نوبخت: بودجه سال آینده در شرایط تحریمی تنظیم شده است/ تورم یعنی کاهش قدرت خرید مردم دخل و خرج دولت در سال ۹۹ با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۱۷ آذر ماه بررسی شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، دخل و خرج دولت در سال ۹۹ در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار گرفت.
پدرام سلطانی: با مالیات از نهادیهای خاص و یارانه پنهان، دو سال بودجه را می توان تامین کرد لایحه بودجه سال ۹۹ این روزها در شرایطی مراحل نهایی خود را در دولت طی میکند که اخبار واصله نشان از تغییر مسیر این بودجه با بودجه سالهای گذشته دارد.
راغفر: اصل افزایش قیمت بنزین اشتباه بود/ کسانی که چنین تصمیمی را گرفتند باید پاسخگو باشند حسین راغفر مدرس اقتصاد و از مخالفان اقدام سران سه قوه در افزایش قیمت بنزین است و این طرح را غیر کارشناسی می داند. در ادامه استدلال های این تحلیل گر مسائل اقتصادی در گفتگو با سایت جماران را بخوانید: آقای راغفر؛ شما از مخالفان افزایش نرخ بنزین بودید.
باتوجه به سهمیه بندی بنزین، در کوتاه مدت شاهد فشار تورمی خواهیم بود / سخنان نوبخت غیرعلمی بود اعلام خبر سهمیهبندی بنزین، توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران مبنی بر اینکه از این پس قیمت هر لیتر بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومان و نرخ هر لیتر بنزین آزاد سه هزار تومان شده است، در سطح رسانهها و جامعه ایران بازتاب بسیار گستردهای داشته است.
اگر شرکتها مالک مسکن ملی باشند، رانت ایجاد میشود مسکن از مرز بحرانی هم عبور کرده است. این را میتوان با نگاهی به قیمتها طی دو سال اخیر به خوبی فهمید.
ردگیری پولهای کثیف از حواشی انتخابات پولهای کثیف در انتخابات، نقطه تلاقی اقتصاد و سیاست است. برخی فعالان اقتصادی که درآمدهای میلیاردی دارند، با انگیزهای که از دید افکار عمومی مخفی است، پولهای خود را وارد عرصه رقابتهای انتخاباتی میکنند.
«مديريت موازی» عامل فساد اقتصادی است در شرایط کنونی مبارزه با فساد اقتصادی به یکی از دغدغههای اصلی مسئولان تبدیل شده است. هر کدام از مسئولان این مسأله را بیان میکنند و ضرورت مقابله با آن را مطرح میکنند. با این وجود وحدت رویه و اتحادی در بین قوای سه گانه و دستگاههای مربوطه برای مبارزه با فساد در کشور مشاهده نمیشود.
اقتصادی که از مالیات نترسد چگونه باید شفاف شود؟/ پایه و اساس نظام اقتصادی در ایران فسادزاست فساد قبح اعداد را در اقتصاد ایران شکسته است. وقتی سال ۹۰ خبر اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مردم، رسانهها و حتی مسئولان را شوکه کرد تصور اینکه رقم اختلاسها به میلیون یورو هم برسد برای همه سخت بود، اما در کمال ناباوری این اتفاق در همین چند سال گذشته به وقوع پیوسته است.
حسین راغفر: «بازار اكثر كالاها» در حلقه فساد گرفتار است بازگشت نرخ دلار به کانال ۱۱ هزار تومان باعث شده تا برخی از تحلیلگران که سال گذشته دلار را در آستانه ۱۹ هزار تومان هم دیده بودند، این اتفاق را به ثبات اقتصادی تعبیر کنند.
در زمان جنگ تخصیص دلارهای نفتی به مجلس واگذار شد/ شکلگیری بانکهای خصوصی، کجترین سنگ بنای اقتصاد ایران استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: دو عامل خلق رانت از کانال شوکهای نرخ ارز و از کانال شکلگیری بانکهای خصوصی باعث شده تا اقتصاد ایران گرفتار، نابرابرساز و نابارور شود.
هیچ برنامه ای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نداریم چند ماه پیش بود که خرید از فروشگاهها برای مردم با دلهرهای همراه بود. آنها مرتب برچسب قیمتها را نگاه میکردند تا از تغییرات قیمتی باخبر شوند و اگر دیدند گرانی دامنگیر کالایی شده نسبت به خرید بیشتر آن اقدام کنند تا گرانی کمتری به اقتصاد خانوارشان تحمیل شود.
متاسفانه سيستم بانكی مانع پولشویی نيست در هفتههای اخیر بازداشت مدیران ارشد اجرایی کشور به دلیل فساد اقتصادی افزایش پیدا کرده است. پس از دستگیری دو شهردار و رئیس سابق ایرانخودرو به اتهام فساد اقتصادی دو نماینده مجلس نیز به اتهام فساد اقتصادی بازداشت شدند؛ بازداشتی که طولانی نبود و پس از مدت کوتاهی به آزادی این دو نماینده منجر شد.
نتیجه بازداشتهای اخیر خودرویی؛ کاهش ۱ تا ۷ میلیون تومانی قیمت محصولات ایران خودرو هفته گذشته را باید به نام هفته مبارزه با فساد در صنعت خودرو نامید، بطوریکه هاشم یکه زارع مدیر عامل ایران خودرو و دو مدیر ارشد دیگر این خودروساز بازداشت شدند، به دنبال آن نیز دو عضو ارشد کمیسیون صنایع نیز به جمع بازداشتیهای ایران خودرو پیوستند، تا بار روانی این اخبار بر روی بازار خودرو تاثیر بگذار
فساد، ناشی از فقر دولت است علينقي مشايخي، دانشآموخته دانشگاه MIT و رييس انجمن پوياييشناسي سيستمهاست. از او به عنوان موسس موسسه عالي آموزش و پژوهش در برنامهريزي و توسعه يا همان موسسه نياوران ياد ميشود كه تفكر خاص تكنوكراتهاي مشغول در دولت اول و دوم هاشميرفسنجاني را رهبري ميكرد.
پنج کانون گسترش فساد کدامند؟/ نظام تصمیمگیری نامحرم پنداری مردم را کنار بگذارد استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: نکته کلیدی در مبارزه با فساد آن است که نظام تصمیمگیری نامحرم پنداری مردم را کنار بگذارد چون بسیاری از فسادهای مربوط به نامحرم انگاری مردم در دانستن دادهها است.
راغفر: هنوز برخوردی با فساد دانه درشتها صورت نگرفته است/ منافع تولیدکنندگان ذبح میشود استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: کسانی که امروزه اسامی آنها منتشر میشود تنها دستورات مقامات بالاتر را اجرا میکردند. متأسفانه بسیاری از مسئولان در این فسادها شریک بودهاند و اگر قرار بر برخورد باشد باید با آنها نیز برخورد صورت بگیرد.
صفایی فراهانی: دوتابعیتی را جذامی می دانیم در حالی که رئیس بانک مرکزی انگلیس،یک کانادایی است روزنامه شرق در گفت وگو با محسن صفایی فراهانی به موضوعات مختلفی از جمله فساد و رانت خواری در اقتصاد ایران پرداخته است. بخشی از مصاحبه را می خوانید چگونه میتوان فضای رانتخواری را کنترل و این مشکل را حل کرد؟
هیچیک از تصمیمهای اقتصادی دولت استراتژی مشخصی ندارد/ نتیجه تمام طرحها فشار بر مردم بوده است محمود جامساز میگوید: اغلب طرحها و پیشنهادها کوتاه مدت هستند و هیچ الزامی برای اجرای بلند مدت طرحها نیست و استراتژی درستی و مشخصی برای آن تدوین نشده است و به همین دلیل هر طرحی که آغاز شد از کوپن تا کارت سوخت و کارت ملی الکترونیک با فشار بر مردم همراه بود و میلیاردها تومان زیان به همراه داشت.
پرداخت سودهای کلان دیگر مردم را اغوا نمیکند/ بانکها از سوددهی بازار سرمایه خشنود نمیشوند/ سرمایهگذاریها منطقی شده است «در اقتصاد بانکمحور ایران، بانکها هیچگاه اجازه نمیدهند سود سرمایهگذاری در بازار سرمایه بیش از سود سپردهگذاری در بانک شود.» این مطلب اظهارنظر غلامحسین دوانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه، است.
۴۴۵۹ شرکت کاغذی در لیست سیاه بخش مالیات در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفته است. با کاهش سقف فروش نفت در بودجه امسال و حذف احتمالی درآمدهای نفتی از بودجه سال آینده، نقش مالیات بهعنوان بزرگترین منبع درآمدی کشور برجستهتر شده است.