جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۲۰۰۰۳۲

چگونه باید قلب را از ویروس کرونا دور نگه داشت؟

تاثیر کرونا بر قلب,نحوه محافظت از قلب در برابر کرونا,تفاوت آلرژی با کرونا
با توجه به اینکه بعضی علایم آلرژی بهاره شبیه علایم کووید۱۹ است، هم زمان با نزدیک شدن بهار نگرانی از ابتلا به این عفونت در مبتلایان به آلرژی بیشتر می شود.

علایم آلرژی بهاره شامل احتقان بینی (Nose)، سرفه خشک و... شبیه علایم خفیف کووید۱۹ است. بدین ترتیب شاید تفکیک علایم این دو عارضه از هم مشکل باشد. دکتر کلیفورد باست، متخصص آسم و آلرژی از دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک، می گوید:« درصورتی که به کووید۱۹ مبتلا شده باشید، از دست دادن ناگهانی اشتها، سردرد، تب، گلودرد، مخاط رنگی و درد بدن را تجربه خواهید کرد. از یاد نبرید که این علایم با مصرف آنتی هیستامین ها( داروهای آلرژی) تسکین نمی یابند.»

به گفته دکتر باست، خارش بدن، نشانه بارز آلرژی است و بعید است که در صورت ابتلا به آلرژی بهاره دچار گلو درد شوید، زیرا این علامت مخصوص سرما خوردگی و سایر عفونت های تنفسی است. در این میان، دکتر راشل میلر، رییس بخش ایمونولوژی بالینی در دانشکده پزشکی ایکان نیویورک، می گوید:« هنوز ثابت نشده که آلرژی بهاره میتواند سیستم ایمنی را ضعیف و شخص را مستعد ابتلا به عفونت کووید۱۹ کند. این نقص سیستم ایمنی است که اشخاص را مستعد ابتلا به عفونت های ویروسی می کند. نقص سیستم ایمنی بسیار متفاوت از آلرژی است که در آن، دستگاه ایمنی بدن به آلرژن ها واکنش بیش از حد نشان می دهد.»

سالخوردگی در روزهای قرنطینه، با طعم سلامتی

گرچه اشخاص بالای ۷۰ سال بیش از دیگران در معرض عوارض بسیار خطرناک کووید۱۹ هستند، ولی قرنطینه خانگی نیز برای آن ها خالی از عارضه نیست. به گزارش نشریه بریتانیایی تلگراف، طبیبان در سال های گذشته بطور فزاینده ای بر اهمیت بیرون آمدن و فعال ماندن اشخاص در میان سالی و سالخوردگی تأکید می کنند و نسبت به خطرات ناشی از بی تحرکی اشخاص سالمند اعم از ضعف عملکرد قلب، ماهیچه ها و ریه ها، هشدار می دهند.

پروفسور مویر گری، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه آکسفورد، می گوید:« ماه ها گوشه گیری در خانه احتمالا منجر به افزایش خطر ابتلا به زوال عقل می شود. ولی شکی نیست که سالمندان میتوانند با فعال تر ماندن، از عوارض قرنطینه خانگی پيش‌گيري کنند.»

پروفسور گری ورزش های خانگی بر اساس چهار اصل قدرت، استقامت، تسلط و مهارت را توصیه می کند. وی می گوید: « شما باید در حد توان روزانه دست کم ۷۰ بار( به عنوان مثال با کیسه های یک کیلویی شکر) وزنه بزنید. این کار به حفظ تناسب اندام ، افزایش قدرت ماهیچه های چهارسر ران و افزایش تعادل کمک می کند. همینطور برای بهبود تعادل خود سعی کنید دندان هایتان را در حالیکه روی یک پا ایستاده اید و چشمانتان بسته است، مسواک بزنید.» علاوه بر هفت تا هشت ساعت خواب شبانه، رژیم غذایی سالم داشته باشید. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را افزایش دهید. از چربی های اشباع شده، نمک و قندهای تصفیه شده دوری کنید. مصرف الکل و کافئین را به دست کم برسانید و مصرف سبزیجات تیره رنگ را افزایش دهید.

ولی چگونه فعالیت ذهنی داشته باشیم؟ پروفسور ویلیام کیویل، متخصص بهداشت دانشگاه ساوت همپتون، توصیه می کند که با یک آیپد یا تبلت به اشخاص سالمند بیاموزید چگونه از طريق Skype یا FaceTime در تماس منظم با بستگانشان باشند. دارو و مواد غذایی سالم مورد نیاز آنها را فراهم کنید و با آنها ملاقات های کوتاه در آستانه در خانه داشته باشید. پروفسور مویر نیز می گوید: « درصورتی که اشخاص بالای ۷۰ سال میتوانند از اینترنت استفاده کنند، باید سعی کنند در بازي های آنلاین مثل شطرنج، سودوکو، یا کلاس های آنلاین یوگا و تایچی شرکت کرده و یا یک زبان یا ابزار موسیقی یاد بگیرند. آن ها همینطور میتوانند به گروه‌های اشتراک گذاری کتاب های صوتی بپیوندند.»

آیا ایبوپروفن علایم کووید۱۹ را بدتر می کند؟

سازمان جهانی بهداشت و اداره بهداشت سوئیس نسبت به استفاده از ایبوپروفن برای درمان عفونت کووید۱۹ هشدار داده اند. به گزارش فوکوس آنلاین؛ سازمان جهانی بهداشت صبح سه شنبه ۲۷ اسفند ماه( ۱۷ مارس) هشدار داد، در صورتی که به کووید۱۹ مبتلا شده اید و یا مشکوک به آن هستید، خودسرانه ایبوپروفن مصرف نکنید. البته درصورتی که برای مدت طولانی با ایبوپروفن تحت درمان هستید، نباید یک باره مصرف آنرا متوقف کنید و برای این کار، نیاز به مشورت با پزشک دارید. کریستین لیند مایر، سخنگوی این سازمان نیز تأکید کرده که در موارد مشکوک و برای کاهش تب ناشی از عفونت، پاراستامول یا استامینوفن مصرف کنید، نه ایبوپروفن.

به گفته وی، البته هیچ مطالعه جدیدی وجود ندارد که نشان دهد ایبوپروفن با میزان مرگ و میر بالاتر و عوارض شدیدتر ناشی از ابتلا به ویروس همراه است، ولی کارشناسان در حال بررسی این وضعیت هستند.

این توصیه ها در حالیست که شنبه گذشته وزیر بهداشت فرانسه، الیویه ویران، پستی را در توییتر خود منتشر كرد و نوشت:« داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن، دیکلوفناک و آسپرین (Aspirin) میتوانند عاملی برای وخیم تر شدن عفونت ناشی از ویروس کرونا باشند.» دکتر یوناس اشمیت کانازیت، ویروس شناس آلمانی از انستیتوی طب گرم سیری برنهارد نوخت نیز تأکید می کند که ایبوپروفن نمی تواند برای عفونت کووید ۱۹ مفید باشد.

 وی توضیح می دهد:« ایبوپروفن لخته شدن خون را مهار کرده و خطر خونریزی داخلی را افزایش می دهد. ولی پاراستامول چنین خطری ندارد.» با وجود این، طبق اطلاعات وی:« ارتباط بین مصرف ایبوپروفن و سایر داروهای مشابه آن با تشدید علائم کووید ۱۹ به طور قطع ثابت نشده است.»

چه طور قلب را از ویروس کرونا (corona) دور نگه داریم؟

مقدار مرگ ومیر ناشی از ویروس کرونا در اشخاص مبتلا به بیماری های قلبی به مراتب بالاتر از سایر مردم است.

به گزارش Everyday Health؛ میزان مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ در مقایسه با ویروس های دیگری مثل سارس، هم چنان پائین و حتی مطابق برآورد فعلی سازمان جهانی بهداشت سه تا چهار درصد است. با این حال براساس اعلام کالج آمریکایی قلب و عروق( ACC)، این میزان مرگ و میر برای افرادی که بیماری قلبی-عروقی دارند به ۱۰.۵ درصد می رسد.

پژوهش ها نشان داده است که بسياري از ویروس ها میتوانند سبب ایجاد آریتمی و حتی حمله قلبی شوند. این را دکتر محمد مژید؛ استاد طب قلب و عروق در دانشکده پزشکی مک گاورن هیوستون می گوید.

به عقیده او، کووید۱۹ سبب ایجاد التهاب شدید در بدن می شود و التهاب بزرگ ترين علت حمله قلبی است. التهاب میتواند سبب لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته مغزی شود. با این حال به بیماران قلبی عروقی توصیه شده که با به کارگیری بعضی اقدامات احتیاطی، خود را از این ویروس دور کرده و یا در صورت ابتلا، عوارض آنرا بدین ترتیب کاهش دهند:

ـ دارو های خود را بدون مشورت پزشک، بالاخص در صورت ابتلا به بیماری آنفلوانزا یا عفونت تنفسی، قطع نکنید. به علایمی مثل کمبود نفس، درد در قفسه سینه یا ضربان قلب نامرتب توجه بیشتری داشته باشید.

ـ مبتلایان به بیماری قلبی و افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، در معرض خطر عوارض جدّي ناشی از آنفلوانزا هستند. تزریق واکسن آنفلوآنزا از عوارضی مثل ذات الریه ، مننژیت و عفونت خون پيش‌گيري می کند.

ـ دستان خود را بشویید و از لمس صورت پرهیز کنید.

ـ از تماس با مکان هایی مثل دکمه های آسانسور، صندلی یا در مترو و اساسا هر چیز دیگری در فضای عمومی پرهیز کنید.

ـ رژیم غذایی سالمی داشته باشید. بدون نظر پزشک داروهای گیاهی نخورید. در محیط خانه روزانه ۱۰ دقیقه قدم بزنید و استرس را از خود دور کنید، زیرا استرس سیستم ایمنی را ضعیف می کند.

ـ فراموش نکنید که داشتن خواب منظم، مصرف مایعات به حد کافی و مرطوب نگه داشتن گلو برای دوری از ویروس کرونا، بسیار مفید است.

baharnews.ir
  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش