سه شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۴
۱۳:۰۶ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۱۶۱
نفت و انرژی

آخرین وضعیت توسعه میدان نفتی آزادگان بررسی شد؛

انگلیس، فرانسه و ژاپن در انتظار مناقصه آزادگان

میدان نفتی آزادگان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

در حال حاضر ۱۷ شرکت بین المللی متقاضی توسعه میدان آزادگان هستند که براساس اعلام مسئولان شرکت نفت ژاپنی‌ها در این کنسرسیوم حضور خواهند داشت.

 

به گزارش فارس، خرداد ماه سال ۹۶ بود که علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در جمع خبرنگاران اعلام کرد: برآورد می شود تا پایان سال جاری بتوانیم بیش از ۱۵ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی را با شرکت های بین المللی امضا کنیم.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره طرح هایی که قرارداد آنها به امضا می رسد، ابراز امیدواری کرد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، میدان آزادگان و لایه نفتی پارس جنوبی به مرحله امضای قرارداد برسند.

 

وی افزود: این میدان ها به دلیل مشترک بودن، دراولویت توسعه قرار دارند و وزارت نفت بر توسعه آنها تاکید دارد.

اما آنچه در عمل رخ داد از سه میدانی که کاردر از آنها نام برده بود تنها فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی به مرحله قرارداد رسید و علی رغم وعده‏های مکرری که در خصوص برگزاری مناقصه میدان مشترک آزادگان داده شده بود، این میدان به مناقصه نرسید.

 

وضعیت میدان مشترک آزادگان

میدان آزادگان با حدود ۳۴ میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا، بزرگترین میدان مشترک نفت ایران به شمار می رود، این توسعه اصولی و بهینه آن می تواند منافع سرشاری برای اقتصاد ایران همراه داشته باشد.

 

میدان های آزادگان شمالی و جنوبی قرار است به صورت یک پارچه در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی IPC توسعه یابد. حالا شمارش معکوس برای برگزاری مناقصه آزادگان آغاز شده وامید می رود این میدان به نقطه عطفی برای انتقال و فناوری های ازدیاد برداشت به داخل کشور بدل شود.

 

تا کنون شرکت ملی نفت ایران باشرکت های بین المللی داخلی متعددی به منظور مطالعه این میدان مشترک نفتی تفاهم نامه همکاری امضا کرده است و باتوجه به ارائه نتایج مطالعاتی از سوی شرکت های بین المللی هم اکنون این نتایج برای سنجش شاخص های فنی ارائه شده و ۱۷ شرکت برای حضور در مناقصه حائز صلاحیت شدند.

 

شرکت های مطالعه کننده موظفند به طور مستند در طرح‌های پیشنهادی خود برآورد کنند که با پیاده سازی روش‌های ازدیاد برداشت، چه میزان برداشت ثانویه از این میدان ممکن خواهد بود، چراکه توجه به آثار و تبعات اقتصادی فراوان حاصل از ازدیاد برداشت نفت و به تبع آن ریسک های همراه با این پروسه بسیار قابل اهمیت است.

 

به طوری که در فعالیت‌های سطح العرضی صحبت چندمیلیارد دلار هزینه است، اما در ازدیاد برداشت هزینه‌ها و ریسک کار به شدت افزایش پیدا می‌کند و متقابلاً یک درصد افزایش ضریب بازیافت می‌تواند صدها میلیارد دلار درآم‌زایی به همراه داشته باشد. این موضوع نشان دهنده حساسیت و اهمیت کار است، به ویژه در میدان‌های غرب کارون که بر عکس میدان های شرق کارون ایران از پیچیدگی های مخزنی بسیاری برخوردار است و پیمانکار باید ریسک فعالیت در چنین میدان‏هایی را تقبل کند. عاملی که می تواند در چنین شرایطی به موفقیت در اجرای این پروژه بیانجامد، فناوری است که در قالب قراردادهای جدید نفتی جامع عمل خواهد گرفت.

 

در طرح جامعه توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی دو فاز تعریف شده که بر مبنای آن تولید در فاز نخست توسعه به ۳۲۰ هزار بشکه در روز و در فاز دوم توسعه به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا می‌کند.

 

در آزادگان شمالی هم برای تحقق دو فاز توسعه ای هر یک به ظرفیت تولید ۷۵ هزار بشکه نفت در روز برنامه ریزی شده که فاز نخست آن سال ۹۵ به بهره‏برداری رسمی رسیده است.

 

حضور ۱۷ شرکت خارجی درمناقصه آزادگان

نورالدین شهنازی زاده مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه به طور کلی ۵۱ شرکت بین المللی برای حضور در مناقصه های نفت ایران انتخاب شده اند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷ شرکت برای حضور در مناقصه میدان نفتی آزادگان اعلام آمادگی کردند.

 

به گفته شهنازی زاده شرکت‌های رُس نفت از روسیه، CNPC و ساینوپک از چین، اِنی از ایتالیا، مِرسِک از دانمارک، OMV از اتریش، ONGC از هند، پِرتامیتا از اندونزی، پتروناس از مالزی، شل از هلند، وینترشال از آلمان، توتال از فرانسه و یک شرکت تایلندی، شرکت‏های ایرانی تَنکو و نفت و گاز پرشیا از جمله شرکت های بین المللی و داخلی حاضر در مناقصه میدان نفتی آزادگان هستند.

 

صفر تا صد توسعه میدان نفتی آزادگان

کشف میدان آزادگان به سال ۵۶ برمی‌گردد. حفاری نخستین چاه آن در سال ۵۷ آغاز و با وقوع جنگ تحمیلی درعمق ۸۸۱ متری متروکه شد. با این حال در سال ۷۴ عملیات لرزه نگاری تکمیلی انجام و در سال ۷۷ وجود نفت در این میدان اثبات شد.

 

قرارداد توسعه میدان آزادگان در سال ۸۲ با اینپکس امضا و سرانجام این شرکت ژاپنی در سال ۸۵ از توسعه میدان کنار گذاشته شد. پس از آن در سال ۸۶ هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفت تا بخش شمالی میدان را به صورت بیع متقابل توسعه دهد. در حالیکه تحریم‌ها علیه ایران هر روز سخت‌تر می‌شد، شرکت‏های بین المللی تمایل چندانی به سرمایه گذاری در ایران نداشتند، با این حال چینی ها خارج از قواعد بین المللی خواستار توسعه میدان آزادگان شدند و شرکت CNPCI هم برای توسعه بخش شمالی و جنوبی آزادگان با شرکت ملی نفت ایران وارد مذاکره و سپس قرارداد شد.

 

آزادگان جنوبی از جمله میدان‌های مشترک نفتی ایران در غرب کارون است که در نزدیکی مرز عراق در ٨٠ کیلومتری غرب اهواز قرار دارد. مهرماه سال ٨٨ ،قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی در قالب بیع متقابل بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت چین امضا شد و با توجه به تغییرهای اعمال شده در طرح جامع توسعه میدان (MDP )، عملیات

 

اجرایی این طرح از شهریورماه سال ٩١ کلید خورد، اما این قرارداد به نتیجه نرسید و وقت کشی چینی‌ها کار را به جایی رساند که ۹ اردیبهشت ماه سال ۹۳ حکم خلع ید CNPCI از طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی به‌طور رسمی به این شرکت ابلاغ و تصمیم گرفته شد پیمانکاران ایرانی فعالیت‌های توسعه ای این میدان در دست گیرند.

اکنون در حالی که حدود سه سال از حضور پررنگ شرکت‏های داخلی در این طرح توسعه‌ای عظیم می‌گذرد، آزادگان جنوبی تولید روزانه بیش از ۸۰ هزار بشکه نفت را تجربه می‌کند.

 

ژاپنی ها عضو کنسرسیوم توسعه میدان آزادگان هستند

سید نورالدین شهنازی‌زاده مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت که وظیفه توسعه این میدان را برعهده دارد اخیرا طی گفت و گویی اعلام کرده است هم اکنون در کنار برگزاری مناقصه توسعه فاز دوم این میدان مشترک نفتی، بحث استمرار و افزایش تولید نفت در فاز اول توسعه میدان آزادگان در دستور کار متن قرار گرفته است. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با اعلام اینکه هدف از برگزاری مناقصه توسعه فاز دوم میدان نفتی آزادگان افزایش ضریب بازیافت این میدان مشترک نفتی است، تصریح کرد: تاکنون شرکت‌هایی همچون شل انگلیس، توتال فرانسه، اینپکس ژاپن، پتروناس مالزی و شرکت ملی نفت تایلند برای حضور در مناقصه پیشنهادهای فنی و مطالعاتی خود را ارائه کرده اند.

 

این مقام مسئول همچنین با رد انصراف ژاپنی‌ها از حضور در مناقصه توسعه فاز دوم این میدان مشترک نفتی، افزود: ژاپنی‌ها انصراف نداده‌اند، اما تاکید کردند که نمی‌خواهند به عنوان رهبر کنسرسیوم در این پروژه مشارکت داشته باشند.

 

وی همچنین از شرکت‌های گازپروم نفت روسیه و CNPC چین به عنوان دو شرکت علاقه‌مند دیگر حضور در مناقصه توسعه میدان نفتی آزادگان یاد کرد و افزود: مناقصه توسعه فاز دوم میدان نفتی آزادگان در قالب دو میدان آزادگان شمالی و جنوبی برگزار می‌شود و هدف اصلی از برگزاری این مناقصه افزایش ضریب بازیافت برداشت از این میدان مشترک نفتی است.

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش