نیز در یک محفظه ی بسته، با استفاده از جرقه ی الکتریکی منفجر می شود. این دستاورد، بعدها موجب شد پایه ی توسعه ی موتورهای احتراق داخلی شکل بگیرد. در همان سال، او ادعا کرد که می تواند سیگنال های الکتریکی را از کومو با استفاده از دستگاه جرقه زن به میلان ارسال کند.

الساندرو ولتا,تحصیلات الساندرو جوزپه,الساندرو جوزپهاز مهم ترین دستاورد علمی الساندرو جوزپه می توان به باتری های الکتروشیمیایی اشاره کرد

اختراع بعدی الساندرو جوزپه که در سال ۱۷۷۷ در علوم گازی محقق شد گازسنج نام داشت. کار گازسنج، اندازه گیری مقدار اکسیژن در هوا بود تا برای تنفس، سالم بودن یا نبودن آنرا تخمین بزند. گازسنج الساندرو جوزپه برای واکنش با اکسیژن و اندازه گیری سطح آن از هیدروژن استفاده میکرد و بازدهی بیشتری نسبت به دستگاه های قبلی داشت. درواقع، واکنش دستگاه او تمیزتر و قابل اعتمادتر بود. شروع واکنش برای تخمین مقدار اکسیژن، با جرقه ی الکتریکی ممکن می شد. مقدار هیدروژن موجود در دستگاه بعد از جرقه ی الکتریکی، بخاطر واکنش با اکسیژن و تشکیل آب، کم میشد. مقدار کاهش در سطح هیدروژن، با مقدار اکسیژن موجود در هوا رابطه ی مستقیم داشت.

الساندرو جوزپه در سال ۱۷۷۷ برای توسعه ی تحقیقات علمی خود، به سوئیس و فرانسه سفر کرد و در آن جا با دیگر دانشمندان دیدار کرد و در حوزه ی تجهیزات الکتریکی، دستاوردهای خود را با آنها در میان گذاشت. هدف دیگر الساندرو ولتا از این سفر، افزایش شهرت در جامعه ی علمی خارج از ایتالیا بود.

از مهم ترین دستاورد علمی الساندرو جوزپه می توان به باتری های الکتروشیمیایی اشاره کرد که به وی نسبت داده شده است. باطری الکتروشیمیایی که او ساخت، تشکیل شده از دو الکترود بود که یکی از جنس روی و دیگری از جنس مس ساخته شده بود و تا به امروز این نوع باتری ها کاربردهای فراوانی داشته و دارند. باتری منبعی از انرژی پتانسیل الکتریکی محسوب میشود که با انجام واکنش های شیمیایی در درون آن، انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود و این انرژی را می توانید در قطب های باتری دریافت کنید. نیروی محرکه الکتریکی باتری به انرژی قابل دریافت در قطب های باتری به ازای واحد بار الکتریکی گفته میشود که با یکای ولت اندازه گیری آنرا می کنند. به قطب مثبت باتری، آند و به قطب منفی آن کاتد می گویند.

الساندرو جوزپه تدریس خود را ادامه داد و بعنوان استاد کامل فیزیک از سال ۱۷۷۹ در دانشگاه پاویا خدمت کرد و کرسی استادی این دانشگاه را به مدت ۴۰ سال در اختیار داشت. بعد از فراغت از تحصیل رسمی با شغل معلمی در یكی از مدارس كمو به تدریس پرداخت ولی با این حال لحظه ای از تحقیق دست برنداشت تا آنكه به تمامی اطلاعاتی كه درباره الكتریسیته تا آن زمان وجود داشت در سال ۱۷۶۹ دست یافت و در این زمینه نخستین اثر علمی خود را منتشر كرد. وی بعد از چهار سال تدریس در كمو، به استادی فیزیک دانشگاه پاویا منصوب شد. بعد از بازنشسته شدن در سال ۱۸۱۹ به زادگاهش بازگشت.

مرگ الساندرو جوزپه

در سال ۱۸۱۹ الساندرو جوزپه تصمیم گرفت تا فعالیت های علمی و تحقیقاتی اش را پایان دهد. وی آزمایشگاه های محبوبش که تجهیزات الکتریکی داشتند را ترک کرد و دوران بازنشستگی اش را در خانه سپری کرد. بعلاوه در همان سال، تدریس او در دانشگاه پایان یافت و تقریباً به صورت کامل، او را از جامعه دور کرد. الساندرو ولتا در دوران بازنشستگی اش در منطقه ای به نام کامناگو از توابع کومو زندگی میکرد که این منطقه امروزه به نام کامناگو ولتا شناخته می شود.

الساندرو جوزپه,زندگینامه الساندرو جوزپه,زندگی نامه الساندرو جوزپهالساندرو جوزپه توانست گاز متان را تعیین و تفکیک کند

الساندرو جوزپه در پنجم مارس سال ۱۸۲۷ میلادی زمانیکه ۸۲ سال داشت، از دنیا رفت. در منطقه ی کامناگو، جسد او دفن شد. در منطقه ی کومو موزه ای به نام تمپیو ولتیانو قرار دارد که دستاوردهای افسانه ای الساندرو جوزپه را در آن جا نگه داری می کند. مرکز مدیریت بنیاد ولتیان به نام ویلا اولمو در نزدیکی این موزه قرار دارد که از فعالیت های علمی حمایت می کند. واحد اندازه‌گیری ظرفیت الکتریکی، مهم ترین یادگار الساندرو ولتا است که در سال ۱۸۸۱ به نام ولت در سیستم SI ثبت شد.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
روانش به مینو شاد...
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش