جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۰۰۰۵۰

نکات انتخاب صندلی اداری مناسب و ارگونومیک

نکات خرید صندلی اداری,راهنمای خرید صندلی ادارینکات خرید صندلی اداری
از آنجایی که در اداره جات، کارمندان بیشترین زمان خود را به صورت نشسته می گذرانند خرید یک صندلی مناسب و ارگونومیک بسیار اهمیت پیدا می کند. در ادامه این مطلب سرپوش به نکاتی اشاره می شود که شما را در خرید بهترین صندلی اداری راهنمایی خواهد کرد.

خرید صندلی اداری:

صندلی اداری وسیله ای است که می توان در خانه، اداره یا مغازه از آن استفاده کرد. درصورتی که نکات مهم در خصوص خریداری آن مورد توجه باشند می توان بهترین محصول را انتخاب و خریداری کرد در غیر این صورت وسیله ای غیر استاندارد و نامناسب تهیه می شود که بودجه، زمان و البته سلامتی را هدر خواهد داد. 

از جمله لوازمی که در طول روز حتما با آنها سروکار داریم، مبل و صندلی های اداری هستند، یکی از مهترین خصوصیاتی که باید به آن توجه شود حفظ سلامت فیزیکی و جسمانی بدن است، پس باید خریدی سودمند و مناسب را انجام داد. خوشبختانه پیشرفت های تکنولوژی سبب شده مطابق هر میل سلیقه ای در بازار صندلی وجود داشته باشد پس کار ما زمان انتخاب و خرید مبل و صندلی راحت خواهد بود، البته باید به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می شود توجه داشت. 

نکات خرید صندلی اداری,نکات مهم درباره خرید صندلی ادارینکات مهم درباره خرید صندلی اداری

انواع صندلی اداری:

انواع مختلفی از صندلی اداری در بازار یافت می شود که در ادامه به تعدادی از آنها و کاربردشان اشاره می شود:

صندلی مدیریت: این نوع صندلی اداری از پرطرفدارترین ها محسوب می شوند که ابعاد بزرگ و بلندتری نسبت به سایر صندلی های اداری دارند، همچنین از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند. 

صندلی ۲۴ ساعته: این نوع صندلی برای افرادی تهیه می شود که دائما روی صندلی نشسته اند، پس به صورت ارگونومیک یا طبی طراحی شده است. 

صندلی ارگونومیک: با این نوع صندلی اداری شما می توانید راحتی مبل های داخل منزل خود را به اداره بیاورید. این صندلی ها متناسب با حالت فیزیکی افراد تهیه شده اند، به همین دلیل آسیبی در هنگام نشستن روی صندلی اداری بر افراد وارد نخواهد شد، پس از مشکلاتی نظیر کمر درد، زانو درد، گردن درد، دیسک کمر و... جلوگیری می شود. 

صندلی کامپیوتر: این صندلی مخصوص میزهای کامپیوتر هستند از آنجایی که با میزهای کامپیوتر ارتباط خوبی دارند به راحتی با توجه به قابلیت ارگونومیک بودن آن، تنظیم می شوند.

صندلی کنفرانس: این نوع صندلی اداری نسبت به سایر صندلی ها از خصوصیت و قابلیت های کمتری برخوردار است. به این نوع صندلی، صندلی هیئت مدیره هم گفته می شود. 

باید به مکانی که نیاز به صندلی دارید، بهترین نوع آن را انتخاب کرده و خریداری کنید. 

نکات مهم زمان خرید صندلی اداری مناسب:

قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی:

ارتفاع صندلی های اداری باید قابلیت تنظیم داشته باشند به طوری که با قد فرد هماهنگی ایجاد کنند. محدوده تنظیم ارتفاع صندلی باید کمی بالاتر تا کمی پایین‌تر از ارتفاعی باشد که دقیقا مناسب شماست. درصورتی که می خواهید ارتفاع مناسب صندلی را برای قد خود بدانید یک قانون ساده وجود دارد: برای افراد دارای قد از ۱۵۲ سانتی‌متر تا ۱۹۳ سانتی‌متر ارتفاع صندلی از ۳۸ تا ۵۵ سانتی‌متر مناسب است.

تعداد کمی از صندلی های ارگونومیک وجود دارند که توانایی ساپورت محدوده گسترده تری را دارند. پس از همان ابتدا باید به ارتفاعی که در آن می نشینید توجه داشته باشید زیرا ممکن است بعدها صندلی ببرای قدتان خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد.

صندلی های اداری باید دارای تنظیم ارتفاع پنوماتیک تا به راحتی این موضوع کنترل شود. تنظیم درست صندلی می تواند فشار وارد شده روی زانو و کمر را به حداقل کاهش دهد. 

در حقیقت صندلی مناسب باید به گونه ای باشد که با نشستن شما زانوها مقداری پایین تر از لگن قرار بگیرند و ران‌ها تقریبا موازی با زمین و پاها صاف روی زمین قرار داشته باشند. 

نکات خرید صندلی اداری,خرید صندلی ادارینکات خرید صندلی اداری؛ قابلیت تنظیم ارتفاع

مناسب بودن اندازه نشیمن صندلی:

قسمت نشیمن صندلی باید گود باشد تا بیشتر از بیشترین قسمت فوقانی پا پشتیبانی کند، البته نباید به قدری باشد که هنگام نشستن روی صندلی با پشت زانوها تماس پیدا کند. عرض صندلی هم باید ۲ الی ۳ سانتی متر از عرض باسن بیشتر باشد، در صورتی که این مقدار کمتر یا بیشتر باشد به شما اجازه نمی دهد روی دسته های صندلی تکیه دهید. 

درصورتی که شما بین افراد سنگین وزن قرار دارید نباید صرفا وزنی که صندلی تحمل می کند را ملاک خود قرار دهید. اندازه نشیمن صندلی هم به همان اندازه مهم است. بنابراین دقت کنید صندلی انتخابی شما با ابعاد و وزن بدنتان متناسب باشد.

صندلی با قابلیت تنظیم عمق نشیمن:

زمانی نشیمن صندلی درست قرار می گیرد که بین پشت زانوی شما و جلوی صندلی دو تا چهار انگشت فضا وجود داشته باشد و از پشت هم انحنای پشتی صندلی دقیقا به پشت شما چسبیده باشد، پس صندلی شما باید قابلیت تنظیم عمق را داشته باشد تا بتوان در صورت لزوم آن را به داخل یا بیرون حرکت داد.

دو روش برای تنظیم عمق صندلی وجود دارد:

نوار لغزنده اهرمی: این نوار زمانی که نشسته اید می تواند صندلی را به داخل یا خارج هدایت کند و تنظیم ساده تری هم محسوب می شود. 

دستگیره پشتی: این دستگیره در پشت صندلی است و پشتی را به داخل و بیرون حرکت می‌دهد. این نوع تنظیم در حالت نشسته سخت تر خواهد بود زیرا احتمال دارد به کمک فردی نیاز داشته باشید. پس اگر قرار است تنها خودتان از این صندلی استفاده کنید این آپشن خوبی خواهد بود، اما اگر فردی دیگر هم از آن استفاده می کند ممکن است مجبور شوید بارها آن را تنظیم کنید. 

نکات خرید صندلی اداری,ویژگی های صندلی ادارینکات خرید صندلی اداری؛ قابلیت تنظیم عمق نشیمن

انتخاب سازوکار صندلی:

در حقیقت سازوکار صندلی نوع حرکت صندلی و پشتی آن را کنترل خواهد کرد. این سازوکار معمولا همان اهرم یا پیچ هایی هستند که در قسمت زیرین صندلی قرار دارند و با کشیدن، چرخاندن، پیچاندن یا فشاردادن آنها می‌توان صندلی را در جهت‌های مختلف تنظیم کرد. در برخی از مدل ها ممکن است تنها یک انتخاب و در برخی دیگر ممکن است بیشتر از یک انتخاب وجود داشته باشد، اما به طور کلی دو سازوکار محبوب صندلی‌های ارگونومیک عبارت‌اند از:

سازوکار چند منظوره: 

صندلی با ساروکار چندمنظوره به جهات مختلف حرکت می‌کند، این سازوکار محبوبیت بیشتری دارد زیرا می تواند طیف گسترده ای از قابلیت ها را ارائه دهد. در این نوع صندلی ها زوایای پشت زاویه صندلی و شیب جدا از همدیگر تنظیم می شوند، پس این امکان را به شما خواهند داد که صندلی را مطابق با میل و موقعیتی که دارید قفل کنید. این نوع سازوکار از مرکز نشیمن، به‌شکل نوسانی حرکت می‌کند یا کج می‌شود.

سازوکار همگام‌ساز شیب:

در این نوع سازوکار زمانی که به پشت تکیه داده اید، نشیمن و پشتی همزمان با هم حرکت می‌کنند. معمولا پشتی با هر درجه ای که نشیمن خم می شود دو درجه به عقب میل می کند. به دلیل اینکه قابلیت تنظیم این سازوکار کمتر است؛ خصوصیات ارگونومیک آن هم به اندازه صندلی های دارای سازوکارهای چند منظوره نخواهد بود. 

این صندلی باید در قسمت جلو به سمت پایین انحنا داشته و لبه آن قابل‌انعطاف باشد در غیر این صورت تکیه دادن به آن به پشت ران فشار وارد می کند. این نوع سازوکار هم از مرکز نشیمن، به‌شکل نوسانی حرکت می‌کند یا کج می‌شود. این صندلی باید در وگرنه ممکن است هنگام تکیه‌دادن به پشت ران فشار بیاورد.

نکات خرید صندلی اداری,خریداری بهترین صندلی ادارینکات خرید صندلی اداری؛ سازوکار تنظیم شیب

در برخی از موارد ممکن است از سازوکارهایی استفاده شود که کمتر رایج هستند. این موارد عبارتند از: 

سازوکار پویا: این سازوکار از آنجایی که ساده است محبوبیت زیادی هم دارد. زمانی که خم می شوید صندلی به سمت جلو و پایین حرکت خواهد کرد. این صندلی به جای اینکه کج شود خم می شود، همچنین ممکن است تنظیم کشش داشته باشد. در صورتی که این خصوصیت را نداشته باشد، با وزن کاربر تعادل برقرار خواهد کرد. براساس نوع صندلی، ممکن است زاویه پشت آن قفل شود یا نشود.

سازوکار شیب – زانو: در این نوع سازوکار که شیب زانو نامیده می شود، از زیر زانو کج یا نوسان پیدا می کند.  در صورتی که با یک زاویه پشتی مستقل قابل‌تنظیم ترکیب شود، این سازوکار می تواند میزان حرکت نوسانی شل یا سفت را فراهم کند. 

از این نوع صندلی ها بیشتر برای اتاق های کنفرانس یا جلسات هیئت مدیره استفاده می شود و کمتر برای افرادی که کار با رایانه دارند رایج است. 

زمانی که می خواهید خرید این صندلی را انجام دهید باید از سایر خصوصیات قابل تنظیم آن هم اطمینان کسب کنید، بیشتر این صندلی ها قابلیت تنظیم گودی را ندارند یا برعکس ممکن است تنظیمات ارتفاع پشت و زاویه تکیه‌گاه را نداشته باشند.

برخی از کاربران ممکن است با این سازوکار نیاز به پایه استوانه‌ای کوتاه‌تری داشته باشند، زیرا زانوها در آن بالاتر از باسن قرار خواهند گرفت.

سازوکار تسک: این نوع سازوکار ساده ترین و ابتدایی ترین سازوکار صندلی به شما می شود و تنظیمات آن تنها به موارد زیر مربوط می شود: 

- ارتفاع

 - عمق

- زاویه پشتی آن

این سازوکار نمی تواند تنظیمات شیب را انجام دهد. از آنجایی که دامنه حرکتی در این صندلی محدود است بهتر است برای امور روزانه سبک استفاده شود، برای مثال کارخانگی یا اتاق کنفرانس. 

نکات خرید صندلی اداری,انواع صندلی ادارینکات خرید صندلی اداری؛ سازوکار تنظیم تسک

توجه به ظاهر و در نظر گرفتن زیبایی:

هیچ تفاوتی ندارد شما می خواهید صندلی را برای منزل یا اداره تهیه کنید، باید از نظر ظاهری هم زیبایی را داشته باشد، به عبارتی باید با محیط مورد نظر خود هماهنگی داشته باشد. امروزه طراحی اکثر صندلی های اداری استاندارد به سمت مدرن بودن و ساده کردن ظاهر پیش میرود، دیگر دوران صندلی های اداری با ظاهری شلوغ و پر زرق و برق گذشته است، پس همیشه باید به ظاهر، زیبایی و سادگی توجه داشته باشید. پس برای خرید صندلی اداری نیز به سراغ صندلی هایی با ظاهری مدرن و ساده بروید زیرا تقریبا با هر دکوراسیونی هماهنگی دارند و البته ظاهر بهتری هم دارند!

نکات خرید صندلی اداری,نکات مهم زمان خرید صندلی اداری مناسبنکات خرید صندلی اداری؛ توجه به زیبایی

گارانتی و خدمات پس از فروش:

یک صندلی ایده آل باید گارانتی و خدمات پس از فروش را داشته باشد، هیچ گاه سعی نکنید دنبال صندلی باشید که گارانتی یا خدمات پس از فروش ندارد. برخی از برندهای معروف خیال افراد را راحت می کنند زیرا در هر سطحی از خرید خدمات پس از فروش و گارانتی دارند و کاملا حرفه ای و قابل اعتماد هستند. 

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش