چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۳۱

جینوفوبیا (ترس از برقراری رابطه جنسی) چیست؟

جینوفوبیا,روش درمان جینوفوبیا,درمان جینوفوبیادر بعضی موارد اضطراب عملکرد می تواند تبدیل به جینوفوبیا شود
از آنجایی که بخش مهمی از زندگی انسان ها را سکس و رابطه جنسی تشکیل میدهد لذا هر گونه اختلال در نگرش به مقوله ارتباط جنسی، سلامت روانی – جسمانی – جنسی شخص را تحت‌تأثیر خود قرار خواهد داد. فردی که به جینوفوبیا مبتلا است ازموضوع سکس میترسد.

جینوفوبیا

انسان یک موجودی اجتماعی است و توانایی در برقراری رابطه با انسان ها، لازمه زندگی سالم در جامعه است، بنابراین هر عاملی که فرد را در برقراری روابط عاطفی یا بدنی که خود فرد خواهان آن می باشد محدود سازد باید بررسی شود و سعی در رفع آن ها با کمک منابع درمانی گردد. اگر در روند زندگی فردی و اجتماعی شخص، شدت و عمق این محدودیت های ارتباطی خللی وارد نکند شاید بتوان با دیده اغماض به آن ها نگریست ولی اگر در روند زندگی طبیعی شخص مزاحمت ایجاد کرده باشد باید به شکلی جدی مورد بررسی قرار گیرد و بموقع درمان شود. به افرادی که  ترس از رابطه جنسی دارند، جینوفوبیا می گویند.

افرادی که از رابطه جنسی ترس دارند معمولاً از تمام اعمال جنسی می ترسند یا این که فقط از خود دخول هراس دارند. بعضی افراد در نزدیکی، لمس، برقراری رابطه عاطفی با دیگری هیچگونه مشکلی ندارند لیکن چنانچه این رابطه از فرمت رابطه عاطفی به رابطه جنسی تبدیل شود و نزدیکی بدنی فرایند دخول را پیش بینی کند هراسناک میگردد، به همین دلیل افراد سعی در پرهیز از برقراری رابطه جنسی دارند یا بعبارتی خیلی از افرادی که جینوفوبیا دارند میتوانند روابط رمانتیک ایجاد کنند و امکان دارد از فعالیت هایی مثل بوسیدن و نوازش کردن لذت ببرند، ولی از تماس ها و محبت های فیزیکی تر و جنسی تر وحشت دارند.

دلایل جینوفوبیا,جینوفوبیا,درباره ی جینوفوبیاجینوفوبیا اختلال ترس از رابطه ی جنسی است

علت جینوفوبیا

مانند تمام فوبیا های دیگر، جینوفوبیا در بیشتر موارد پس از یک ترومای شدید بوجود می آید. بعبارتی دیگر فوبیای جنسی یا ترس از برقراری رابطه جنسی در افراد به یک حالت روانی گفته میشود که زنان و مردان در این حالت از برقراری رابطه جنسی و مقاربت های جنسی میترسند. در افراد مختلف، گاهی اوقات این ترس و فوبیا آنقدر شدید است که زوجین احتمال دارد تا سالها پس از ازدواج هنوز هم رابطه جنسی و زناشویی برقرار نکرده باشند.

ابتلای زنان به جینوفوبیا، معمولاً به خاطرات و تجربیات تلخ آنان در گذشته برمی گردد، که از آن ها می توان به شنیدن خاطرات تلخ دیگران از رابطه جنسی، دیدن روابط زناشویی ناسالم والدین، افسردگی، آزار جنسی کودکان ، تجاوز جنسی یا آزار های جنسی و ازدواج های اجباری سبب به تعویق انداختن رابطه زناشویی و ترس از دخول اشاره کرد. همینطور در برخی از فرهنگ ها و آموزه های دینی نیز گاهی روش های تربیتی باعث ایجاد ترس از رابطه جنسی می شوند. گاهی جینوفوبیا در رابطه با احساس عدم اطمینان نسبت به بدن و ظاهر و ضمنا نگرانی هایی در خصوص سلامتی و بیماری است. بدون این که بتوان دلیل قابل توجیهی برای جینوفوبیا پیدا کرد، این اختلال ایجاد می شود. لازم به ذکر است که گریه زنان بعد از رابطه جنسی ربطی به جینوفوبیا  ندارد و دلایل دیگری از جمله اضطراب باعث این واکنش می شود.

روش درمان جینوفوبیا

مقابله با جینوفوبیا کار دشواریست. خیلی از افراد احساس شرم و خجالت از مطرح کردن چنین مشکلی دارند و نمی توانند این موضوع را با کسی در میان بگذارند ولی درمان این اختلال، خوش بختانه موفقیت آمیز است و نتیجه ی آن ارزش تحمل کردن پروسه ی هیجانی اش را دارد. اکثر افرادی که به جینوفوبیا مبتلا هستند برای درمان خود، جلسات درمانی را دنبال می کنند. در درجه اول، جینوفوبیا با روان درمانی انجام می شود، که به گفت وگوی درمانی نیز مشهور است. رایج ترین روشهای روان درمانی قرار گرفتن در معرض درمانی و رفتار درمانی است که برای معالجه ژنیوفوبی استفاده می شود. همچنين امکان دارد بعنوان بخشی از برنامه درمانی ژنیوفوبی از داروها استفاده شود.

۱. سکس تراپی:

یکی از روشهای درمان جینوفوبیا اغلب توسط سکس تراپیست می باشد. سکس تراپیست ها، متخصص هایی اند که بطور گسترده آموزش هایی دیده اند و مهارت کافی در رفع مسائل و مشکلات جنسی کسب کرده اند. در صورتیکه واژینیسموس علت ترس از دخول باشد،  سکس تراپ به خانم در درمان این مورد کمک می کند تا زوحین بتوانند به راحتی رابطه زناشویی و دخول داشته باشند. همینطور برای داشتن رابطه جنسی لذت بخش و خوب، راهها و روش هایی را برای زوجین توضیح می دهد و به آن ها اطلاعاتی می دهد تا از درد و… نترسند و در حین رابطه آرامش داشته باشند.

جینوفوبیا چیست,جینوفوبیا درمان,جینوفوبیاتجاوز و آزارهای جنسی از شایع ترین عللی جینوفوبیا است

۲. درمان شناختی رفتاری( CBT):

در این روش درمان جینوفوبیا با استفاده از صحبت کمک می کنند تا اضطرابتان را درک و کنترل کنید. این نوع درمان میتواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود و معمولاً هفتگی میباشد و هفته ها یا ماه ها روند درمان طول می کشد. بطور کلی، این روش فرمی از شناخت- رفتار درمانی محسوب می شود. درمانگر در روش درمانی شناختی رفتاری  متمرکز بر طرز تفکر و الگوهای فکری درمانجو می شود و الگوهای فکر و اعتقادات اشتباه را شناسایی می کند و به درمانجو کمک می کند تا اصلاح شود. به طورمثال درمانگر به درمانجو کمک می کند تا اگر او اشتباها فکر می کند که رابطه جنسی، یک عمل منفی و آزاردهنده است یا قرار است درد بسیار زیادی را متحمل شود، این افکار را اصلاح کند.

چنانچه اختلال خود زشت پنداری یا سایر فوبیاها علت ترس از دخول، باشد درمانگر به درمانجو کمک می کند تا این موارد درمان شوند و ترسی که درمانجو از دخول دارد، رفع شود. در صورتیکه کمبود اعتماد به نفس یکی از دلایل ترس از دخول باشد درمانگر کمک می کند تا اعماد به نفس و احساس خودباوری شخص تقویت شود و در نتیجه کمتر به استرس و اضطراب مبتلا شود. اگر شما نیز ترس از دخول یا رابطه جنسی دارید و به جینوفوبیا مبتلا هستید، توصیه ی ما اینست که از روانشناسان بالینی کمک بگیرید تا زندگی مشترکتان با مشکلی مواجه نشود و شما هم مثل سایر زوجین بتوانید، سکس لذت بخشی را تجربه کنید و افکار منفی و مسایل روحی و روانی مانند اضطراب شدید را درمان کنید.

۳. داروها:

روان درمانی که از دیگر روشهای جینوفوبیا به شمار میرود معمولاً به تنهایی در معالجه زنان و زایمان بسیار مؤثر میباشد ولی علاوه بر آن ، میتوان گاهی اوقات از داروهای طراحی شده برای کاهش احساس اضطراب یا حملات هراس ناشی از ژنیوفوبی استفاده کرد. چنین واسطه هایی فقط در زمان شروع درمان باید استفاده شود تا بتوانند به سرعت بهبودی شما کمک کنند. همچنین از این داروها میتوانید به صورت کم و کوتاه استفاده کنید. به طورمثال ، در شرایطی که نمیتوانید کار مهمی را بدلیل ترس از زنان انجام دهید نظیر گرفتن معالجه پزشکی از یک زن یا مراجعه به اورژانس. در درمان ژنیوفوبی، داروهای مورد استفاده عبارتند از:

- مسدود کننده های بتا: 

اثرات آدرنالین توسط مسدود کننده های بتا روی بدن کنترل می شوند. در‌صورتی‌که بدن دچار اضطراب شود، میزان آدرنالین افزایش می یابد که در نتیجه ی آن مشکلات جسمی ناراحت کننده و گاه مضر از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون ، تپش قلب و صدای لرزان و اندام برای فرد رخ می دهد.

جینوفوبیا,عواقب جینوفوبیا,راهکارهای پیشگیری از جینوفوبیاجینوفوبیا در بیشتر موارد بعد از یک ضربه و ترومای شدید ایجاد می شود

- آرام بخش ها: 

بنزودیازپین ها سبب می شوند اضطراب کنترل شود و از این جهت به آرامش بدن کمک می کنند. این داروها بسیار اعتیاد آور هستند به همین علت باید در مصرف آن احتیاط شود. در صورت داشتن سابقه سوء مصرف الکل یا مواد مخدر ، بنزودیازپین ها را مصرف نکنید.

راهکارهای پیشگیری از جینوفوبیا

>> نخستین قدم برای پیشگیری از جینوفوبیا، آشنایی با بدن است. خیلی از دختران با آناتومی بدن مرد آشنایی ندارند که والدین باید خودشان به اندازه کافی آگاه باشند و به فرزندان خود این آگاهی را انتقال دهند.

>> در قدم دوم پیشگیری از جینوفوبیا باید به شخص بیاموزید که رابطه جنسی چیست. منظور برقراری یک رابطه عاطفی جنسی است و منظور برقراری یک رابطه بدنی صرف نیست. مسائل جنسی و برقراری رابطه سالم نیازمند یادگیری است و معمولاً افراد ترس از چیزهایی دارند که نمی شناسند.

>> زن و مرد باید درباره فرآیند جنسی خود پیش از ازدواج با هم صحبت کنند که این فرآیند باتوجه به شرایط هر خانواده ای متفاوت است و خانواده ها باید از روان شناسان و مراکز ذیصلاح کمک بگیرند که این ارتباط چگونه باید برقرار شود و در ابتدا لازمه آن برقراری ارتباط کلامی و مراوده زوجین است. بطور قطع برای ورود به چنین مباحثی، عوامل بازدارنده ای وجود دارد ولی باید بعد از چند جلسه صحبت و رفت و آمد و قبل ازهرگونه تصمیم گیری نهایی دختر و پسر راجع به بایدها و نبایدها، علایق و سلایق جنسی همدیگر با هم صحبت کنند که این راهکاری برای جلوگیری از جینوفوبیا می باشد.

فوبیای جنسی,جینوفوبیا,علت جینوفوبیادر بیشتر موارد جینوفوبیا را درمانگران می توانند درمان کنند

عواقب جینوفوبیا

افرادی که ازدواج کردند و به جینوفوبیا مبتلا شده اند، به زندگی مشترک و رابطه زناشویی خود آسیب وارد می کنند و اگر این مشکل را حل نکنند و به مدت طولانی با همسرشان، رابطه زناشویی نداشته باشند، مشکلات زیادی برایشان اتفاق می افتد که از جمله ی آن می توان به سرد شدن و فاصله گرفتن مرد یا حتی خیانت اشاره کرد به دلیل این که نیاز جنسی در زندگی مشترک یکی از نیازهاییست که باید برای زن و مرد تامین شود. رابطه جنسی با رابطه عاطفی و زندگی مشترک آمیخته شده است و هر دو بر روی هم تاثیرگذارند. از این جهت اگر ماهها یا سال های زیادیست که رابطه زناشویی نداشته اید نباید انتظار یک زندگی مشترک عالی را داشته باشید.

بدین ترتیب برای پیشگیری از آسیب به ازدواج و همینطور عدم ایجاد زمینه خیانت، سرد شدن رابطه و طلاق عاطفی در ازدواج، باید برای درمان و حل مشکل جینوفوبیا پیگیر باشید. همچنین اگر مجردید و با فکر کردن به رابطه جنسی، ترس و اضطراب شدیدی به سراغتان می آید و احتمال می دهید که در آینده پس از این که ازدواج کردید در این زمینه دچار مشکل خواهید شد، بهتر است برای درمان زودتر اقدام کنید تا این مشکل هرچه زودتر حل شود و رابطه عاطفی و جنسی خوبی را پس از ازدواج، با همسرتان برقرار کنید و از چیزی نترسید، بلکه لذت ببرید.

علت جینوفوبیا,ترس از برقراری رابطه جنسی,جینوفوبیابرای پیشگیری از آسیب به ازدواج باید برای درمان و حل مشکل جینوفوبیا پیگیر باشید

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 21
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش