سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۹۸۰۵۰۰۰۰۵

فرمول خوراکی برای پایین نگه داشتن قند خون

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت
تقریبا همه ما از خوردن یک خوراکی شیرین یا سرشار از کربوهیدرات لذت می بریم، اما اگر به دیابت یا حتی پیش دیابت مبتلا هستید، مدیریت رژیم غذایی برای پرهیز از ورود سطوح قند خون به منطقه خطرناک اهمیت ویژه ای دارد. در صورت ابتلا به پیش دیابت، خبر خوب این است که رژیم غذایی می تواند به طور قابل توجهی در معکوس کردن این شرایط نقش داشته باشد.

به گزارش عصر ایران به نقل از "هلث اند هیومن ریسرچ"، از سوی دیگر، اگر به دیابت مبتلا هستید، مصرف دارو به احتمال زیاد برای کنترل سطوح قند خون ضروری است.

غذا، مکمل یا یک گیاه دارویی خاص وجود ندارد که قند خون را کاهش دهد، اما برخی مواد غذایی برای یک رژیم غذایی دیابتی مفید هستند زیرا پس از مصرف آنها قند خون افزایش نمی یابد.

شاخص گلیسمی مقیاسی است که نشان می دهد هر ماده غذایی قند خون را به چه میزان افزایش می دهد. غذاهایی که شاخص گلیسمی پایین دارند برای افرادی که قصد نظارت بر قند خون خود را دارند، ایده آل هستند. در ادامه با برخی از این مواد غذایی بیشتر آشنا می شویم.

آووکادو

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

احتمالا شنیده اید که آووکادو حاوی چربی های مفید است. چربی های موجود در این میوه بیشتر اسیدهای چرب چند غیراشباع و اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند که می توانند حساسیت به انسولین و همچنین فشار خون را بهبود ببخشند، التهاب را کاهش دهند، و احساس سیری پس از مصرف را افزایش دهند.

آووکادو یک میوه با شاخص گلیسمی پایین است که پژوهشگران بر این باورند می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک، نامی کلی برای گروهی از عوامل خطرآفرین که می توانند به دیابت منجر شوند را کاهش دهد. جدا از برچسب قیمت بالا، دلیل دیگه ای برای لذت نبردن از مصرف روزانه آووکادو وجود ندارد.

ماهی با اسیدهای چرب امگا-۳

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

پروتئین یکی از اجزا سازنده سلول های بدن انسان است. این ماده مغذی به بدن در حفظ و ترمیم خود کمک می کند و بر سطوح قند خون نیز تاثیرگذار نیست. همچنین، پروتئین احساس سیری و رضایت از غذا خوردن را بیشتر از وعده های غذایی سرشار از کربوهیدرات ایجاد می کند، از این رو، به مدیریت قند خون کمک می کند زیرا نیاز به مصرف میان وعده را کاهش داده و از پرخوری پیشگیری می کند.

ماهی منبعی خوب برای پروتئین به همراه اسیدهای چرب امگا-۳ است. بر همین اساس، ماهی پروتئینی ایده آل برای یک رژیم غذایی دیابتی است زیرا مشخص شده است که اسیدهای چرب امگا-۳ سطوح هورمونی به نام آدیپونکتین را افزایش می دهند که موجب بهبود حساسیت به انسولین می شود و خطر ابتلا به دیابت کامل را کاهش می دهد. از بهترین ماهی ها برای دریافت این چربی های مفید می توان به سالمون، تن، خالمخالی، قزل آلا و هالیبوت اشاره کرد.

سیر

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

سیر را می توان به عنوان ادویه زندگی در نظر گرفت. سیر به بهبود عطر و طعم غذا کمک می کند و فاقد کربوهیدرات هاست. شما می توانید به میزان دلخواه از این ماده غذایی در وعده های غذایی خود استفاده کنید، بدون این که نگران افزایش قند خون خود باشید.

در واقع، مشخص شده است که سیر می تواند قند خون ناشتا را کاهش دهد. مطالعات نشان داده اند که پیازها نیز اثری مشابه با سیر بر قند خون دارند. وجود ترکیبی به نام آلیسین در سیر و پیاز که عطر و طعم متمایز این مواد غذایی را موجب می شود احتمالا دلیل این شرایط است.

گیلاس ترش

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

میوه ها حاوی قند طبیعی هستند و این قند خون شما را افزایش خواهد داد، اما برخی میوه ها از شاخص گلیسمی پایین برخوردار هستند و اضافه کردن آنها به یک رژیم غذایی دیابتی بی خطر است. گیلاس ترش یک نمونه خوب در این زمینه محسوب می شود.

گیلاس ترش حاوی ترکیبی به نام آنتوسیانین است که مشخص شده است می تواند در برابر دیابت و چاقی از انسان محافظت کند. گیلاس ترش از امتیاز شاخص گلیسمی نسبتا پایینی برخوردار است. تنها گریپ فروت امتیاز پایین‌تری نسبت به گیلاس ترش دارد، از این رو هر دو میوه جایگزین های خوبی برای میوه های شیرین مانند موز، هلو و سیب هستند.

سبزی های برگدار

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

مردم همواره به مصرف سبزی های برگدار تشویق می شوند زیرا مواد غذایی مانند اسفناج، کاهو، کولارد، کیل، برگ چغندر سوئیسی، و برگ شلغم سرشار از فیبر و مواد مغذی مهم هستند. به طور خاص، می توان از منیزیم و ویتامین A نام برد که به کاهش قند خون کمک می کنند.

دانه های چیا

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

دانه های چیا حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله فیبر، چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا-۳ و کلسیم هستند.

پژوهش ها نشان داده اند که مصرف دانه های چیا به طور منظم می تواند سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را کاهش دهد که بالا بودن بیش از حد آنها می تواند خطرناک باشد. دانه های چیا از امتیاز شاخص گلیسمی برابر با ۱ برخوردار هستند، از این رو، مشکلی در سطوح قند خون شما ایجاد نخواهند کرد.

بلوبری و شاه توت

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

بلوبری و شاه توت خوراکی های شیرینی هستند که امتیاز شاخص گلیسمی آنها بیشتر از گیلاس ترش است (حدود ۴۰)، اما همچنان در محدوده مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین قرار دارند.

این میوه ها سرشار از فیبر و آنتوسیانین های مهم مورد نیاز برای پیشگیری از افزایش ناگهانی قند خون هستند. نتایج یک پژوهش نشان داد که افزودن بلوبری به اسموتی ها می تواند حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین را بهبود ببخشد.

بادام و مغزدانه های دیگر

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

انواع مختلف مغزدانه ها دارای امتیازهای شاخص گلیسمی مختلفی هستند، اما همچنان در محدوده غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین قرار می گیرند. به طور خاص، بادام با امتیاز شاخص گلیسمی ۰ برای یک رژیم غذایی دیابتی مفید است، زیرا می تواند به تنظیم قند خون و محدود کردن افزایش ناگهانی قند خون پس از غذا خوردن کمک می کنند.

در واقع، مطالعات نشان داده اند افرادی که روزانه دو اونس (حدود ۵۷ گرم) بادام مصرف می کنند دارای سطوح قند خون ناشتا و انسولین کمتری هستند. بادام ممکن است قادر به بهبود حساسیت به انسولین در افراد مبتلا به پیش دیابت نیز باشد. در ضمن، بالاترین امتیاز شاخص گلیسمی بین مغزدانه ها ۲۲ است که به بادام هندی تعلق دارد.

غلات کامل

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

اگر نگران سطوح قند خون هستید، باید در انتخاب کربوهیدرات ها با دقت عمل کنید. یک اصل اساسی در این زمینه انتخاب غلات کامل به جای غلات پالایش شده است. غلات پالایش شده از ارزش تغذیه ای پایین‌تری برخوردار بوده و پس از مصرف می توانند موجب افزایش سریع قند خون شوند.

در مقابل، غلات کامل حاوی فیبر، مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی بیشتری هستند. نان تهیه شده از غلات کامل دارای امتیاز شاخص گلیسمی حدود ۵۱ است، از این رو، بهتر است حد اعتدال در مصرف آن نیز رعایت شود.

تخم مرغ

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

تخم مرغ به واسطه محتوای کلسترول خود از شهرت بدی برخوردار شده است، اما مطالعات نشان داده اند که مصرف این ماده غذایی آن گونه که تصور می شد به افزایش کلسترول بد بدن منجر نمی شود.

برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت، تخم مرغ یک ماده غذایی سالم است زیرا سرشار از پروتئین بوده و امتیاز شاخص گلیسمی آن صفر است.

قهوه

بیماری قند خون,علائم بیماری قند خون,روش های کنترل قند خون,رژیم غذایی دیابتی,دیابت

خبرهای خوب برای عاشقان قهوه! برخی مطالعات نشان داده اند که نوشیدن قهوه بیشتر چه از نوع کافئین‌دار و چه بدون کافئین می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بیش از ۱۰ درصد کاهش دهد. اگر به قهوه خود شکر یا خامه اضافه نمی کنید، مصرف این نوشیدنی می تواند به مدیریت قند خون کمک کند. البته بهتر است حد اعتدال را در مصرف این نوشیدنی رعایت کنید.

سخن پایانی

برای مدیریت دیابت، معکوس کردن پیش دیابت، یا کاهش خطر ابتلا به هر یک از این شرایط، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین اهمیت دارد. به طور کلی، مواد غذایی که امتیاز کمتر از ۵۵ دارند به عنوان گزینه هایی با شاخص گلیسمی پایین در نظر گرفته می شوند.

توجه داشته باشید که کربوهیدرات ها بخشی مهم از رژیم غذایی روزانه انسان را تشکیل می دهند که سوخت آماده برای تامین انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند. هدف هر رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین باید مصرف متعادل کربوهیدارت ها باشد تا انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه بدون ورود قند اضافه به جریان خون تامین شود.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش