چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۱۳۱

آنفولانزا شتری چیست و چه علائمی دارد؟

آنفولانزا شتری,آنفولانزا شتری چیست,علائم آنفولانزا شتریآنفولانزا شتری به صورت مستقیم و غیرمستقیم گسترش پیدا می‌کند
ویروس آنفولانزا، بیماری های عفونی را در دستگاه تنفس( بینی، گلو و ریه ها) گسترش می شود. انفولانزا برای بیشتر افراد، خود به خود رفع می شود ولی عوارض این بیماری باعث بروز خطراتی و حتی مرگ میشود. شیوع این بیماری در اوایل فصل پائیز تا ابتدای فصل بهار می باشد. در این مطلب از سرپوش با بیماری آنفولانزای شتری آشنا خواهید شد.

آنفولانزا شتری

راه انتقال آنفولانزای شتری از خفاش ها به شترهای صحرای همسایگی عربستان سعودی میباشد و قابل انتقال به انسان است. هیچ واکسن یا درمانی برخلاف کووید- ۱۹ برای این بیماری وجود ندارد

تاریخچه آنفولانزا شتری

برطبق هشدار روسای سازمان جهانی بهداشت در ماه آگوست، دلیل ابتلای حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری بخاطر تماس با شترهای آلوده یا افراد مبتلا در بیمارستان می باشد. این بیماری که به آن سندرم تنفسی خاورمیانه اطلاق میشود. درسال ۲۰۱۲ پس از شناسایی بیماری انفولانزای شتری در عربستان برای اولین بار ، بیش از ۲۰۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند و حداقل جان ۸۵۰ نفر را گرفت. نگرانی کارشناسان اینست که علائم بیماری انفولانزای شتری، خفیفی است و از شبه جزیره عربستان به آفریقا سرایت میکند.

برطبق گزارشاتی، دو نفر از افرادی که در سال ۱۴۰۱ در قطر، جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند؛ یک شتردار ۸۵ ساله و یک کشاورز ۵۰ ساله بود که این کشاورز به خاطر نوشیدن شیر شتر، گرفتار این بیماری شد.

این بیماری ناخوش‌آیند، در مقایسه با کوید- ۱۹ بسیار کشنده تر است و در حال حاضر ، برای جلوگیری از ابتلا و یا درمان این بیماری، هیچ واکسنی وجود ندارد.»

فصل شیوع آنفولانزا,پیشگیری از ویروس آنفولانزای شتری,علائم آنفولانزا شتریپزشکان برای تشخیص آنفولانزا شتری، سابقه بیمار را چک میکنند

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزای شتری هستند؟

- خطر ابتلای افرادی ازجمله کودکان خردسال زیر ۵ سال، به خصوص کودکان زیر ۶ ماه و بزرگسالان بالای ۶۵ سال به آنفولانزای شتری، زیاد است.

- از دیگر افرادی که در معرض خطر بیماری آنفولانزای شتری هستند، می توان به بانوان باردار و به خصوص بانوان زایمان کرده اشاره کرد.

- افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، بیشتر از افراد دیگر به آنفولانزای شتر مبتلا میشوند.

- افراد در معرص ابتلا به انفولانزای شتری، کسانی هستندکه از بیماری های آسم، بیماری قلبی ، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت رنج میبرند.

- افراد بسیار چاق که شاخص توده بدنی انها ۴۰ یا بالاتر است؛ بیشتری به بیماری انفولانزای شنری مبتلا میشوند.

راه های انتقال ویروس آنفولانزای شتری

قابلیت انتقال ویروس آنفولانزا از یک فرد به فرد دیگر وجود دارد؛ به این صورت که فرد مبتلا با سرفه یا عطسه باعث میشود که ویروس در هوا پخش شود. امکان ابتلا به ویروس انفولانزای شتری از طریق تماس دست فرد به اشیای الوده به ویروس مانند دستگیره ی درب و برخورد دستش به دهان و بینی اش وجود دارد.

فصل شیوع آنفولانزا

 احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا در فصل های پائیز و زمستان، بسیار بیشتر است؛به این دلیل که افراد در این فصول، زمان بیشتری از خود را با افراد دیگر در اماکن بسته سپری می کنند و این امر باعث افزایش ابتلا به بیماری های مختلف میشود. همچنین درصورت ابتلا به عفونت، احتمال دارد که به آنفولانزا نیز مبتلا شوید؛ به این دلیل که عفونت، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و موجب آسیب پذیر شدنتان دربرابر چنین بیماری هایی میشود.

دوره کمون یا نقاهت آنفولانزا چقدر است؟

بطور معمول، دوره نهفتگی بیماری آنفولانزا شتری، حدود ۱ الی ۴ روز طول میکشد. احتمالا افراد مبتلا به این بیماری، هیچ علایمی از خود در طی این دوره نشان نمی دهند نه این که نتوانند باعث انتقال این بیماری به فرد دیگری شوند. بسیاری از افراد می­ توانند بیماری را به فرد دیگری بمدت یک روز قبل از ظهور علائم، منتقل کنند.

در هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن ، میلیو ن ­ها قطره کوچک منتشر می شوند که باعث گسترش ویروس میشوند. این قطرات می ­توانند به بدن از طریق بینی، دهان و چشم ­ها منتقل شوند. احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا از طریق لمس سطح آلوده به ویروس و سپس لمس بینی، دهان و چشم ­ها وجود دارد.

راه های پیشگیری از ویروس آنفولانزای شتری

تزریق سالیانه واکسن آنفولانزا به عنوان نخستین و مهمترین قدم برای پیشگیری از آنفولانزا شتری محسوب میشود. واکسن آنفولانزا براساس تحقیقات می تواند تا حد زیادی خطر عوارض جدی آنفولانزا و بیماری های مرتبط با آنرا کاهش دهد. همچنین سازمان جهانی بهداشت برای کمک به کاهش سرعت انتشار میکروب ها اقدامات پیشگیرانه ای را توصیه می کند که از آن ها می توان به دوری از افراد بیمار، شستشوی مکرر دست ها و گرفتن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه اشاره کرد.

آنفولانزا شتری چیست,راه های انتقال ویروس آنفولانزاآنفولانزا شتری بیماری مسری است

تفاوت سرماخوردگی و آنفولانزا

دو نوع عفونت ویروسی مسری دستگاه تنفسی، سرما خوردگی و آنفولانزا می باشد. باتوجه به شباهت برخی از علائم این دو بیماری، در نظر داشته باشید که آنفولانزا نسبت به سرماخوردگی، بسیار شدید تر می باشد.

علائم سرما خوردگی ساده، خارش گلو، آب ریزش بینی و سرفه است. لذا علائمی همچون گلو درد، آب ریزش بینی، تب و سردرد، سرفه بلغم دار و سرفه های خشک، پس از گذشت چند روز، خوب میشوند. گوش ها در چنین شرایطی وزوز می کنند و فرد دچار احساس ضعف میشود درحالیکه آنفولانزا به یک باره شما را درگیر و علایمش بروز می کند. انفولانزا علائمی نظیر تب و لرز، خستگی شدید و بدن درد دارد و همچنین احتمال بروز حالت تهوع در شما وجود دارد اما فراموش نکنید که معمولاً آب ریزش بینی از علائم آنفولانزا نیست بلکه صرفا مختص سرما خوردگی است. از علائم مشترک این دو نوع ویروس می توان به سرفه، گلودرد و سردرد اشاره کرد.

راه های تشخیص آنفولانزا

شما به سختی می توانید آنفولانزا از سایر بیماری های تنفسی ویروسی یا باکتریایی، تشخیص دهید. لذا در صورت نیاز پزشک، ازمایش هایی برای تشخیص آنفولانزا از شما میگیرند.

راه های انتقال ویروس آنفولانزا,راه های تشخیص آنفولانزا,آنفولانزا شتریتفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی در شدت این دو بیماری است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش