جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۰۰۰۰۲۷

پیاز سرشار از مواد مغذی

ضروریت مصرف پیاز,مصرف پیاز,فواید پیاز

اگرچه مصرف سبزی‌های مختلف برای حفظ و بهبود سلامت ما اهمیت دارد، اما برخی انواع مشخص از آنها فواید منحصر به فردی را ارائه می‌کنند. پیاز، یکی از این سبزی‌ها محسوب می‌شود که عضو خانواده سیر است.از دیگر اعضای این خانواده می‌توان به سیر، موسیر، تره‌فرنگی و پیازچه اشاره کرد.این سبزی‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیب‌های گیاهی قوی مختلفی هستند که مشخص شده است به روش‌های مختلف می‌توانند سلامت انسان را تقویت کنند.در حقیقت، خواص پزشکی پیاز از گذشته‌های دور مورد توجه بوده و برای درمان شرایطی مانند سردرد، بیماری قلبی و زخم‌های دهان کاربرد داشته است.

 

مفید برای سلامت قلب

پیاز حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیب‌های گیاهی است که با التهاب مبارزه کرده، و سطوح تری‌گلیسریدها و کلسترول را کاهش می‌دهد که همگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.خواص ضد التهاب این مواد ممکن است به کاهش فشار خون و محافظت در برابر لخته‌شدن خون نیز کمک کند.کوئرستین، یک آنتی‌اکسیدان فلاونوئید است که به میزان زیاد در پیاز وجود دارد. از آنجایی که یک ضد التهاب قوی است، کوئرستین ممکن است به کاهش عوامل خطرآفرین بیماری قلبی، مانند فشار خون بالا کمک کند.

 

سرشار از مواد مغذی

پیاز سرشار از مواد مغذی است، در شرایطی که کالری کمی دارد. یک پیاز اندازه متوسط دارای تنها ۴۴ کالری است، اما مقدار قابل توجهی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر را ارائه می‌کند.به‌طور خاص، این سبزی منبع خوبی برای ویتامین C است که در تقویت سلامت سیستم ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد.همچنین، ویتامین C به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل کرده و از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از مولکول‌های ناپایدار به‌نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

 

ضد سرطان

مصرف سبزی‌های خانواده سیر، مانند پیاز و سیر، با کاهش خطر برخی انواع سرطان، از جمله معده و کلورکتال، پیوند خورده است.یک بررسی شامل ۲۶ مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف سبزی‌های خانواده سیر را داشتند نسبت به آنهایی که کمترین میزان مصرف داشتند، ۲۲ درصد احتمال کمتری داشت به سرطان معده مبتلا شوند.همچنین، پیاز حاوی فیستین و کوئرستین، آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی، است که ممکن است رشد تومور را مهار کنند.

 

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌هایی هستند که اکسیداسیون، فرآیندی که به آسیب سلولی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری قلبی منجر می‌شود، را مهار می‌کنند.پیاز منبعی عالی برای آنتی‌اکسیدان‌هاست. در حقیقت، پیاز حاوی بیش از ۲۵ نوع مختلف از آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی است.به‌طور خاص، پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین‌ها - رنگدانه گیاهی در خانواده فلاونوئید و مسئول رنگ قرمز پیاز - است.

 

خواص ضد باکتری

پیاز می‌تواند به طور بالقوه با باکتری‌های خطرناکی مانند اشرشیا کلی یا ئی کولای، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، و باسیلوس سرئوس مبارزه کند.افزون بر این، عصاره پیاز نشان داده است که رشد ویبریو کلرا، باکتری که در کشورهای در حال توسعه یک نگرانی سلامت عمومی محسوب می‌شود را مهار کند.کوئرستین استخراج شده از پیاز به نظر می‌رسد گزینه‌ای قوی برای مبارزه با باکتری‌ها باشد. مطالعه‌ای آزمایشگاهی نشان داد که کوئرستین استخراج شده از پوست پیاز زرد در مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین موفق بوده است.هلیکوباکتر پیلوری با اولسرهای معده و برخی نگرانی‌های گوارشی دیگر پیوند خورده است، در شرایطی که استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یک باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک است که موجب عفونت در بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

 

تقویت تراکم استخوانی

در شرایطی که لبنیات به‌عنوان مواد غذایی تقویت‌کننده استخوان شناخته شده هستند، اما بسیاری مواد غذایی دیگر، از جمله پیاز، نیز ممکن است به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کنند.مطالعه‌ای با حضور ۲۴ زن میانسال و یائسه نشان داد آنهایی که برای هشت هفته روزانه ۳.۴ اونس(۱۰۰ میلی لیتر) عصاره پیاز مصرف کرده بودند، بهبود تراکم مواد معدنی استخوان و فعالیت آنتی اکسیدانی در مقایسه با گروه کنترل را تجربه کردند.

 

تقویت سلامت گوارش

پیاز سرشار از فیبر و پری‌بیوتیک‌هاست که برای سلامت گوارش مطلوب ضروری هستند. باکتری‌های روده از پری‌بیوتیک‌ها تغذیه می‌کنند و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات تولید می‌کنند.پژوهش‌ها نشان داده اند که اسیدهای چرب زنجیره کوتاه سلامت روده را بهبود بخشیده، سیستم ایمنی را تقویت کرده، التهاب را کاهش داده و گوارش را بهبود می‌بخشند.

 

کمک به کنترل قند خون

مصرف پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند که به‌ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت مفید است.مطالعه‌ای با حضور ۴۲ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف ۳.۵ اونس(۱۰۰ گرم) پیاز قرمز تازه سطوح قند خون ناشتا را پس از گذشت چهار ساعت حدود ۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر کاهش داده است.افزون بر این، مطالعات با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داده اند که مصرف پیاز ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد.

 

یک مطالعه نشان داد موش‌های مبتلا به دیابت که برای ۲۸ روز با غذایی حاوی ۵ درصد عصاره پیاز تغذیه شدند، کاهش قند خون ناشتا را تجربه کرده و چربی بدن آنها نیز نسبت به گروه کنترل کاهش قابل توجهی داشت.ترکیب‌های خاصی که در پیاز یافت می‌شوند، مانند کوئرستین و ترکیب‌های گوگردی، آثار ضد دیابتی ارائه می‌کنند.به‌عنوان مثال، کوئرستین نشان داده است که با سلول‌ها در روده کوچک، پانکراس، ماهیچه اسکلتی، بافت چربی و کبد تعامل دارد تا قند خون کلی بدن را تنظیم کند.

 

armanda​ily.‎​ir
  • 20
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش