پارکت چوبی؛ آیتمی محبوب در طراحی داخلی در معماری سبز
معماری سبز یکی از سبکهای جدید و محبوب در معماری در دوران مدرن است. هدف معماری داخلی سبز به کمک آیتمهایی مانند پارکت چوبی، ایجاد نوعی ارتباط میان زیباشناسی معماری و فضای سبز به شمار میآید. بنابراین شناخت تاثیر پارکت بر معماری سبز به عنوان یکی از مهمترین آیتمهای دکوراسیون داخلی ضرورتی دوچندان پیدا میکند. در این سبک از طراحی، فضای داخلی به ویژه کف ساختمان در تلفیق با عناصر طبیعی، طراحی و اجرا میشود.
معماری سبز را بهتر بشناسید
پیش از اینکه به بررسی تاثیر پارکت بر معماری سبز اشاره کنیم لازم است تا ابتدا با خود مفهوم معماری سبز آشنایی پیدا کنیم. معماری سبز رویکردی نوین در معماری و ساخت و ساز به شمار میآید که هدف آن کاهش تاثیرات مخرب بر روی سلامت انسان و محیط زیست است. یک معمار یا طراح سبز به کمک آیتمهایی مانند پارکت تلاش میکند تا ایدههایی دوستدار با محیط زیست را پیادهسازی کند. با شناخت دقیق تاثیر پارکت بر معماری سبز، منابع طبیعی قبل، بعد و در طول روند ساخت، کمترین آسیب را دیده و مصالح به کار رفته در آیتمهایی مانند پارکت هم عمر مفید طولانیتری خواهند داشت.

مزایای استفاده از پارکت چوبی در معماری سبز
تاثیر پارکت بر معماری سبز این روزها به یکی از موضوعات داغ در بین مردم و طراحان تبدیل شده است. بهکارگیری تاثیر پارکت بر معماری سبز در طراحی داخلی در مقایسه با سایر آیتمهای مورد استفاده برای طراحی داخلی، بسیار کمهزینهتر است. به این منظور شما نیاز به نصب تنها چند المان ساده در محیط دارید.
تاثیر پارکت بر معماری سبز از نظر نرخ بازگشت سرمایه
آیا تا به حال فکر کردهاید طراحی دکوراسیونی که برای منزل خود انجام میدهید، چه سودی برای شما دارد؟ اگر این کار سودمند است، با چه نرخی این بازگشت سرمایه رخ میدهد؟ دقیقا همین جا است که تاثیر و اهمیت پارکت بر معماری سبز آشکار میشود. طبق بررسیهای انجام شده در پروژههایی که به تازگی آغاز شدهاند، این رقم ۱۰ درصد و در پروژههای به ثبات رسیده به ۲۰ درصد میرسد.
تاثیر پارکت بر معماری سبز از نظر کاهش هزینههای مصرف انرژی
در طراحی دکوراسیون داخلی سبز به کمک آیتم مهمی مانند پارکت، در صورتی که پروژهها به صورت اصولی اجرا شوند از اتلاف انرژی در بخشهای مختلف ساختمان به ویژه کف جلوگیری میشود. کارشناسان بر این باورند که به کمک تاثیر پارکت بر معماری سبز در هر فوت مربع ۴ الی ۱۶ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی خواهیم داشت.
افزایش ارزش مادی ساختمان
خانههایی که بر اساس معیارهای طراحی پارکت سبز ایجاد شدهاند، از نظر زیباییشناسی ارزش بیشتری خواهند داشت. همچنین به دلیل بهرهوری بالا و صرفهجویی در مصرف انرژی، طرفداران بیشتر و به تبع قیمت بالاتری هم دارند. تاثیر پارکت بر معماری سبز تا حدی است که به گزارش سازمان جهانی Earth Advantage ارزش ساختمانهایی که از المانهای دارای معماری سبز مانند پارکت استفاده میکنند، حداقل ۸ درصد بالاتر از موارد مشابه است.
درباره تاثیر پارکت بر معماری سبز میتوانیم به این موارد هم اشاره کنیم:
• ثبات وضعیت محیط داخلی
• توجه به اکولوژی منطقه
• طراحی با مصالح نزدیک به طبیعت
• بهکارگیری مصالح قابل بازیافت غیرشیمیایی
• استفاده از انرژیهای طبیعی در مصارف روزمره

تاثیر پارکت بر معماری سبز با نصب صحیح آن بیشتر مشخص میشود
بعد از اینکه با تاثیر پارکت بر معماری سبز آشنا شدیم نوبت به روش نصب این پارکتهای چوبی میرسد. اولین مرحله برای نصب پارکت چوبی زیرسازی است. با انجام زیرسازی پستی و بلندیها کاملا از بین میروند. بعد از مرحله زیرسازی نوبت به پوشاندن سطح با فوم مخصوص میرسد. بهکارگیری فوم سبب میشود تا شما یک عایق در برابر صدا و هوای گرم و سرد داشته باشید. توجه داشته باشید که پیش از نصب پارکت چوبی باید آن را به مدت ۴۸ ساعت در دمای محیط قرار بدهید.
رعایت اصول معماری سبز به کمک آیتم مهمی به نام پارکت چوبی
در رابطه با تاثیر پارکت بر معماری سبز ما نمیتوانیم بدون آنکه شناخت درستی از اصول این سبک از طراحی داشته باشیم از تاثیرات پارکت بر معماری سبز صحبت کنیم. ابتدا از اصل کار با اقلیم شروع میکنیم. ساختمانها در قسمتهایی مانند کف باید گونهای طراحی و ساخته شوند که قادر به استفاده از اقلیم و منابع انرژی محلی باشند. چگونگی استقرار کفپوش چوبی و پیکربندی آن در فضاهای داخلی میتواند علاوه بر بهبود سطح رفاه در کاهش مصرف سوختهای فسیلی نیز تاثیرگذار باشد.
اصل کاهش استفاده از منابع جدید در طراحی و ساخت پارکت
دومین اصل مهم، اصل کاهش استفاده از منابع جدید در طراحی و ساخت پارکت است. پارکت در هر ساختمانی باید به روشی احداث شود که استفاده از منابع جدید را به حداقل ممکن رسانده و در پایان عمر خود، به عنوان منبعی برای تولید سازههای دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.
اما در رابطه با تاثیر پارکت بر معماری سبز هم باید اشاره کنیم که چون درصد زیادی از منابع موجود در جهان در محیط مصنوعی به کار رفتهاند، ترمیم و ارتقا وضعیت سازههای فعلی برای کاهش آثار سو زیست محیطی امری مهم است. زیرا منابع کافی و ارزان به منظور احداث محیطهای مصنوعی در جهان وجود ندارند که بتوان برای بازسازی هر نسل از بناها، مقادیری جدید از آنها را مورد استفاده قرار داد.

پارس آرای کوهستان؛ بزرگترین مجری طراحی و اجرای پارکت چوبی
تاثیر پارکت بر معماری سبز از جمله مباحثی است که این روزها این آیتم محبوب طراحی داخلی را در کانون توجه مردم و معماران قرار داده است. پارکت چوبی، پوششی از جنس چوب طبیعی است که میتواند به عنوان کفپوشی جذاب در هر محوطه داخلی منزل نصب شود. پارکتهای چوبی از طرفی یک گزینه سازگار با محیط زیست هم به شمار میآیند. چوب به عنوان متریال مورد استفاده در کف در مقایسه با فرش و مواد مصنوعی مانند پلاستیک، برتری قابل توجهی هم از نظر عملکرد و هم هم از نظر زیبایی دارد.
مجموعه پارس آرای کوهستان بزرگترین مرجع واردات چوبهای تخصصی صنعت ساختمان است. پارس آرای کوهستان همچنین مجری طراحی و ساخت پارکت در سراسر کشور است و این افتخار را دارد که اصول معماری سبز را در پروژههای مختلف خود از قبیل پوشش کف پیادهسازی میکند.
- 10
- 3