سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۳۹

رژیم شیردهی: نکاتی برای مادران شیرده

رژیم شیردهی رایگان,موادغذایی مناسب در رژیم شیردهی,رژیم شیردهی در طب سنتیرژیم شیردهی چیست
بدن مادران بعد از زایمان ممکن است انها را شوکه کند، زیرا بدن در طی نه ماه تغییر کرده است و شما کم و بیش متوجه آن می شوید اما بعد از زایمان تغییرات بسیار بیشتر به چشم خواهد آمد، در نتیجه مادران در دوران شیردهی تلاش می کنند تا با رژیم ها فرم بدنی خود را به حالت دلخواه خود برگردانند.

رژیم شیردهی:

به همان اندازه که موادغذایی مصرفی در دوران بارداری اهمیت دارند، در دوارن شیردهی نیز مهم هستند زیرا کودک تمام مواد مغذی خود را از طریق شیر مادر دریافت می کند که کاملترین غذا برای او محسوب می شود. مادران در این دوران مقدار زیادی از انرژی خود را صرف شیر دادن فرزند خود می کنند اما این موضوع نمی تواند کاهش وزن چشم گیری را برای مادر به همراه داشته باشد، کاهش وزن بعد از بارداری کاملا به شرایط جسمانی مادر بستگی دارد، در صورتی که شما برای رسیدن به وزن مورد نظرتان عجله دارید بهتر است به متخصص تغذیه مراجعه کنید، در هر صورت باید توجه داشت که پیشگیری بهتر از درمان است؛ اگر مادران از چاقی دوران بارداری پیشگیری کنند می توانند در دوران شیردهی آسان تر به وزن نرمال خود دست پیدا کنند.

نویسنده کتاب I Make Milk، What's Your Superpower، مشاور شیردهی در نیوپورت پیچ؛ جنیفر ریچی درباره تغییرات وزن در دوران بارداری عنوان می کند: برای تغذیه نوزاد همه چیز در بدن گسترش پیدا می کند، باسن، ریه و... شما گسترش پیدا می کنند، این شرایط وزنی تا نه ماه طول می کشند، بنابراین حداقل نه ماه دیگر زمان احتیاج دارید تا وزن را پایین بیاورید و بدن قبلی خود را پس بگیرید.

بدن مادران بعد از زایمان به فرصتی نیاز دارد تا خود را بهبود دهد، بنابراین زمانی که هفته های اول زایمان را پشت سر گذاشتید می توانید خوشحال باشید زیرا فرصت بازگشت به فرم بدنی قبلی تا حدودی فراهم می شود. در ادامه این مقاله سرپوش به یکسری نکات درباره رژیم شیردهی خواهیم پرداخت.

موادغذایی نامناسب در دوران شیردهی,نکات مربوط به رژیم شیردهی,نمونه ای از رژیم شیردهیرژیم شیردهی و نکات مربوط به آن

نکات مربوط به رژیم شیردهی:

مقدار کالری مصرفی در دوارن شیردهی:

خیلی از متخصصان با رژیم در دوران شیردهی موافق نیستند، زیرا در این دوران بدن مادر برای تولید شیر مقدار زیادی انرژی نیاز دارد.

یک متخصص تغذیه ساکن نیویورک به نام مری جین دیترویر در این باره عنوان می کند که مادر شیرده حدودا ۵۰۰ کالری روزانه بیشتر از سایر افراد نیاز دارد. توصیه نمی شود مادران از یک رژیم غذایی محدود کننده استفاده کنند به طوری که مجموع کالری کمتر از ۱۵۰۰ کالری در روز باشد زیرا در این صورت امکان تولید شیر بیشتر فراهم نمی شود، به طورکلی ۱۸۰۰ تا ۲۲۰ کالری در روز برای تغذیه کلی ، بهبودی در شیردهی مادران مناسب می باشد. این متخصص تغذیه اضافه می کند؛ باید توجه داشته باشید که مقدار غذای مصرفی متعادل باشد تا به وزن هموستاتیک بیشتری دست پیدا کنید.

مواد غذایی مناسب در رژیم شیردهی:

برای کاهش وزن در دوران شیردهی نیاز نیست کالری را بشمارید، بلکه بهتر است به جای کم خوردن که شیر را تحت تاثیر قرار می دهند، مراقب کیفیت غذاهایی باشید که مصرف می شوند.

وعده های غذایی سالم و مفید را مقداری از حدطبیعی بیشتر کنید، برای مثال مقدار یک یا دو اونس پروتئین اضافی، یک فنجان نشاسته و یک چهارم فنجان سبزیجات در وعده غذایی خود بگنجانید، این موارد همان چیزهایی هستند که بدن شما به آنها نیاز دارد، در این صورت شما غذایی غنی از مواد مغذی را جایگزین کرده اید که مشکلی به وجود نخواهد آورد.

برای مثال زمانی که می خواهید کیسه چیپس یا کلوچه را بردارید، آنها را با پنیر یا یک مشت بادام یا کره بادام زمینی جایگزین کنید زیرا این موارد گزینه بهتری خواهند بود، در صورتی که این گروه های غذایی را در رژیم خود حفظ کنید می توانید بدن را به حالت اولیه برگردانید و شیر را هم با موادمغذی غنی کنید. درباره موادغذایی مصرفی نکاتی آورده شده است:

- برای تامین مواد معدنی میوه ها ، سبزیجات و غلات و برای تامین ویتامین ها گندم کامل ، چاودار ، کینوا ، ارزن به مادران شیرده پیشنهاد می شود.

- نشاسته نوعی قند است که می تواند انرژی لازم را برای کمک به تولید شیر را فراهم سازد، بهترین موادی که می توان نشاسته را از آنها تامین کرد شامل؛ کدو تنبل ، لوبیا ، سیب زمینی ، ماکارونی و برنج می باشد.

- برای ترمیم و کمک به ساخت بافت ها از پروتئین بدون چربی درگوشت ، ماهی و آجیل استفاده می شود.

- رژیم غذایی نمی تواند مقدار چربی موجود در شیر را تغییر دهد اما می تواند نوع آن تحت تاثیر قرار دهد، موادی که می توانند اسیدهای چرب اشباع نشده را کنترل کنند و دارای امگا ۳ هستند شامل؛ روغن زیتون ، پنیر ، تخم مرغ ، آووکادو ، آجیل و دانه ها می باشند، این موادغذایی می توانند به رشد مغزی کودک هم کمک کنند.

برنامه رژیم شیردهی,مقدار کافی آب در رژیم شیردهی,رژیم شیردهیرژیم شیردهی مصرف غذاهای مناسب

موادغذایی نامناسب در دوران شیردهی:

کارشناسان پیشنهاد می دهند مصرف برخی غذاها در دوران شیردهی کاهش یابد تا کاهش وزن بعد از شیردهی حاصل شود، این مواد شامل موراد زیر می باشند:

- میان وعده هایی با کالری پوچ مانند؛ چیپس ، آب نبات و نوشابه

- غذاهای قندی که می توانند سبب التهاب شوند.

مصرف مقدار کافی آب در رژیم شیردهی:

حدود ۹۰ درصد شیر مادر از آب تشکیل شده است اما نیازی نیست برای هیدراته ماندن آن دائما آب بنوشید، فقط در هنگام تشنگی آب بنوشید و رنگ ادرار را ملاک قرار دهید. در هوای تاریک بهتر است مقدار مایعات بیشتری بنوشید.

برای کسانی که قصد کاهش وزن دارد نوشیدن مقدار کافی آب ضرورت دارد، در صورتی که یک لیتر آب یا بیشتر در طول روز مصرف کنید می توانید در طول ۱۲ ماه ۲ کیلو یا بیشتر وزن کم کنید، نوشیدن آب با کاهش اشتها و کالری دریافتی می تواند بسیار کمک کننده باشد. مادران شیرده باید با نوشیدن آب بدن خود را هیدراته نگه دارند، زیرا باید مقدار مایعاتی که از طریق شیردهی از دست می دهند را جبران کنند، البته برخی زنان ممکن است در این دوران به مقدار بیشتر آب نیاز داشته باشند، بنابراین می توانند قبل از میل کردن میان وعده های غذایی آب بنوشند.

در صورتی که همیشه بعد از خوردن غذا دچار نفخ می شوید می توانید با نوشیدن آب قبل از وعده‌ های غذایی مشکل خود را حل کنید، بنابراین قبل از شروع غذا یک لیوان آب را به آرامی میل کنید، از این طریق می توانید با آب فضای معده را اشغال کنید و از پرخوری پیشگیری کنید.

رژیم لاغری برای زنان شیرده,برنامه رژیم شیردهی,مقدار کافی آب در رژیم شیردهیرژیم شیردهی؛ نوشیدن مقدار کافی آب

داشتن خواب کافی در رژیم شیردهی:

در صورتی که خواب کافی داشته باشید می توانید به کاهش وزن خود کمک کنید، خواب ناکافی می تواند متابولیسم را کاهش دهد و هورمون افزایش دهنده اشتها (گرلین) و هورمون کاهش دهنده اشتها (لپتین) را تحت تاثیر قرار دهد. مقدار خواب مناسب برای بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ ساله ۷ تا ۹ ساعت در شب و برای افرادی که حداقل ۶۵ سال سن دارند ۷ تا ۸ ساعت در شب می باشند.

برای مادران شیرده توصیه می شود هر زمان که کودکشان خوابید آنها نیز بخوابند یا در زمان استراحت از کسی بخواهند تا از نوزادشان مراقبت کند، همین موضوع می تواند کاهش وزن آنها بسیار مفید واقع شود.

مقدار کافی آب در رژیم شیردهی,رژیم شیردهی,موادغذایی نامناسب در دوران شیردهیرژیم شیردهی؛ داشتن مقدار مناسب خواب

کنترل استرس در رژیم شیردهی:

تاثیر منفی استرس هم بر روی تولید شیر و هم بر روی افزایش وزن خود را نشان می دهد، بر اساس مطالعات استرس می تواند تمایل افراد را برای مصرف غذاهای پرچرب و شیرین افزایش دهد، از طرفی استرس با مختل کردن خواب ترشح هورمونی به نام کورتیزول را افزایش می دهد که می تواند باعث تمجمع چربی در ناحیه شکم شود. در صورتی که شما هم استرس دارید می توانید از روش های کنترل استرس مانند مدیتیشن و یوگا استفاده کنید و در موارد شدید به پزشک مراجعه کنید.

گردآوری: بخش پزشکی سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش