جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۵۰

معایب و مزایای انواع دندان مصنوعی

دندان مصنوعی,دندان مصنوعی ثابت,عکس دندان مصنوعیمشکل افرادی که از دست دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، ‌کم شدن حس چشایی است
دندان مصنوعی جایگزینی برای دندان طبیعی است. از دست رفتن دندان ها احتمالا بخاطر مصدومیت و آسیب دیدگی و شاید بخاطر پوسیدگی دندان ها و شاید هم بخاطر مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت دهان و دندان باشد. درصورتی که شما هم به هر دلیلی دندان های خود را از دست داده باشید، شاید دندانپزشک استفاده از دندان مصنوعی را به شما توصیه کرده است.

دندان مصنوعی

دندان برساخته یا دندان مصنوعی، یک اندام مصنوعی است. دندان مصنوعی جایگزین متحرکی برای دندان های از دست رفته به حساب می آید که از پلاستیک یا فلز و به صورت سفارشی تهیه می شود تا به خوبی روی لثه ها قرار بگیرد. از دندان مصنوعی کامل در صورت از دست دادن تمام دندان ها و از دندان مصنوعی تکه ای در صورت باقی بودن چند دندان استفاده می شود. میتوانید با استفاده از انواع دندان مصنوعی از عملکرد طبیعی دندان ها بهره مند شوید و افتادگی گونه و لب ها را از بین ببرید.

موارد استفاده از دندان های مصنوعی

دندان مصنوعی میتواند در تمامی مواردی که یک یا چند دندان شما افتاده باشد یا در اثر آسیب دیدگی، ساییدگی و فرسایش، پوسیدگی یا بیماری های لثه از بین رفته باشد، برای شما گزینه مناسبی باشد. دندان های مصنوعی از جنس فلزات آلیاژی، اکریلیک، یک پایه پلاستیکی و مواد سرامیکی برای خود جسم دندان ها، ساخته می شود.

مدت زمان دوام دندان مصنوعی

دندان مصنوعی میتواند تا مدت بسیار طولانی، به عنوان مثال ۳۰ سال یا بیشتر، دوام داشته باشد. طول عمر دندان مصنوعی به میزان کارکرد روزانه آن ها و روش مراقبت از آن ها بستگی دارد.

انواع دندان مصنوعی

دندان های از دست رفته نه تنها میتواند سبب بروز مشکلات گفتاری شود؛ بلکه میتواند اعتماد به نفس شخص را نیز تحت‌تأثیر قرار دهد. انواع دندان مصنوعی عبارتند از:

مزایای دندان مصنوعی,دندان مصنوعی,معایب انواع دندان مصنوعیمیتوانید با استفاده از انواع دندان مصنوعی از عملکرد طبیعی دندان‌ها برخوردار شوید

- دندان مصنوعی کامل:

دندان مصنوعی کامل برای بیمارانی استفاده می شود که تمام دندان های طبیعی خود در فک بالا یا پایین یا هر دو فک بالا و پایین را از دست داده باشند. دندان مصنوعی کامل به دو صورت “معمولی” یا “فوری” تهیه می شود. دندان مصنوعی معمولی بعد از کشیدن دندان ها و التیام یافتن لثه ها، تقریباً ۸ تا ۱۲ هفته پس از کشیدن دندان ها در دهان قرار داده می شود. دندان مصنوعی فوری از قبل تهیه می شود و به محض کشیدن دندان ها در دهان قرار می گیرد تا بیمار در زمان انتظار برای التیام یافتن لثه ها بدون دندان نباشد.

البته چون استخوان ها و لثه ها به مرور زمان، به خصوص در زمان التیام یافتن منقبض می شود، نقطه ضعف دندان مصنوعی فوری این است که در این برهه زمانی به دستکاری و تنظیم بیشتری نیاز دارد. بدین ترتیب دندان مصنوعی فوری معمولاً راهکاری موقتی است که تا زمان تهیه دندان مصنوعی اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. دندان مصنوعی متحرک کامل میتواند اعتماد به نفس در ظاهر شخص را بازیابی کرده و به حرف زدن و غذا خوردن عادی بیمار کمک نمایند.

-دندان مصنوعی ثابت:

دندان مصنوعی ثابت یکی دیگر از گزینه هاییست که افراد آنرا در جدول قیمت دندان مصنوعی و لیست قیمت دندان مصنوعی جست و جو می کنند. دندان مصنوعی ثابت یا ایمپلنت دندان به خوبی جایگزین دندان های طبیعی شده و زیبایی دندان ها را بازیابی می کنند. از دندان مصنوعی ثابت میتوان بعنوان پایه بریج ثابت هم استفاده کرد تا دیگر نیازی به دندان مصنوعی متحرک نباشد. توجه داشته باشید که دندان مصنوعی ثابت یک دندان مصنوعی بدون سقف است. برای دندان مصنوعی ثابت، یک قلاب فلزی بطور دائم در استخوان فک کاشته می شود. بعد از این که استخوان فک اطراف این قلاب رشد کرد (حدود ۶ ماه)، دندان مصنوعی ثابت به آن وصل می شود. البته دندان مصنوعی ثابت و کاشت دندان برای تمامی افراد مناسب نیست.

چسب دندان مصنوعی,انواع دندان مصنوعی,دندان مصنوعیتجمع پلاک میکروبی زیر دندان مصنوعی می‌تواند باعث التهاب لثه می شود

- دندان مصنوعی تکه ای یا جزئی (پروتز پارسیل دندان):

دندان مصنوعی متحرک جزئی از یک چارچوب فلزی با دندان های پلاستیکی و ناحیه لثه ساخته می شوند. این چارچوب شامل گیره های فلزی یا سایر ابزارهای نگهدارنده است که میتواند دندان را در محل آن نگه دارد. بهرحال، این نوع از دندان های مصنوعی جزئی به سادگی از دهان خارج میشوند و به این ترتیب امکان تمیز کردن آن ها وجود دارد. دندان مصنوعی ثابت جزئی، که اغلب افراد آن ها را بعنوان پل یا بریج می شناسند، با استفاده از سیمان مخصوص دندان پزشکی در محل چسبانده می شوند. این دندان ها ظاهری شبیه تر به دندان های طبیعی دارند.

به هر حال قیمت دندان مصنوعی پل بیش از دندان های مصنوعی جزئی متحرک است. این دندان ها با استفاده از دندان های سالم مجاور خود در محل قرار می گیرند. پل های دندان به روش های گوناگون ساخته می شوند. برخی از دندان ها کاملاً از پرسلاین ساخته میشوند، ولی بعضی دیگر از آن ها از روکش پرسلاین روی یک چارچوب فلزی بهره می گیرند. دو نوع گیره برای نگه داشتن دندان مصنوعی جزئی در محل استفاده میشوند که عبارت از گیره های فلزی و گیره های پلاستیکی مخصوص است.

- دندان مصنوعی درون کاشت دندانی (ایمپلنت):

درون کاشت دندانی یا پروتز ایمپلنت دندانی، بخشی از درون کاشت (ایمپلنت) دندانی است که به صورت دندان برساخته (پروتزی) در دهان بیمار، جایگزین دندان طبیعی او می گردد. ایمپلنت های دندانی نوعی دندان مصنوعی هستند و از نظر ظاهری در بیماران گوناگون میتوانند متفاوت باشند. پس از معاینات اولیه در ابتدا فیکسچر یا همان قسمت ریشه ایی پروتز با استفاده از جراحی کوچکی در درون فک و به جای دندان از دست داده شده، جاگذاری می گردد و پس از اطمینان از ثبات آن که معمولاً ۴ الی ۶ ماه به طول می انجامد، قسمت رویی یا همان تاج دندان (Crown) گذاشته می شود.

چنانچه شخصی دندان خود را از دست بدهد دندان مصنوعی درون کاشت دندانی در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود. ایمپلنت ها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می باشند. ایمپلنت ها به وسیله ابزار بسیار دقیقی کنترل می گردند و توسط دستگاه های بسیار دقیق ساخته می شود. به علت خصوصیات ذکر شده برای ایمپلنت دندان، زمانی که در فک مریض قرار بگیرد، یک جسم خارجی به شمار نمی رود و با قرارگرفتن در فک بیمار با آن سازگار می شود. ایمپلنت سبب رشد استخوان های کنار دندان هم می شود و از تحلیل استخوان فک جلوگیری به عمل می آورد.

- دندان مصنوعی ژله ای:

دندان مصنوعی ژله ای از سایر مدل های دندان مصنوعی من جمله دندان مصنوعی تکی چسبی، دندان مصنوعی تکه ای ثابت، دندان مصنوعی تکه ای فک بالا و… انعطاف پذیرتر است. گاهی با توجه به شرایط دندان ها و استخوان های فک بیمار، متخصص دندان مصنوعی ژله ای را تجویز می کنید. تفاوت دندان مصنوعی ژله ای با دندان مصنوعی ثابت و دیگر مدل ها در شکننده نبودن، آلرژی زا نبودن و راحتی در استفاده است.

پروتز دندان مصنوعی ثابت به لثه ها می چسبد و نیازی به چسب یا اتصالات مخصوص برای ثابت ماندن ندارد. با این وجود، حتی اگر فهرست قیمت دندان مصنوعی ژله ای و هزینه نسبتا بالای آنرا نادیده بگیریم، بایستی به نکات منفی دندان مصنوعی ژله ای هم اشاره کنیم. پروتزهای دندان مصنوعی ژله ای بسیار نرم هستند و از این لحاظ، عمل جویدن با آن ها کیفیت مناسبی ندارد. دندان مصنوعی ژله ای همچنین سبب تحلیل دندان های تحتانی شده و از نظر علمی هم تائید نشده اند. آن ها توسط شرکتهای تولید کننده معرفی شده اند و امکان عدم تطبیق آن ها با فک و دندان ها بسیار بالاست.

دندان مصنوعی,مراحل ساخت دندان مصنوعی,عکس انواع دندان مصنوعیقرار دادن دندان مصنوعی برای اولین بار در دهان سخت است

مزایای دندان مصنوعی

- مزایای دندان مصنوعی کامل:

دندان مصنوعی کامل میتواند به سادگی بر روی لثه های شما قرار گیرد و به این ترتیب جایگزین تمام دندان های شما در دهان شود. این دندان های مصنوعی به شما امکان خوردن آسان و حرف زدن راحت را می دهد و در پایان میتواند اعتماد به نفس شما را فزونی دهد.

- فواید دندان مصنوعی ثابت:

دندان مصنوعی ثابت یک دندان مصنوعی ارزان نیست ولی حس دندان طبیعی را به خوبی در شخص ایجاد می کند که این مورد یک مزیت به شمار می آید.

- فواید دندان مصنوعی جزئی:

دندان مصنوعی جزئی جایگزین دندان های از بین رفته می شود و گاهی وقت ها امکان حفاظت از دندان های باقی مانده شما را ایجاد می کند. در‌صورتی‌که بین دندان های شما فاصله وجود دارد ، پیوسته امکان حرکت دندان ها و گرفتن بخشی از این فضا وجود دارد و در نهایت دندان های شما دچار انحراف خواهد شد. این مسئله میتواند بر شیوه کارکرد دندان ها زمان گاز گرفتن تأثير گذاشته و به دیگر دندان های شما آسیب وارد کند.

- مزایای دندان مصنوعی ایمپلنت:

ایمپلنت دندان کاشت دندان طبیعی است که طی یک عمل جراحی داخل فک ثابت می شود تا بتواند دندان جایگزین یا پل را در جای خود نگه دارد. مزیت استفاده از دندان مصنوعی ایمپلنت، علاوه بر دائمی و محکم بودن آن این است که برای گذاشتن ایمپلنت الزامی نیست حتماً دندانی در کنار آن وجود داشته باشد تا تکیه گاهش باشد و آنرا نگه دارد. ایمپلنت یا کاشت دندان با توجه به ظاهر طبیعی و ایجاد حسی مثل در دهان داشتن دندان واقعی راهکاری مناسب برای از دست دادن دندان است.

- فواید دندان مصنوعی ژله ای:

از فواید دندان مصنوعی ژله ای پروتزهای انعطاف پذیر برای بیمارانی که نمی خواهند یا نمی توانند از دندان مصنوعی متداول استفاده کنند راهکار خوبی است. شکننده نبودن از مهمترین مزیت آن ها است. به طوریکه اگر از دستتان بیوفتد به احتمال کمتری امکان دارد دچار آسیب شوند. در عین حال، این نوع پروتز به لثه ها می چسبد و نیازی به چسب یا اتصالات مخصوص برای ثابت ماندن ندارد. مواد مورد استفاده در آن شفاف است و به رنگ طبیعی لثه در می آید. تولید آن ها به اندازه پروتزهای معمول زمان بر نیست. مهم ترین فواید این نوع پروتزها راحتی در استفاده است. خیلی از بیماران معتقد هستند که جویدن مواد غذایی با استفاده از آن بسیار راحت تر از دندان مصنوعی معمولی است.

معایب انواع دندان مصنوعی

>> مشکلات دندان مصنوعی ثابت:

در خصوص دندان مصنوعی هایی که پایه فلزی دارند شخص باید یاد بگیرد که چطور آنرا با لپ ها و زبانش در جای خود ثابت نگه دارد. دندان مصنوعی نو معمولاً در روزهای اول باعث درد و التهاب می شود و شخص باید یاد بگیرد که چطور آنها را بادقت تمیز کند تا نشکند.

>> مشکلات و معایب دندان مصنوعی ژله ای:

درست است که دندان مصنوعی ژله ای انعطاف پذیر و با افتادن از دست شخص دچار آسیب نمی شوند، ولی تمیز کردن آن ها به دقت بیشتری احتیاج دارد. این نوع پروتز نسبت به مدل های سنتی بیشتر مستعد تجمع پلاک و باکتری است. هر روز باید پروتز خود را از دهان خارج کنید و آنرا تمیز کنید.

>> معایب دندان مصنوعی کامل:

ممکن است حس کنید دندانهایتان زیادی حجیم است بالاخص در مورد فک بالا که تمامی سقف دهان را میپوشاند. دندان مصنوعی کامل فک پایین به ندرت به اندازه دندان مصنوعی بالا پایدار و ثابت میشود زیرا عناصری که دندان مصنوعی بالا را سر جای خود نگه میدارند مثل زبان، در فک پایین قابل استفاده نیستند بدین ترتیب امکان دارد دائما دندان از جای خود حرکت کند و بلغزد. به مرور زمان تغییراتی در فک بیمار ایجاد میشود بدین ترتیب هر چند وقت یک بار قاعده دندان مصنوعی باید تعویض شود تا مجدداً بر ساختار دهان منطبق باشد.

>> معایب دندان مصنوعی تکه ای:

بسته به شرایط شما و نوع دندانهای از دست رفته تان، گیره های فلزی امکان دارد در دهان شما در معرض دید باشند و از نظر زیبایی مطلوب شما نباشد. همچنین این دندان مصنوعی به علت این که ساپورت خود را از بافت نرم و سخت اطراف میگیرد، در طولانی مدت اثرات تخریبی را به همراه خواهد داشت مخصوصاً در صورت استفاده دائم آن و عدم خارج کردن آن در طول شب البته این اثرات قطعاً کم تر از موقعی است که شما ناحیه بی دندانی خود را با پروتز جایگزین نکنید.

>> معایب دندان مصنوعی ایمپلنت:

ایمپلنت هزینه بیشتری نسبت به دندان مصنوعی دارد. جایگذاری ایمپلنت شامل جراحی دهان است. چنانچه فک شما بیش از حد کوچک باشد. امکان دارد به پیوند استخوان احتیاج داشته باشد، تا بتواند از ایمپلنت پشتیبانی بکند. کاشت ایمپلنت دندان میتواند شامل قرار ملاقات و زمان انتظار بیشتری باشد، به ویژه اگر پیوند استخوان مورد نیاز باشد.

بهترین نوع دندان مصنوعی,دندان مصنوعی ژله ای,دندان مصنوعیشکننده نبودن دندان مصنوعی ژله ای از مهمترین مزیت آن هاست

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش