شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲
۰۹:۵۵ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۲۲۴۸
فرهنگ و رسانه

واکنش اعتماد به اصرار کیهان برای توقیف روزنامه‌ها: همه بدند فقط کیهان خوب است

انتقاد اعتماد از کیهان,توقیف روزنامه ها

روزنامه اصلاح طلب اعتماد در واکنش به ارگان مطبوعاتی کیهان نوشت: روزنامه کیهان در شماره روز سه‌شنبه از آنچه «تساهل» با روزنامه‌ها و شایعه‌پردازان خوانده، گلایه و تاکید کرده که «اصلی‌‌ترین درسی که از ٦ ماه پایانی سال ١٤٠١ گرفتیم باید این باشد که آنچه در ذهن‌ها رخ می‌دهد به اندازه آنچه در زمین اتفاق می‌افتد، مهم است و شاید مهم‌تر، نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب سه ماه پیش از آشوب‌ها به مسوولان قوه قضاییه تذکر دادند؛ هشداری که اگر به آن توجه می‌شد «شورش دروغ» در پاییز ۱۴۰۱ هرگز شکل نمی‌گرفت.

این هشدار پیش‌تر در مرداد ۱۳۹۹ نیز با ادبیات دیگری بیان شده بود اما ظاهرا برخی مسوولان هنوز به جمع‌بندی در این زمینه نرسیده‌اند!» به نظر می‌رسد کیهان، در ادامه به ماجرای «توقیف روزنامه سازندگی به علت تیتری در ارتباط با قیمت گوشت» پرداخته و نوشته است: «این را می‌شود از توقیف یک روزنامه در یک روز بد و با یک استدلال بد و سپس رفع توقیف همان روزنامه با یک توجیه بدتر فهمید.

این دسته از مسوولان در یک خطای شناختی تساهل با دروغ‌سازان و شایعه‌پردازان را در خوشبینانه‌‌ترین حالت مدیریت آنها و در بدبینانه‌‌ترین حالت آزادی بیان قلمداد می‌کنند.» کیهان در ادامه این رفتار و تصمیم را «خطا» و «چتری حمایتی برای کارخانه‌های تولید دروغ و شبکه توزیع‌شان» خوانده و نوشته است: این رسانه‌ها در سایه این چتر حمایتی آزادند هر بلایی بر سر حقیقت بیاورند؛ آنها «سختی صعود به قله» را «رنج سقوط از دره» جا می‌زنند و البته جای هیچ شگفتی نیست؛ تا زمانی که روزنه باز باشد و مار هم رها، ما همچنان گزیده خواهیم شد.

کاسه داغ‌تر از آش و کاتولیک‌تر از پاپ

نیمه اسفند ماه نیز روزنامه کیهان از نهادهای ناظر بر مطبوعات خواست با رسانه‌هایی که «رخدادهای شادی‌آفرین» را «سانسور» و «یأس و نومیدی» را در جامعه پمپاژ می‌کنند، برخورد کنند! در بخشی از گزارش کیهان در چهاردهم اسفند نسبت به «رسانه‌هایی که همواره سنگ مردم را به سینه می‌زنند، با سانسور رخدادهای شادی‌آفرین مهم‌ترین سرمایه مردم را که امید به آینده است، از آنها سلب می‌کنند و فقط به پوشش جنبه‌های منفی و نیمه تاریک قضایا می‌پردازند» اظهار تاسف کرده و خواستار برخورد قانونی با آنها شده است. در بخش دیگری از این گزارش نیز قید شده است که «در التهابات ارزی اخیر که بخش عمده‌ای از آن، تلاش‌های برنامه‌ریزی شده اتاق جنگ اقتصادی دشمن برای تلخ کردن کام مردم در پایان سال و برافروختن شعله نارضایتی بود، روزنامه‌های زنجیره‌ای هر بار با بالا رفتن نرخ دلار و سکه آن را برجسته کرده ولی در مقابل کاهش آن را اطلاع‌رسانی نکردند.»

کیهان در نهایت نیز با طرح این سوال که «باید از کاسبان یأس و ترس سوال کرد که با چه توجیهی این واقعیت‌های روشن و امیدآفرین را نادیده گرفته یا کمرنگ جلوه می‌دهند؟ و نیز باید از دستگاه‌های مسوول و ناظر بر مطبوعات سوال کرد که تا کی قرار است این رسانه‌ها با سوءاستفاده از آزادی قلم و بیان، یأس و نومیدی را در جامعه پمپاژ کنند؟»، جلوتر از نهادهای نظارتی خواستار برخورد با این رسانه‌ها شده بود.

صدور کیفرخواست برای رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاحات

حتی اگر مطالب روزنامه کیهان را به صورت تصادفی در فضای مجازی دیده باشید، به خوبی می‌دانید که رسانه‌های اصلاح‌طلب که با مجوز نهادهای رسمی و قانونی کشور در حال فعالیت هستند، سوژه دایمی نقد و پرونده‌سازی کیهان هستند. سوم اسفندماه سال جاری، کیهان با انتشار گزارشی مفصل، «کیفرخواستی» علیه روزنامه‌های نزدیک به جریان «اصلاحات» صادر کرد و در مطلبی مدعی شد که «برای روشنگری و تنویر افکار عمومی‌، مستنداتی از محتوای روزنامه‌های زنجیره‌ای مدعی اصلاحات را منتشر می‌کند تا نقش آنها در تولید ناامیدی و نارضایتی کاذب در میان مردم از طریق انتشار اخبار کذب و ضعیف و همچنین تحریک افکار عمومی با تیترهای جنجالی و جهت‌دار مشخص شود.» این روزنامه مدعی شد که «روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات، همگام با دشمنان ملت، اکثر محتوای خود به‌ویژه عناوین صفحه اول را به انتشار خبرهای ناامیدکننده و برجسته‌‌سازی ضعف‌ها و مشکلات اختصاص داده‌اند.»

توهم دشمن‌پنداری 

این رویه روزنامه کیهان اما محدود به جریان اصلاحات، ماه پایانی سال و حتی موضوع توقیف یک روزنامه نیست. سیزدهم مردادماه سال جاری نیز کیهان در مطلبی با عنوان «رسانه داخلی یا شبکه نیابتی دشمن؟!» نوشت که با توجه به کارنامه سیاه این قبیل رسانه‌ها- که عملا همه رسانه‌ها جز کیهان را در بر می‌گیرد- خلاف انصاف و مروت و قانون است که پول بیت‌المال صرف حمایت از آنان شود. در متن این گزارش قید شده بود: «ضرورت برخورد بدون تساهل و تسامح با مخلان امنیت روانی جامعه در شرایطی که جریان مدعی اصلاح‌طلب با خط‌گیری از غربی‌ها روح و روان جامعه را هدف قرار داده و در تلاش است در شرایط فعلی جامعه به جای واکنش موثر در ایجاد امنیت خاطر در جامعه، اختلال و آشفتگی و یأس را در جامعه پمپاژ کند‌، برخورد با این مخلان امنیت روانی جامعه ضرورت انکارناپذیری است.»

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
میثم تمار,زندگینامه میثم تمار,بیوگرافی میثم تمار زندگینامه میثم تمار از یاران باوفای امام علی (ع)

محل زندگی: عراق، کوفه

دلیل شهرت: صحابه امام علی، اما حسن و امام حسین (ع)

لقب: ابوسالم، ابوصالح

شهادت: ۲۲ ذی‌الحجه ۶۰ق، کوفه

محل دفن: مسجد کوفه

آثار: تفسیر قرآن، کتابی در حدیث

ادامه
دمیتری مدودف,بیوگرافی دمیتری مدودف,زندگینامه دمیتری مدودف دمیتری مدودف سیاستمدار روس

تاریخ تولد: ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۵ 

محل تولد: سن پترزبورگ

ملیت: روسیه

حرفه: رئیس جمهور و نخست وزیر

حزب سیاسی: حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (قبل از ۱۹۹۱)، مستقل (۱۹۹۱-۲۰۱۱)، حزب روسیه واحد (از ۲۰۱۲)

ادامه
پاکو خمز,بیوگرافی پاکو خمز,زندگینامه پاکو خمز بیوگرافی و عکس های پاکو خمز همراه با موفقیت های وی

تاریخ تولد: ۱۸ آوریل ۱۹۷۰

محل تولد: لاس پالماس، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست، سرمربی 

پست: مدافع میانی

باشگاه کنونی: تراکتور

ادامه
ایگور کاتاتو,زندگینامه ایگور کاتاتو,بیوگرافی ایگور کاتاتو بیوگرافی ایگور کاتاتو برزیلی؛ بازیکن فوتبال اهل برزیل

تاریخ تولد: ۱ ژوئیه ۱۹۹۵

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر، هافبک هجومی

باشگاه کنونی: سپاهان اصفهان

قد: ۱ متر ۸۳ سانتی متر

ادامه
حضرت شعیا,زندگینامه حضرت شعیا,بیوگرافی حضرت شعیا حضرت شعیا پیامبر بنی اسرائیل

تاریخ تولد: سده ۸ پیش از میلاد

محل زندگی: بیت المقدس

مدت پیامبری: ۴۰ سال

نسبت:حضرت یعقوب

درگذشت: سده ۷ پیش از میلاد

ستایش شده در: یهودیت، کلیسای کاتولیک، کلیسای ارتدکس شرقی، ارتدوکسی مشرقی، اسلام

ادامه
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه

ضرب المثل درباره گل به جملاتی در قالب شعر یا نثر اما قصار و مشهور که حاوی قصه یا پیامی عبرت‌آمیز و دارای نکات آموزنده باشد «مثل» (در عربی) یا «متل» (در فارسی) می‌گویند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش