چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۶۶

انواع مدلهای پتینه کاری روی دیوار چیست؟ (+ مزایا)

پتینه کاری روی دیوار,پتینه کاری روی دیوار چیست,پتینه کاری روی دیوار پذیرایییکی از ویژگیهای پتینه کاری روی دیوار اینست که در صورت زخمی شدن محل براحتی قابل ترمیم است
در اجرای پتینه، استفاده از رنگها و افکت های متنوع و جذاب در صنعت معماری باعث ایجاد تحولی نو شد و این تحول بطور پیوسته در حال تکامل و پیشرفت است. در هنر پتینه کاری روی دیوار با استفاده از رنگها و ابزارهای مختلف، بافت های بصری متنوع و زیبارا بر روی سطوح خلق میکنند. از این سطوح می توان به دیوار، ستون، سقف و … اشاره کرد.

پتینه کاری روی دیوار

یکی از ابعاد دکوراسیون داخلی که امروزه به آن توجه می شود؛ اکسنت وال است که با استفاده از پتینه نیز می توان آن را انجام داد. روش پتینه کاری را میتوان جایگزین رنگ آمیزی کرد تا به جذابیت چنین روشی پی ببرید. درواقع با استفاده از روش پتینه می توان طرح هایی را بر روی سقف و دیوار انداخت و باعث ایجاد ظاهری متفاوت شد. پتینه در کلمه به معنای زنگار و کهنگی میباشد و در بین معماران بعنوان هنر کهنه کاری محسوب میشود. سبکی از رنگ آمیزی به نام پتینه وجود دارد که حالتی رنگی، تو رفته و کهنه به کارتان می دهد. امروزه افکت های مدرن به مجموعه رنگ های پتینه در اثر پیشرفت علم معماری و ابداع سبک های نوین و متریال های جدید اضافه شده اند که موجب ایجاد نمای دکوراتیو می شود.

انواع پتینه کاری روی دیوار

با توجه به گستردگی هنر پتینه کاری از آن برای دکوراتیو کردن سطوح مختلف استفاده می شود. از کاربردهای پتینه کاری می توان به انواع پتینه های طلاکاری، ورق نقره، طرح فرشته، طرح چوب، ابر و باد، برجسته و غیر برجسته، مطلا كاری سقفی و دیواری، بافت دار و بدون بافت، كهنه كاری و … اشاره کرد. روش های مختلفی برای اجرای پتینه کاری وجود دارد که در زیر، هر کدام از آن ها شرح داده شده است:

> پتینه کاری با ورق زینتی:

در این روش، سطح را تمیزکاری می کنند و با رنگ اکریلیک، آن را پوشش می دهند. در این مرحله با استفاده از آب، چسب ورق زینتی را رقیق می کنند و بر روی سطح با استفاده از قلمو یا اسفنج می زنند. سطح آغشته به چسب ورق طلا باید به دور از آلودگی نگه داشته شود، سپس یک ورق زینتی بر روی چسب، قرار می‌دهند و روی ورق ها را به کمک پارچه ماساژ میدهند تا ورق اضافی بر جا نماند.

انواع پتینه کاری روی دیوار,پتینه کاری با اسفنج,مزایای استفاده از پتینهدر پتینه کاری مدرن فرد خود را به رنگ یا طرح خاصی محدود نمی‌کند

> پتینه کاری با اسفنج:

استفاده از اسفنج، اسان ترین روش پتینه کاری به شمار می رود. از این روش باتوجه به سلیقه شخصی خود میتوانید بر روی دیوار، استفاده کنید. پس از انتخاب رنگ پس زمینه باید تا زمان خشک شدن رنگ پس زمینه صبر کنید. سپس اضافات رنگ یک اسفنج اغشته به رنگ را با استفاده از روزنامه بگیرید. بر روی دیوار با استفاده از اسفنج، طرح دلخواه تان را ضربه بزنید. در این روش می توانید رنگ را دلخواه انتخاب کنید ولی بهتر است که رنگ انتخابی شما با رنگ پس زمینه فرق داشته باشد.

> پتینه کاری با تکنیک راه راه کردن:

این تکینک پتینه کاری صرفا برای دیوار و بخصوص اتاق خواب کاربرد دارد؛ برای ایجاد یک استایل زیبا توصیه میشود که در قسمتی از اتاق خوابتان تنوع دهید؛ برای دیوار سمت تخت خواب میتوانید از این روش استفاده کنید. این مدل پتینه کاری به دقت و اندازه‌گیری قبل از کار نیاز دارد چون دراوردن طرح خاص از نهایت کار امکان دارد ، برایتان سخت باشد؛ همچنين از یک پتینه کار متخصص برای اعمال این تکنیک روی دیوار اتاقتان کمک بگیرید.

> پتینه کاری با پارچه:

روش استفاده از پارچه با استفاده از اسفنج شباهت دارد. به اینصورت که به چند تکه پارچه نیاز دارید و پارچه ها را پس از خشک شدن رنگ پس زمینه ی سطح موردنظر مچاله کنید و با آغشته کردن به رنگ کنید بر جاهای مختلف دیوار ضربه بزنید. روش دیگر استفاده از پارچه در پتینه کاری، مچاله کردن یک پارچه در ابعاد بزرگتر میباشد ، سپس همین پارچه را به رنگ آغشته کنید و بر روی دیوار مانند وردنه بکشید.

پتینه کاری ساختمان,طرح های پتینه کاری روی دیوار,پتینه کاری روی دیوار چیستپتینه کاری یکی از روش هایی است که می توان آن را جایگزین رنگ آمیزی دانست

پتینه کاری ساختمان

از گسترده ترین موارد کاربرد هنر پتینه کاری در دکوراسیون می توان به پتینه و پتینه کاری ساختمان اشاره کرد؛ استفاده از پتینه در ساختمان شامل نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن، تغییرات کوچک در رنگ دکوراسیون و نقوش ایجاد شده بر سقف با رنگ های مخنلف می باشد. درواقع به هنر مانور رنگ و نقش روی سطوح، دیوار و سقف نیز پتینه کاری ساختمان می گویند. از دیگر کاربردهای این هنر می توان به پوشش لکه های ایجاد شده بر سطح دیوار در اثر نم و ترمیم ترک سقف گچی اشاره کرد.

پتینه کاری در ساختمان، متشکل از حالت های پتینه کاری مدرن و کلاسیک می باشد که با ایجاد طرح های جدید مثل ابرو باد، فرشته، اسمان و یا طرح های طبیعت در پتینه کاری مدرن، قابل کاربری است. در مواردی از پتینه و پتینه کاری می توان برای منقش کردن سقف و دیوار و حتی اسانسور در ایجاد نقوش پر زرق و برق روی گچ و کاغذ دیواری در نوع مدرن بهره برد. این هنر مدرن برای نصب کاغذ دیواری روی گچ برای ترمیم و پوشش دیوارهای گچی و ایده های کاغذ دیواری روی کاشی در فضاهای سرامیکی و کاشی کاری شده به عنوان جایگزین مناسبی محسوب میشود.

کاربرد پتینه کاری

کاربرد پتینه بر روی ظروف و اشیای تزیینی، بسیار زیاد است و دربرگیرنده ی طیف وسیعی از رنگها و ترکیبات مختلف می باشد.

دیوارها از مهم ترین قسمت دکوراسیون داخلی به شمار می روند. از کاربردهای گسترده ی هنر پتینه کاری می توان به پتینه کاری ساختمان، پتینه سقف، پتینه کاری روی دیوار، پتینه گچبری، پتینه روی شیشه، پتینه روی ام دی اف، پتینه روی چوب و حتی پتینه کاری روی مبل اشاره کرد.

پتینه کاری برای تمامی اماکن داخل و خارج از منزل، هتل ها، سالن های کنفرانس، بیمارستان ها و مدارس و… مورد استفاده قرار می گیرد. بطور کلی دامنه ی کاربردهای این هنر به دلیل امکان اجرای انواع ایده های شخصی و غیر تکراری در پتینه کاری و قابلیت اجرای پتینه کاری بر روی سطوح، بسیار گسترده شده است. از این طرح در سطوح مختلف بعنوان پوششی نازک استفاده میشود تا برای دیوار و سقف، علاوه بر ایجاد زیبایی بعنوان نوعی عایقی مناسب باشد.

پتینه کاری روی دیوار چیست,پتینه کاری کلاسیک,پتینه کاری روی دیوار پذیراییپتینه کاری به سبکی از رنگ آمیزی گفته میشود که به کار حالتی رنگی، تو رفته و کهنه میدهد

ویژگی های پتینه کاری روی دیوار

>> هنر پتینه کاری، قادر به پوشش موج های روی دیوار، ترک و ناهمواری های موجود بر روی سطح می باشد.

>> پتینه در دکوراسیون داخلی برای رنگ کردن به عنوان جایگزین مناسبی محسوب میشود و زیبایی آن در برابر رنگ آمیزی ساختمان بسیار چشم نوازتر میباشد ولی به علت قیمت بالای آن نسبت به رنگ اصولا برای دکوراتیو کردن بخشی از دیوار از آن استفاده می شود.

>> پتینه کاری مزایای بسیاری دارد؛ به عنوان مثال اگر محل پتینه کاری شده زخمی شود؛ قابلیت ترمیم و لکه گیری سریع آن وجود دارد.

>> میزان پایداری پتینه، بالاست و تا زمانی سالم باقی می ماند که قصد تغيير رنگ سطوح را نداشته باشید.

>> سطوح پتینه کاری شده دیرتر از سطوح رنگ شده با رنگ های روشن، کثیف و کدر می شوند.

>> بر روی هر سطحی می توان از پتینه کاری استفاده کرد که شامل سطوح فلزی، پارتیشن ها، دیوار، سقف، ستون و …می باشد.

سبک های پتینه کاری روی دیوار و سقف منازل

۱. پتینه کاری کلاسیک:

هنر پتینه کاری در نوع کلاسیک عموما به خانه ی شما جلوه ای قدیمی می بخشند. کاربرد پتینه کاری ورقه طلای برجسته که یکی از انواع کلاسیک محسوب میشود؛ در زمان گذشته بسیار زیاد بود. کهنه جلوه دادن لوازم نو و جدید یکی از تکنیک های این هنر به شمار می رود؛ برای آنتیک نمودن اکثر لوازم و اجسام خانه می توان از این نوع استفاده کرد؛ کاربرد روغن مخصوص شاپان کاری برای هموار کردن سطوح لوازم چوبی، سفالی و بخش هایی از کاغذ دیواری برای کشیدن طرح های این تخصص می باشد. استفاده از رنگ های سنگین و کلاسیک مانند آبی درباری در سبک کلاسیک، بسیار پرکاربرد است که به زمان و هزینه زیادی نیاز دارد. این هنر به راحتی، امکاناتی را برای منزل شما فراهم می کند که شامل امکان ایجاد تغيير و هماهنگ نمودن لوازم و دکوراسیون منزل می باشد. انواع پتینه کلاسیک شامل ورق طلا و ورق نقره، طرح سنگ و چوب، کهنه کاری، موتیف، تذهیب، دکوپاژ و … میباشد که هرکدام از آن ها به روشها و انواع متفاوت تقسیم میشود.

پتینه کاری روی دیوار,نمونه پتینه کاری روی دیوار,پتینه کاری با پارچههنر پتینه کاری بسیار متنوع و گسترده است و برای دکوراتیو کردن سطوح مختلف استفاده میشود

۲. پتینه کاری مدرن:

فرد، خودش را در پتینه کاری مدرن، محدود به رنگ یا طرح خاصی نمی کند و به سراغ هر روش و موادی میرود تا بتواند روی سطح دلخواهش، جلای خاص مد نظر خود را ایجاد کنید. نوع مدرن این هنر از نظر کاربرد ها طیف گسترده ای را پوشش می دهد و قابلیت اجرا بر روی سطح مختلف چوب یا شیشه را دارد. در انواع مدرن تر برای الگوی پوششی از پوشش ابر و باد و اسمان یا طرح فرشته استفاده می شود و یا میتوان بر روی سطح با استفاده از تکنیک های رنگ آمیزی، طرح چوب یا پوششی نقره ای را اجرا کرد. روی هر سطحی، نظیر دیوار گچی رنگ خورده و کاغذ دیواری شده، سطوح چوبی وسایل خانه یا ستون ها این تخصص قابل اجراست.

مزایای استفاده از پتینه

- پتینه کاری دارای جنبه زیبا شناسی بیشتری نسبت به رنگ های معمولی می باشد.

- یکی از مزایای استفاده از پتینه، دسترسی به طرح و رنگ های متنوع می باشد.

- پتینه بر تمامی سطوح ساختمانی، قابل اجراست.

- پتینه دارای قدرت پوشش دهی بالا میباشد و علاوه بر آن ترک های موجود روی دیوار را رفع میکند.

- دوام و ماندگاری پتینه کاری، بیشتر از رنگ های معمولی است.

- ترمیم و بازسازی ساده و سریع از مزایای استفاده از پتینه به شمار می رود.

- از دیگر مزایای پتینه اینست که می توان برخی از آن ها را شست.

عکسهای پتینه کاری روی دیوار,پتینه کاری مدرن,آموزش پتینه کاری روی دیوارپتینه کاری در انواع پتینه های طلاکاری، ورق نقره، طرح فرشته و ... قابل اجرا میباشد

هزینه و قیمت پتینه کاری

پتینه کاری دارای هزینه و قیمت مشخصی نیست و موارد زیادی در تعيين قیمت آن اثر دارد که عبارتند از:

>> مجری کار و تاثیر آن بر قیمت

>> متراژ و تأثير آن بر قیمت پتینه کاری

>> زیرکاری سطح

>> متد مختلف و تأثير آن بر قیمت پتینه کاری

>> میزان سختی کار

>> هزینه تعمیر و لکه گیری

آموزش پتینه کاری روی دیوار,مدل پتینه کاری روی دیوار,کاربرد پتینه کارییکی از آسان‌ترین روش‌های پتینه‌کاری استفاده از اسفنج است

گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش